Pengikut

28 Februari 2021

Antara janji Allah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Antara janji Allah



Ada lima perkara utama dan janji-janji Allah kepada para hambaNya yang beriman pada ayat di bawah yang menjadi terlahirnya :


1. Mohonlah keampunan Allah sungguh-sungguh. (Istighfar)

2. Allah akan turunkan hujan lebat dari langit kepada kita.

3. Allah akan memperbanyakkan harta dan anak-anak kita.

4. Allah akan memperbanyakkan kebun-kebun untuk kita 

5. Allah akan mengadakan sungai-sungai untuk kita.

Semoga bermanfaat. Silakan share dengan bahagia.

#SebarkanKebaikan
#projekbahtera

25 Februari 2021

SEGMEN BLOGWALKING BY SI HATI BERBOLAK-BALIK

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Kita join segmen lagi.  Kali ni SEGMEN BLOGWALKING BY SI HATI BERBOLAK-BALIK.  Kita pun sama juga baru lepas tukar baju blog.



Segmen tamat pada 28/02/2021

15 orang perserta yang bertuah akan masuk dalam bloglist.  

Semoga tercapailah hasrat masuk bloglist.

💖

Segmen Bloglist Ombak Bergigi X Shopee Lisz Global Resources

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Hari ni akak join Segmen Bloglist Ombak Bergigi X Shopee Lisz Global Resources.




Segmen ini dijangka tamat pada 8 Mac 2021 (Isnin).

Untungnya join segmen ini Om mencari 5 orang peserta untuk menjadi bloglist Ombak Bergigi dan 1 orang pemenang akan menerima sehelai tudung FAREHA.

Calling #Farehalovers

💖


16 Februari 2021

Muhasabah Diri

Assalamualaikum dan salam sejahtera


MUHASABAH MALAM INI

KEMATIAN  adalah guru terbaik dalam kehidupan ini.

Jika kita lalai dari mengingati KEMATIAN!!

Maka kita akan kehilangan guru terbaik dalam kehidupan ini


INGATLAH!!!

"Kullu nafsin zaaiqatul maut"

Kematian semakin menghampiri setiap detik helaan NAFAS.

Sumber:  t.me/quotephotovideo 

9 Februari 2021

TERPESONA

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



TERPESONA



Masa lalu
Terpesona, aku terpesona
Memandang (mandang) wajahmu yang manis
Terpesona, aku terpesona
Memandang (mandang) wajahmu yang manis
Bagaikan mutiara wajahmu bola (bola) matamu
Bagaikan kain sutra lesungnya (lesung) pipimu
Cantiknya kamu. Eloknya kamu
Semua yang ada padamu membuat aku jadi gelisah
Sampai-sampai aku terbangun dari tidurku


Lagu yang sedang viral

Nota: 
 Diketahui, lagu 'Terpesona' adalah lagu pop daerah yang dinyanyikan oleh grup vokal asal Sulawesi Utara, New Nazareth, pada 8 tahun silam.  Lagu ini diciptakan oleh musisi bernama Samuel. Video klipnya dirilis di akun Youtube Revisa Channel pada 13 Mei 2013. Selain lagu 'Terpesona', grup vokal ini juga menciptakan banyak lagu-lagu pop hingga rohani dengan bahasa daerah khas Sulawesi Utara.

8 Februari 2021

Segmen Pencarian Bloglist 2021 By NanieyBarnieyLurviey

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



  

Masa berlalu begitu pantas, semakin ramai rakan blogger yang kita kenali namun tiada satu pun yang kita pernah bersua.  Sejak memulakan blog, hanya berkenalan di alam maya.  Bukannya tiada perhimpunan Blogger Semalaysia, tetapi tiada kesempatan nak menghadiri.  Apatah lagi dalam keadaan pandemik yang dah hampir setahun... memang tidaklah nak berjumpa.  Kalau ada pun mungkin sekumpulan kecil rakan-rakan blogger yang tegar.

Okey, kita kembali kepada jalan cerita bagi tajuk entri ini.  Rakan blogger Nanie yang baru dikenali melalui blogger Shida Radzuan... rupanya dah lama mulakan blog.  Tetapi baru jumpa.  Itulah untungnya  ada segmen nie.

Nanie anjurkan segmen mencari rakan blogger untuk bloglist di blog.  Mudah sangat join segmen ni... segalanya tertakluk kepada kreativiti dan semangat juang koran yang tinggi dalam membuat entri.  Tak susah mana ... tapi kalau sesaja nak buat susah tak apa.  Ikutlah yang mana sesuai dengan jiwa memasing.

Segmen Pencarian Bloglist 2021 By NanieyBarnieyLurviey



  Segmen Pencarian Bloglist 2021 By NanieyBarnieyLurviey


Segmen ini berlangsung sehingga 5 Mac 2021.  Masih jauh perjalanan masa untuk mengutip seramai mungkin rakan blogger.

Jom kita semarakkan Segmen Pencarian Bloglist 2021 By NanieyBarnieyLurviey


Terima kasih tau, sudi singgah baca dan komen kat entri kita yang tidak berapa nak viral macam JnT.

💞

Selamat Pagi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Selamat Pagi




Hari ini, Isnin 8 Februari 2021, bersamaan 26 Jamadil Akhir 1442.

Semoga hari ni kita sentiasa dalam perlindungan Allah,
dipermudahkan segala urusan dan perjalanan yang baik,
diteguhkan silaturrahim sesama kita,
ditambah dengan rezeki yang melimpah dan sentiasa memperolehi rahmat dariNya.
Aamiin


💖