FOLLOWER

6 Oktober 2011

Alif dan Diena pun nak iPad

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Apa kegunaan iPad?
Peringkat usia mana boleh guna iPad?
Berapa harga iPad?
Apa boleh di buat dengan iPad?
iPad boleh guna untuk main game?
ataupun iPad tu boleh ke guna untuk tengok ultraman mebius?



Persoalan di atas tu.. jangan hairan la kalau budak baru berusia 5 tahun pun boleh jawab


Entah mana dapat dengan cerita tak tau lah.  Nak dijadikan cerita, malam tadi selepas makan malam.  Alif dan ayahnya tengok tv (Diena kata tifi.. pelat la pulak). 

Ummi pun dengan senang hati capai netbook acer aspire one happy dan on9 (istilah sekarang untuk online ... gamaknya).  Alif tak ganggu sebab katanya umi nak buat kerja... Okey. Baiklah sangat kan, anak soleh.

Tiba-tiba alif bersuara "Ayah, nanti kita beli iPad yer?" Tersentak umi, nasib baik dah lepas makan kalau tidak tersedak mau nya.

Tak sempat ayah tanya, alif jawab nak main game. Boleh main game tembak-tembak macam dalam tv tu...
Ehhh mana tau ni? iPad tu apa? Budak-budak mana boleh guna.  Ayahnya mencelah pula.

Alif nampak dalam tv tu... sambil disokong pula oleh si diena huda betul! dala tv tu boleh tengok cerita princes..
... ewah-ewah... kemain lain lagi yerk..

Nak beli di mana?
Kat TESCO ada.
Ada ke?
Ada!! nanti kita pergi beli, hari Sabtu ni... boleh kan ayah?

Ayah kata nak kumpul duit dulu.
alif kata tak ape lah jual jer mainan alif yang banyak-banyak tu... dapat duit boleh beli iPad.


Terharu sungguh umi mendengarnya...nasib baik jugak inas si jari runcing tu tak pandai lagi berkata-kata, kalau tidak maunya diminta Samsung Galaxy SII pulak...
Sabar lah anak oi... nanti umi usaha kan...

So moral of the story, jangan ingat lah budak 5 tahun tak tahu guna iPad...

Sekian lah adanya, mudah-mudahan dengan rezeki berbeloging nanti dapatlah la kot beli iPad untuk alif...

*.*

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.