Pengikut Setia

25 Jun 2024

HARI-HARI YANG LEMAU DAPAT PIZZA DARLING

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Hari ni, setelah berpuluh-puuh tahun menua dan bekerja baru perasan ada satu perasaan malasnya nak pergi kerja.  Perasaan yang sangat ketara, malasnya nak bersiap tetapi dipaksa juga.  Perasaan tu bukanlah malas tetapi nak kata macam kalau boleh tak nak buat apa-apa nak rehat atau sambung tidur.

Disebabkan hari ini ada mesyuarat penting yang mesti diuruskan, maka digagahkan jua kudrat utnuk bertindak dan memaksa diri bersiap.  Terdetik juga, macam tulah lah agaknya perasaan anak-anak yang tantrum tiba-tiba tak nak pergi sekolah atau tak nak pergi rumah pengasuh.  Bezanya kita ni dah dewasa takkan lah nak meratap merengek macam tu kan... tak terbayangkan anak-anak tua ni bila meragam buat hal macam anak kecil.

Sebelum masuk pejabat, singgah beli cokodok di gerai belakang Petronas Seri Iskandar.  Dapat makan cokodok dalam kereta ni rasanya macam satu perasaan healing... layan sambil-sambil kumpul semula semangat pagi tadi yang dah kelaut.  Mujur juga sempat panggil balik.

Dah masuk ofis, siapkan cepat-cepat keperluan mesyuarat.  Sempatlah siapkan fail dengan bantuan ofismate.

Dalam bilik mesyuarat, semasa mesyuarat tiadalah yang mudarat.  Isu-isu biasa dalam mesyuarat, macam typo, ayat tak jelas, kertas kerja lambat... tu dah biasa walaupun cuba nak elak.  Usahakan kelemahan dan kekurangan seminima mungkin.  Alhamdulillah, selesai dengan jayanya.  Tinggal lagi nak siapkan minit dan laporan.

Lepas mesyuarat baru selesa nak makan.  Makanya berkunjung pula ke cafe staf, order apa yang cepat di masak dan sedap dimakan.  Tiada gmbar makanan di cafe staf.
Inilah Pizza Darling macam tertera kat tajuk posting tu.  Pizza ni elok jer terletak atas meja kat ofis.  Ambil sepotong dan selebihnya agihkan kepada ofismate... cukuplah untuk menghilangkan lemau hari ini.

Sebenarnya Pizza Daging, tetapi tersilap baca macam Pizza Darling.  Dah jadi bahan pulak Pizza Darling nie.

Apapun syukur Alhamdulillah untuk rezeki yang baik-baik hari ini, esok dan selamanya.


Terima kasih.


3 ulasan:

  1. dah lama nya xmakan pizza . sedapnya.

    BalasPadam
  2. Saya pun adakalanya rasa lemau di awal pagi....hurrrmmm biasanya monday blues lah tu hihihii. Tapi memang kena paksakan diri.

    BalasPadam
  3. Sebenarnya saya juga selalu rasa macam tu pagi2

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.

Carian