17 Jun 2011

Wordless lagi... sebuah contoh

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

entah apa-apa jer tajuk stori the mori hari ini... pemiliknya tengah ketandusan masa ... ide tu ada... tapi tak sempat nak mengarang panjang lagi... huhu;...

time management!!!!.... mana nak cari ni... kalau ada wizard atau template untuk manage time kan senang....

yang pasti ingat ... ingat yer kawan-kawan jangan buat kerja multi-tasking... kerana ia boleh memendekkan umur...

nanti lain kesempatan cerita pasal multi tasking nih... adehhh


~~~~~~~~~~~~~~

Sesungguhnya cara terbaik untuk menanamkan keimanan dan akhlak yang terpuji dalam diri anak kecil adalah dengan memberikan contoh nyata dan perilaku yang baik. Sesering apapun kita berbicara kepadanya tentang shalat –misalnya- maka tidak akan banyak berpengaruh, kecuali jika ia melihat kita (sebagai orang tua dan pendidik) senantiasa menjaga shalat lima waktu tepat pada waktunya.
(Abduh Majalli)

Tiada ulasan:

Catat Komen

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.

babab.net