Melihat yang besar

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


MELIHAT YANG BESAR       


Tak ada masalah yang terlalu besar untuk diselesaikan. Yang ada adalah hanya kemahuan yang kecil dan keimanan yang lemah lagi rapuh.





Setiap masalah yang hadir, Allah sudah tentukan kita mampu atasinya. Cuma keyakinan(baca keimanan) kita sahaja menentukan pilihan(decision) nak hadapinya dengan GEMBIRA atau DUKACITA. 
.
Karana sebesar apapun masalah kita tu,
Laa tahzan, innallaha ma 'ana..
Jangan sedih, Allah bersama kita semua.



Sepotong ayat untuk buah fikiran bersama :

"Jika kamu berbuat kebaikan, (maka faedah) kebaikan yang kamu lakukan adalah untuk diri kamu, dan jika kamu berbuat kejahatan, maka (kesannya yang buruk) berbalik kepada diri kamu juga." (Surah Al-Israa', Ayat 7)

Semoga bermanfaat untuk kita semua.

Terima kasih kerana Melihat yang besar.

.

6 Ulasan

  1. Buat jahat dengan orang bermakna kejahatan untuk diri sendiri. Sebab orang kan selalu kata buat jahat balasan nya jahat. jadi kalau tak nak dapat benda2 jahat jangan buat jahat kat.

    Apa yang kita beri itu lah yang kita akan dapat.

    BalasPadam
  2. Dia macam what you give you get back kan konsepnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. apa yang kita nampak tak sama ... begitulah

      Padam
  3. setuju dgn entri ni..takde msalah yg xde cara pnyelesaiannya..sabar byk2..

    BalasPadam
  4. Setiap masalah pasti ada jalan penyelesaian. Begitu juga buat baik balasannya baik dan sebaliknya.

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.