Memang ada harinya kau akan terasa hari yang teruk

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Memang ada harinya kau akan terasa hari yang teruk


Memang ada harinya kau akan terasa ada hari yang teruk atau Bad Day,  di mana segala apa yang kau lakukan, ianya tidak menjadi.  Segalanya bermula boleh jadi pada waktu pagi ketika bersiap atau lebih awal lagi ketika mandi.  Dari mana punca dan mula juga tidak dapat dikenalpasti.  Boleh jadi kerana 'angin' sendiri atau boleh jadi berpunca dari mimpi malam tadi yang tak dapat nak dihuraikankan.  Segalanya seperti tidak kena dan tidak sesuai.




Cara yang terbaik adalah cepat-cepat istighfar dan muhasabah diri.  Dengan cara ini hari yang 'teruk' itu mungkin tidak akan hilang tetapi kita akan rasa lega sikit dan terasa kuat untuk menempuh hari yang 'teruk'.

Cubalah...


5 Ulasan

  1. kena bertabah dan kuat semangat untuk menghadapi hari2 yang teruk.

    BalasPadam
  2. betul..walau bagaimanpun kena lah tabah dan sabar menempuh hari2 yg teruk..

    BalasPadam
  3. baru kejap ni badmood, tetiba kaki ke atimpa botol ridset pulak aduhaii

    BalasPadam
  4. Terima kasih atas tips. memanag kadang-kadang ada hari yang dilalui tu serba tak kena :)

    BalasPadam
  5. itu lah kan..kadang moody ada je yang tak kena. kena cepat cepat buat something happy bagi mood elok.

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.