FOLLOWER

17 Ogos 2016

Di mana Bloglist YangBaik

Di mana Bloglist YangBaikAssalamualaikum dan selamat sejahtera


Di mana Bloglist YangBaik?  Agak-agaknya korang kesah ke dengan bloglist blog YangBaik? Sudah tanya, tanya lagi.  Nak diringkaskan cerita, sejak kebelakangan ini loading blog semakin perlahan menjadikan pengunjung malas nak tunggu lama kat blog akak.  Rasanya lah.... yang akak tau bila loading lambat, akak pun naik bosan mesti terus pindah ke lain, tambahan pula sekarang ni kita semua kejar masa, semua nak cepat.

Daripada kajian tidak rasmi yang akak fikir sendiri, antara perkara yang menyebabkan loading blog menjadi lambat adalah kerana banyaknya senarai blog bertebaran.  Akak sebenarnya memang sayang dengan rakan-rakan blogger yang akak dah follow terutama yang rajin sangat singgah tinggalkan jejak bertapak.  Walaupun kadang-kadang akak sendiri lalu jer kat blog korang tanpa tinggalkan sebarang pesanan.

Di mana Bloglist YangBaik

Eh... jadi panjang juga cerita nie yer.

Nak sambung sikit lagi.  Bagi mempercepatkan loading blog, akak pun dengan akal akak yang pandai-pandai sendiri ni , telah memindahkan bloglist.  Ke mana?  Ke atas tu.... dan hasilnya loading blog menjadi semakin cepat dan mudah.  Korang perasan tak?

Di mana Bloglist YangBaik

Senarai blog yang akak follow ada dekat ruangan yang akak tanda dengan warna kuning.  Korang jangan pula klik kat tanda kuning pada gambar ni.  Tapi korang pi le klik kat Bloglist yang ada pada kepala blog nie.... kat atas tu.  nampak tak?

Untuk keseluruhan blog yang akak follow ada di senarai pembacaan dekat papan pemuka.  Papan pemuka pula. Nantilah akak cerita.  Sekarang ni nak cerita pada bloglist semasa saja.

Okey sekian, sahaja untuk kali ini.


Terima kasih sudi baca entri ini, Di mana Bloglist YangBaik


1 ulasan:

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.