Memaparkan catatan dengan label Blogwalking. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Blogwalking. Papar semua catatan

26 September 2017

Segmen Blogwalking bersama Atiah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Blogwalking bersama Atiah


Sekali lagi, kita meriahkan entri di blog kita dengan entri sokongan kepada rakan-rakan blogger.  Kali ini SZ turut serta dalam Segmen Blogwalking bersama Atiah.  Seorang rakan blogger yang baru dikenali yang merupakan alumni UiTM Perak.

Jom kita tengok ada apa dengan segmen ini.


 Segmen Blogwalking bersama Atiah

Segmen Blogwalking bersama Atiah


Klik banner di atas untuk info penuh.

Ini adalah first segmen daripada Atiah bertujuan mencari rakan blogger yang aktif. Segmen Blogwalking by Atiah bermula 23 September 2017 sehingga 11.59 malam 30 September 2017.

3 Pemenang bertuah akan menerima Reload RM5 setiap seorang. Semua di jemput menyertai segmen ini.

Syarat-syaratnya:-

1. Follow blog Blog AtiahM , Add to Circle Google+ AtiahM   , Follow Instagram cheah_shop .
2. Buat Entri bertajuk Segmen Blogwalking bersama Atiah berserta Banner.
3. Tinggalkan URL anda berserta instagram id di kotak komen ini (Klik).
4. Tarikh akan tamat pada 11.59 malam 30 September 2017.



Jom rakan blogger sekeliannya... kita meriahkan penyertaan dalam Segmen Blogwalking bersama Atiah

💖

10 Ogos 2017

Segmen Blogwalking Merdeka by Love is Simple

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Blogwalking Merdeka by Love is Simple


Bulan Ogos bulan kemerdekaan negara.  Maka kita ambil kesempatan di bulan ini untuk meraikan rakan-rakan blogger yang menganjurkan segmen berkaitan bulan kemerdekaan.

Jom kita raikan Segmen Blogwalking Merdeka by Love is Simple.

Segmen Blogwalking Merdeka by Love is Simple
Segmen Blogwalking Merdeka by Love is Simple

Tempoh segmen :  7 hingga 31 Ogos 2017.

Syarat penyertaan sangat mudah.  Klik banner di atas untuk dapatkan penerangan lanjut.


Terima kasih atas sokongan anda semua.  Jom kita meriahkan Segmen Blogwalking Merdeka by Love is Simple.


szi💖

8 Ogos 2017

Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com bermula dari saat ini sehingga 11.59 malam 14 Ogos 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 5 pemenang bertuah dicari dan akan menerima RM10 setiap seorang.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 14 Ogos 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 21 Ogos 2017.

** sila klik pada banner untuk join segmen ini.....


Terima kasih.  Jom ramai-ramai meriahkan Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com

szi 😍

20 Ogos 2016

Segmen: Blogwalking By YangBaik

Segmen:  Blogwalking By YangBaik


Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Segmen:  Blogwalking By YangBaik merupakan sambungan daripada segmen pertama yang pernah dianjurkan di blog YangBaik.  Nak tahu segmen pertama... silalah cari dengan gigihnya.

Ok.. Jom mulakan segmen blogwalking di blog YangBaik. YB nak kongsikan tips bagaimana korang boleh mendapat ramai kenalan rakan blogger.  Apa yang korang perlu buat adalah blogwalking ke setiap blog yang join segmen ini.  Itulah antara cara untuk dapatkan pembaca baru untuk blog kita. Korang pernah baca kan ayat-ayat cinta ni?  Tapi korang tak buat, sama macam YB pun :P.  

Tidak mahu menulis lebih banyak kerana YB tahu korang mesti tak sabar kan nak tengok apa YB telah sediakan untuk segmen ini.

Segmen:  Blogwalking By YangBaik

Segmen:  Blogwalking By YangBaik


Syarat Penyertaan Segmen


Apa yang perlu dilakukan adalah dengan mengikut syarat-syarat yang dinyatakan di bawah.  Kalau tak ikut jangan marah tau bila tidak dimasukkan dalam senarai.  



1.  Letakkan banner di atas di entri penyertaan.  Tujuannya supaya semua orang kenal ini adalah segmen blogwalking dari blog YangBaik. mudahkan untuk diingat ... ke macam mana.  Terpulang, janji syarat pertama mesti letak banner di atas.


2. Tajuk entri Segmen:  Blogwalking By YangBaik dan linkkan ke entri ini.


3.  Di dalam entri berkenaan terangkan secara ringkas mengapa anda join segmen ini dan apakah kebaikan blogwalking mengikut pandangan peribadi korang.  Kalau korang ambil idea orang lain bagilah kredit sikit...panjang karangan sekurang-kurangnya 100 patah perkataan.

4.  Ceritakan juga serba sedikit mengenai harapan anda sebagai seorang blogger mengenai sejarah kemerdekaan Malaysia.  

5.  Lima peserta bertuah akan mendapat limited edition vanilla coffee scrub by Segobugo. :) [Support kawan-kawan wehhh]

Itu saja!  Senang kan?  

Tarikh tutup ? 25 Ogos 2016.  jam 6 petang !  Bagi tempoh lama sikit sebab segmen yang pertama dulu katanya cepatnya sangat tak sempat nak buat entri bagai..

Lebih dari masa yang diberikan ini YB tak dapat nak up link tu yer.. Sebabnya masa tu.. YB nak buat segmen lain pula....hehehe ..

Seperti biasa juga, YB mengharapkan segmen ini mendapat sambutan dan idea kepada rakan blogger untuk menulis entri yang lebih baik berkaitan isu semasa.
Terima kasih kerana join Segmen :  Blogwalking By YangBaik.



16 Mei 2016

Segmen blogwalking hujung minggu by Ann

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Assalamualaikum hii
LINK SINI


saya akan blogwalking blog semua yang join segmen ni selepas segmen ni tamat.
16/5/2016 - 20/5/2016


klik banner untuk join!!

26 Januari 2016

JOM Tambah Kawan BLOGGER !!!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


JOM Tambah Kawan BLOGGER !!!


Sekali lagi join segmen.  Kali ini segmen tambah kawan blogger.  Melalui segmen penganjur akan terus SINGGAH, FOLLOW & BLOGWALKING ke blog yang menyertai segmen ini.  


JOM Tambah Kawan BLOGGER !!!



Segmen ini tamat pada 31-01-2016

5 Blogger terpilih akan dimasukkan dalam senarai MOST VVIP BLOGGER untuk Bulan Januari 2016 nanti sepanjang 1 bulan (Feb 2016).

Apa ditunggu lagi.  Jom klik banner di atas untuk melihat syarat penyertaan.

Sokong rakan blogger.

Terima kasih kerana sudi singgah dan baca entri JOM Tambah Kawan Blogger !!!


12 Januari 2016

Segmen Bloglist & Blogwalking By Beautiful Of Iman

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Segmen Bloglist & Blogwalking By Beautiful Of Iman


Iman adalah mutiara di dalam hati manusia yang menyakini Allah Maha Esa Maha Kuasa.  Tanpamu iman bagaimanalah merasa diri hamba padaNya, tanpamu iman bagaimanalah menjadi hamba Allah yang bertaqwa.

Iman tak dapat diwarisi dari seorang ayah yang bertaqwa.  Ia tak dapat dijual beli, ia tiada di tepian pantai.

Walau apapun caranya jua, engkau mendaki gunung yang tinggi, engkau merentas lautan api.  Namun tak dapat jua dimiliki, jika tidak kembali pada Allah.

Tiba-tiba pula akak YB teringatkan bait-bait lagu nasyid yang pernah popular sedikit masa dahulu. Lagu Iman Mutiara yang pernah dipopularkan oleh kumpulan nasyid Raihan.

Okey, kembali kepada tajuk entri ini Segmen Bloglist & Blogwalkung By Beautiful of Iman. Segmen ini dianjurkan oleh pemilik blog Beautiful of Iman iaitu Nurul Liyana Syafiqah.

YangBaik secara rasminya dengan ini menyertai segmen ini.  Kepada rakan blogger semua sila klik banner di atas untuk dapatkan maklumat dan syarat-syarat penyertaan.  

Segmen ini akan ditutup pada 15 Januari 2015.  

Jom kita meriahkan segmen yang menarik ini kerana blog setiap peserta akan dimasukkan dalam blogslist selama 4 bulan.  Satu tempoh yang agak lama.

Okey... jom klik banner di atas.

Selamat bersegmen semua.  Terima kasih.

11 Januari 2016

Segmen Blogwalking | Yaya Cendana

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Blogwalking | Yaya Cendana


Aduhai!  Sebok memanjang.  Tak kira masa. 

YangBaik dengan ini secara rasminya menyertai segmen Blogwalking anjuran Yaya Cendana. Nampaknya segmen ini berlangsung mulai 16 Januari 2016, tetapi mulai sekarang rakan blogger dah boleh buat entri.

Segmen Blogwalking Yaya Cendana
Segmen Blogwalking Yaya Cendana

Nak tengok apa yang disediakan Yaya Cendana untuk segmen ini, KLIK BANNER DI ATAS.

Segmen ini dijangka tamat pada 30 Januari 2016.

YangBaik tak sempat nak ulas panjang mengenai segmen ini...kejap lagi PC dah nak hang... hahaha










29 Oktober 2015

Segmen Blogwalking YanieYusuf.com

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Blogwalking YanieYusuf.com


Masih sempat lagi meraikan rakan blogger yang menganjurkan segmen.  Segmen blogwalking yang ringkas dan mudah.  Segmen yang diadakan bertujuan untuk saling berbalas kunjungan sesama rakan blogger yang membuat entri dan turut serta.  

Nak berkenalan dengan Yanie Yusuf? Jom kita join segmen blogwalking.

Segmen Blogwalking YanieYusuf.com
Segmen Blogwalking YanieYusuf.com

Klik banner di atas untuk melihat syarat penyertaan.

Harus segera ya teman-teman semua kerana tempoh segmen ini bakal tamat pada 30 Oktober 2015.


20 Oktober 2015

Segmen Blogwalking By Mirza Syazwina

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Blogwalking By Mirza Syazwina


Antara segmen yang menjadi perantara dikalangan logger untuk saling berkenalan adalah segmen blogwalking.  Dengan syarat yang mudah dan ringkas, blogger mampu berkenalan dengan lebih ramai blogger lain yang kini semakin bertambah dengan niche yang berbeza.

Kali ini YangBaik join Segmen Blogwalking By Mirza Syazwina.  Mirza Syazwina merupakan pelajar UNIKL.  Cita-cita tidak menghalang kita dari mengambil bidang yang kita minat walaupun nampak seperti berbeza.  Pasti ada kaitan antara satu sama lain.

Jom kita tengok pula ada apa dengan Segmen Blogwalking By Mirza Syazwina.

Segmen Blogwalking By Mirza Syazwina
Segmen Blogwalking By Mirza Syazwina

Segmen ini tamat pada 25 OKTOBER 2015.

Klik banner di atas untuk berkenalan dengan Mirza dan join segmen. :D

Sorang peserta yang bertuah untuk memenangi sebuah kotak misteri.  Nak tahu apa kotak misteri tu. Jom join segmen.  

Jom berikan sokongan kepada rakan blogger.


3 September 2015

segmen blogwalking Hari Kebangsaan 2015 bersama ayuinsyirah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


segmen blogwalking Hari Kebangsaan 2015 bersama ayuinsyirah


Masih ada masa untuk join segmen walaupun majlis sambutan ulang tahun kemerdekaan Malaysia telahpun berlangsung pada 31 Ogos 2015.   Kali ini rakan blogger, Cikgu Ayu menganjurkan segmen blogwalking bersempena sambutan bulan kemerdekaan negara.

Marilah kita sama-sama beri sokongan dan meraikan bulan kemerdekaan negera kita

segmen blogwalking Hari Kebangsaan 2015 bersama ayuinsyirah

segmen blogwalking Hari Kebangsaan 2015 bersama ayuinsyirah

Klik banner di atas untuk turut serta.  Segmen ini tamat pada 5 september 2015 jam 5 petang

Sudah lama sebenarnya tidak join segmen anjuran Cikgu Ayu.  Rasanya ada beberapa segmen telah terlepas.  Kali ini kita sempatkan juga untuk join segmen sebagai sokongan kepada Cikgu Ayu.

Jom Malaysia #sehatisejiwa


2 Jun 2015

Segmen Blogwalking By Cik Yana

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Blogwalking  By Cik Yana.  Segmen pertama untuk bulan Jun.  Seperti biasa juga pasti ada banyak lagi segmen dan giveaway atau contest yang akan berlangsung.  Bulan Jun pastinya ada segmen yang menarik memandangkan hari raya akan tiba pada bulan hadapan dan ramai juga rakan blogger dalam perancangan untuk membuat kejutan pada bulan Jun... 

YB?  Tunggu dan lihat sajalah dulu.

Sementara itu mari kita lihat dulu apa yang ditawarkan oleh Segmen Cik Yana.


Banner Segmen Blogwalking By Cik Yana
Segmen Blogwalking  By Cik Yana

Pertama sekali untuk join segmen ini klik banner di atas.

Untuk makluman awal, 3 peserta yang bertuah akan Cik Yana review pada bulan nie jugak dan 10 peserta yang bertuah akan diletakkan di bloglist Cik Yana.  Untung kan?  Dapat trafik dan link percuma dari blog Cik Yana.

Apa tunggu lagi, jom kita pakat ramai-ramai menyertai segmen ini.  Pesanan penting sekali lagi, jangan lupa klik banner di atas.

Selamat bersegmen kepada semua.




7 Mei 2015

BLOGWALKING SEGMENT BY JULIAJAMALUDIN.BLOGSPOT.COM

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



BLOGWALKING SEGMENT BY JULIAJAMALUDIN.BLOGSPOT.COM


Blogwalking atau berjalan-jalan di alam maya ke blog-blog yang turut serta atau asalnya dulu-dulu kita jalan-jalan jer ke mana-mana blog yang kita suka terjah.  Sekarang ni dengan adanya segmen maka sesi berjalan-jalan ke blog menjadi semakin mudah.

Namun, saya selalu kalah dalam sesi blogwalking.  Maklumlah masa terhad, kadang-kadang tak dapat blogwalking ke semua peserta.  Apa yang penting sekarang ni kena rajin lah sebab dah join segmen kan... maknanya kita dah ada komitmen.

Kusss semangat... panjang lebar pula celoteh yer.  Jom lah kita tengok ada apa dengan  Segmen Blogwalking ini...


5 Mei 2015

Segmen Jom Blogwalking By Syahirah Valiant

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Jom Blogwalking By Syahirah Valiant


Blog terasa sunyi tanpa segmen atau giveaway?  Terpulang kepada penerimaan masing-masing.

Selagi ada masa, baik gunakan peluang ini untuk berkenalan dengan lebih ramai rakan blogger. Kesempatan berkenalan di alam maya boleh dibawa ke alam realiti... In shaa Allah.

Kali ini YangBaik jooin segmen yang dianjurkan oleh Syahirah Valiant.  Kenapa Syahirah Valiant? Nak tahu kenalah join segmen ini.

Jom kita tengok apa yang ada dengan segmen ini.

http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/04/segmen-jom-blogwalking-by-syahirah.html


30 April 2015

Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah


Apa juga cabaran dan halangan, hidup mesti diteruskan.
Kehidupan pastinya membosankan sekiranya tiada perubahan atau penambahbaikan. 
Namun, pastikan perubahan itu membawa kepada kebaikan untuk hidup kita dunia dan akhirat.
Penambahbaikan dari segi kekuatan jiwa dan mental untuk berhadapan dengan sebarang kemungkinan yang akan tiba masa depan... 

Intro di atas tu pastinya membosankan kerana tiada kaitan dengan segmen yang saya join kali ini.


Jom lah kita tengok ada apa dengan segmen kali ini...


25 Mac 2015

Segmen Blogwalking #Part3

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Blogwalking #Part3


Mood blogging masih lagi ding dong.  Tak tentu arah.  Kadang-kadang rasa banyak idea kadang-kadang idea nooon kedaung... mandang!!

Kebetulan ada Segmen Blogwalking #Part3 yang dianjurkan oleh blogger cilik tegar DayangDeno bersama RizalPaperBagHead, bagus juga dapatlah idea nak update blog.


Segmen Blogwalking #Part3


Klik banner di atas untuk turut serta dalam segmen ini.

Segmen tamat pada 10 April 2015.

#Jom beri sokongan.  Terima kasih.


11 Mac 2015

SEGMEN BLOGWALKING BERSAMA DYLLAREZAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


SEGMEN BLOGWALKING BERSAMA DYLLAREZAN


Sudah beberapa hari tenggelam tanpa idea.  Hari ini idea dan semangat telah pulih tetapi belum sempat lagi untuk blogwalking ke semua blog rakan blogger.  Nantikan kehadiran saya yer.

Kali ini saya hadir semula dengan entri segmen blogwalking setelah mendapat jemputan dari penganjurnya.  Memandangkan masih ada masa dan ruang untuk menghasilkan entri maka inilah dipersembahkan entrinya.

SEGMEN BLOGWALKING BERSAMA DYLLAREZAN

Segmen ini berlangsung mulai 3 Mac 2015 hingga 13 Mac 2015.

Jom berikan sokongan anda kepada rakan blogger Dyllarezan. 

Klik banner di atas untuk turut serta.

Terima kasih.

29 Januari 2015

SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH


Join segmen lagi.  Kali ini segmen anjuran Cikgu Ayu.  Dah banyak kali join segmen blogwalking tetapi seringkali juga saya tewas untuk blogwalking ke semua rakan blogger yang join segmen blogwalking.  Aduhai! Maafkan lah saya.  


Segmen Blogwalking Bersama Ayu Insyirah


13 Januari 2015

1st Segmen Blogwalking 2015 by Mai AtiQah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


1st Segmen Blogwalking 2015 by Mai AtiQah

Jom join segmen Mai Atiqah.  Beliau baru berjinak-jinak dalam dunia blogging.  Senarai follower pun belum ramai lagi.

Mai buat segmen ini untuk memudahkan blogwalking, sambil follow dan mengeratkan silaturahim antara warga blogger sekalian.

Dunia blogger pasti bertambah meriah dengan kehadiran lebih ramai lagi blogger.  Rajin celoteh, rajin sembang-sembang dan tidak sombong.  

Cuma jangan salah anggaplah, kadang-kadang ada blogger yang tidak tinggalkan jejak seperti komen sebab tidak tahu apa yang nak dikomen.  Ada juga yang tiada idea nak menulis.  Kalau tinggalkan komen sepatah kata nampak macam malas pulak.  Dan ada ketika bandwith broadband yang dah habis limit.... tak sempat nak tinggal komen.  Ada juga yang tidak membalas lawatan rakan blogger kerana kesuntukan masa, bila tertangguh bawa kepada terlupa pula.

Eh... banyak pula celoteh saya.  Bukan apa nak menanam dan sematkan pemikiran positif di minda bukan sesuatu yang mudah.  Apa yang kita fikir itu yang kita dapat. kan???

Kembali kepada 1st segmen Blogwalking.  Tarikh Tutup 30hb Januari 2015. 

Jadi kepada rakan blogger yang lama dan baru silalah klik banner di atas untuk menambah kenalan dan merapatkan ukhuwah sesama kita.

Selamat maju jaya kepada semua.

2 Januari 2015

Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



*klik banner untuk join.


♥ Tarikh tutup : 31 JANUARI 2015
♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.
♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari sabtu.
♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)

Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)

~(^-^)~

babab.net