FOLLOWER

5 Oktober 2015

Tudung shawl murah online di Malaysia


Assalamualaikum dan selamat sejahteraTudung shawl murah online di Malaysia


Pemakaian tudung dikalangan rakyat Malaysia bukanlah perkara baru terutama dikalangan wanita Muslim. Tidak dinafikan bagi sesetengah kaum wanita menjadikan pemakaian tudung sebagai trend semata-mata namun trend itu seharusnya dijadikan budaya dan menjadi amalan baik. Trend pemakaian tudung terkini seperti shawl atau hijabista pastinya menjadi tarikan terkini kepada golongan wanita muda.

Jika anda teliti trend fesyen terkini di Malaysia, ramai wanita Muslim atau hijabista yang mengenakan shawl dan menggantikan tudung biasa. Shawl adalah ibarat tudung moden namun untuk kegunaan yang sama. Terdapat beberapa jenis stail shawl murah online yang boleh didapati seperti glitter shawl, chiffon shawl, lace shawl, cotton shawl, satin shawl, plain shawl, beaded shawl dan pelbagai jenis yang lain. Ianya telah digunapakai sekian lama untuk menutup bahu, bahagian atas badan dan menutup rambut dan kepala. Fungsinya adalah sama seperti hijab biasa – untuk menutup aurat bagi wanita Muslim.Disebabkan itulah shawls sangat terkenal dalam kalangan wanita beragama Islam di Malaysia terutamanya. Apa yang istimewa tentangnya ialah ia hadir dengan pelbagai jenis pattern dan warna. Malah atas faktor rekaan yang lebih moden dan segar, ia telah diterimapakai untuk kegunaan ke pejabat. Ini semua adalah hasil usaha para pereka fesyen yang bersungguh-sungguh menyuntik elemen tersebut agar ianya kelihatan lebih trendy ketika dipakai.


Jika anda gemar memakai shawl terdapat ratusan laman sesawang di internet yang menawarkan shawls online buat wanita. Malah blogshops ini semua juga memberikan harga yang cukup berpatutan buat pembeli. Ambil peluang ini dan beli shawls anda secara online. Tambahkan koleksi anda dengan shawl rekaan terbaru untuk dipadankan dengan baju kurung tradisonal, baju kurung moden, jubah dan dress Muslimah. Berikan sedikit sentuhan yang lebih segar dengan menambah sedikit aksesori seperti bangles dan jam tangan wanita online. 

YangBaik sendiri bukan pandai sangat pakai shawl.  Ada beberapa shawl dalam simpanan masih belum terusik.  Sekarang masih lagi belajar cara pemakaian shawl yang betul dan sesuai mengikut penampilan.  Tidaklah nanti terkejut pula kawan-kawan di pejabat.  Nanti jadi viral pula kerana pakai tidak pandai pakai shawl.

Anda juga boleh dapatkan tips tutorial cara pakai shawls secara online di Youtube. Terdapat juga ratusan video yang dimuatnaik di laman social media seperti blog dan Tumblr. Jika anda masih tercari-cari shawl yang sesuai untuk dibeli, lihat sahaja di butik feysen Muslimah online kerana mereka menawarkan koleksi shawls yang cukup meluas buat wanita daripada pelbagai jenama terkenal!

Terkini bahkan sudah dikenali ramai Zalora Malaysia turut menyediakan pelbagai jenis shawl murah online di Malaysia. Terdapat banyak koleksi dengan harga yang berpatutan dan murah.  Boleh diperolehi secara online tidak perlu lagi berasak-asak di pintu pagar gudang untuk mendapatkan shawl murah.  Segalanya terletak di hujung jari.


Baju Kurung pakaian tradisi
Semua golongan juga bangsa
Pakai shawl sebagai penyeri

3 ulasan:

  1. Cantik pulak tgk tudung yg 1st tu ;-)

    BalasPadam
  2. sekarang ni shawl dah ada pelbagai macam kepelbagaian design... :-) ...harga pun kompetitif...

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.