Memaparkan catatan dengan label Matahari. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Matahari. Papar semua catatan

18 Julai 2013

Pagi yang panas atau hati yang panas

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Matahari pagi mula menampakkan sinarnya disebalik kabus pagi yang mula berserakan.

Pagi yang dingin dihangatkan dengan pemandangan di halaman yang tercemar.

Panasnya hati tidak bisa disejukkan oleh dinginnya pagi yang kesamaran.

Bagaimana hati tidak panas bila melihatkan sampah sarap berselerakan di depan halaman.

Menanti peluang dan cara untuk melupuskan sampah sarap itu yang kian hari kian memanaskan suasana dan mencemarkan pemandangan indahnya alam.

Semoga kesabaran ini terus bertakhta di dalam diri.

Sekian. 

SUKA DUKA PENTAS DUNIA

11 April 2011

Isnin yang ceria!!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1malaysia.com ,

sumber gambar:  bing.com - huh giler betul taip gambar matahari dan pergi ke imej... macam-macam gambar keluar tak sanggup mata hati ini menatapnya... ada yang nak cuba.... JANGAN!!!

Isnin yang ceria!!! hampehs.... memang biul betul... kalau buka blog seantero Malaysia pun rata-rata blogger mesti buat cerita pasal Isnin yang biru (blues ler)... apa kes tetiba aye buat Isnin yang ceria pulak... Tu lah pasal... kita terbalikkan mood hari Isnin yang tak berapa ceria nih... tapi silap pulak hari ni pakai baju biru... ingat tadi nak pakai baju kuning... ceria macam matahari kat atas tu...

Memang nak cari mood yang ceria hari ni... tetiba dapat panggilan hangit pulak, sayangnya bukan dari fara fauzana atau fafau atau dari mana-mana hot.fm tapi kat geng ofis hujung sana... tapi rileks jer arr.... kita tengok sampai mana hangitnyer ttu...


layan...... zass

babab.net