FOLLOWER

19 April 2014

Lirik Lagu Arjuna Beta – Fynn Jamal

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Hari Sabtu yang sunyi sepi ni buat entri pun malas.  Ada kenduri di kawasan perumahan ni tak pula dijemput.  Terlupa kot.  Ye lah mana akak tu nak jumpa kalau datang rumah asyik tak ade jer.  Lagipun aye kan kerja selalu balik lewat petang.  Hujung minggu pula selalunya tak lekat di rumah asyik berpeleseran entah mana-mana jer ikut tayar kereta bergerak... Macam tak campur masyarakat pulak kan... huhuhu



Oleh kerana tiada jemputan, kepingin makan gulai kenduri maka encik suami masakkan sesuatu yang seangkatan dengan lauk kenduri... apa itu... nantikan kemunculannya.

Sekarang ni nak bercerita sikit mengenai lagu Arjuna Beta nyanyian Fynn Jamal.  Sumpah aye tak kenal siapa Fynn Jamal cuma baru saja ikut instagram dia dan blog dia baru tahu siapa dia tetapi masih belum kenal juga.  Kan





Lagu Arjuna Beta ni aye dengar ketika di ofis melalui siaran radio UFM, radio rasmi UiTM yang boleh dimuatturun di desktop komputer. Maka setiap hari bila on komputer harus juga on radio UFM.  Pertama kali dengar macam pelik sebab macam orang berbisik pun adoo... lama-lama suka pula.  Setiap hari lagu Arjuna Beta pasti akan disiarkan di radio UFM dan ketika itu aye akan cuba hayati bait-bait nyanyiannya.  Tak puas hati... google perkataan Arjuna sebab tak tahu pun tajuk lagu tu dan tak tahu pun siapa penyanyinya.

Dan... inilah antara hasilnya.  Nak download lagu dah tak boleh. Kena beli la woi...

Hayati senikata ini... amat sesuai untuk ibu-ibu untuk mendodoikan anaknya atau sekadar siulan dan jadikan sebagai lagu tema ketika rindukan anak-anak....


Lirik Lagu Arjuna Beta – Fynn Jamal

Takkanku biarkan walau ribut
Menyentakmu yang tidur
Datang petir menyambar
Jengking dan ular
Bonda takkan berundur

Nyamanlah Arjuna beta
Mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa

Kan ada satu ketika
Kau tak tahu mana nak pergi
Jalan betul anakanda
Tak jelas mata
Ambil yang sarat duri

Hiduplah Arjuna beta
Biarkan jasad yang luka
Selama Tuhan mu ada
Takkan engkau tercela

Ngeri tak terbayang mata
Bonda takkan ada sentiasa
Nanti moga kau tak lupa
Bonda memujukmu anakanda

Hiduplah Arjuna beta
Biarkan jasad yang luka
Selama tuhanmu ada
Takkan engkau tercela

Nyamanlah Arjuna beta
Mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa


Macam mana?
Dah habis baca kan?

Okey... nak tengok masakan encik suami tadi dah siap atau belum.  Nanti aye cerita pulak pasal masakannya yang sungguh istimewa untuk hari ini.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
suka duka pentas dunia
#doauntukMH370

GA Nurul Yui Collection (24/4/2014)


$$$$$

8 ulasan:

  1. best gila lagu ni.. Sebelum ni ada tulis kat blog lirik lagu ni. Terbaik

    BalasPadam
  2. Lagu ni sangat-sangat menyentuh kalbu.. Berbekas di hati bila dengar lirik ni dengan teliti

    BalasPadam
  3. Untung hari ni cik suami yang masak, mesti super special lah...

    BalasPadam
  4. Salam singgah dan salam perkenalan...kita minat Fynn Jamal ni...sehari tak skodeng instagram dia mmg tak sah hehe...suka tengok Juna tu..

    Kita dapat link blog ni dari http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html...so ikut blogwalking n follow sekali....jom singgah ke http://diarymissnick.blogspot.com/

    BalasPadam
  5. mia tak pernah dengar lagi lagu ni... tentu best kan...

    thanks sudi join segmen nak url #3, senarai blog ada di http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html

    BalasPadam
  6. mia tak pernah dengar lagi lagu ni... tentu best kan...

    thanks sudi join segmen nak url #3, senarai blog ada di http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html

    BalasPadam
  7. tak pernah mama dengar lagi lagu ni..

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.