Pengikut

28 September 2021

Giveaway by Shida Radzuan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Giveaway by Shida Radzuan



Bestnya, rakan blogger Shida Radzuan organize Giveaway lagi. Kesempatan yang yang tidak harus dilepaskan. Ada beberapa kali dah akak terlepas join giveway Shida Radzuan, sebab masa tu tak berapa aktif dengan blog. Kali ini tak boleh lepaskan lagi.

Ada apa dengan Giveaway By Shida Radzuan pada kali ini?


Giveaway by Shida Radzuan

Nak tau... klik banner di atas. atau klik pada caption.


Apa yang saya suka dengan blog Shida?


Banyak yang saya suka dengan blog Shida. Antaranya:
1. Paparan blog yang ringkas. Tak banyak warna dan corak.
2. Cepat loading. Tak perlu tunggu lama, klik jer pada link blog shida di Best Blog 2021... dengan pantas terus keluar paparan blog Shida.
3. Content yang menarik, ada info dan maklumat. Entri santai pun menarik dan terselit juga info.


Demikian serba ringkas dari akak. Korang jom join... klik link pada banner di atas.








Nasi Lemak Kari Daging Kuah Rendang

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Nasi Lemak Kari Daging Kuah Rendang


Alhamdulillah diberi kesempatan untuk bernafas lagi pada hari ini.

Seperti biasa dan selalunya, bila hari bekerja jarang masak pagi kat rumah.  Kalau masak pun air panas jer untuk buatkan air milo atau teh untuk sarapan anak-anak.  Kadang-kadang sempat juga goreng nasi atau bakar roti itu pun untuk anak-anak di rumah.  Mak nak kerja ... beli jer sarapan di gerai tepi jalan.  

Hari ni, hasrat hati nak beli pulut rendah di kedai depan ayam ori, tapi tak dapatlah orang ramai dok menunggu.  Cari di gerai lain... lambat sikit sampai.  Suami yang turun beli, akak memang malas nak turun kereta.. tunggu order sampai jer hehehe


Nasi lemak kari daging

Nasi lemak hari ni pelik sikit.  Selalunya letak rendang daging atau rendang ayam.  Tapi isi rendang dah habis, jadinya jadilah kari daging kuah rendang.  Suami akak ni macam faham jer kan.  Akak kurang sikit kalau nasi bungkus letak kuah.  Kari daging tu ambil daging saja dan tambah kuah rendang yang masih berbaki.  Untuk tengahari, makan bihun goreng.  Juga dari gerai yang sama.  Lawan pula dengan vico panas.  

Alhamdulillah.  Selesai sarapan dan makan tengahari.  Rezeki yang berbeza namun tetap ada.





27 September 2021

Meraikan Perpisahan Sahabat Yang Baru Dikenali

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Meraikan Perpisahan Sahabat Yang Baru Dikenali



Baca tajuk macam pelik.  Ya, sahabat yang baru dikenali dan rapat baru saja beberapa bulan, belum sampai setahun.   Dalam tempoh beberapa bulan yang kenal ni, hanya jumpa beberapa hari saja dalam seminggu disebabkan penggiliran tugas sepanjang PKPP.  Nak kata tak sedih tak juga, tapi rasa tak puas lagi mengenali sahabat dengan lebih dekat.


Jala Jelita
Jala Jelita Viral


Nak meraikan besar-besaran tak dapat, bersederhana pun tidak.  Hanya sekadar yang ada.  Hari ini diberikan kesempatan berjumpa dengan sahabat yang tidak berapa hari lagi akan berhenti kerana mengikut suami.  Isteri mithali.  Kami di pejabat pasti kesunyian dengan ketiadaanmu tetapi memori bersama tetap tersemat di sanubari.

Semoga sahabat kami yang amat disayangi ini berbahagia dengan pilihan yang dibuat dan dimudahkan urusan serta dikurniakan kekuatan dalam mengharungi hidup bersama keluarga.

Semoga kia bersua lagi.  Good Luck Shiera.




Powered By Blogger