Pengikut Setia

26 Julai 2022

RAIH SAHAM AKHIRAT DENGAN INFAQ PEMBINAAN MADRASAH NURUT TAQWA DI CAMBODIA

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.RAIH SAHAM AKHIRAT DENGAN INFAQ PEMBINAAN MADRASAH NURUT TAQWA DI CAMBODIA


Dari Abu Hurairah r.a bahawa Nabi Muhammad SAW bersabda: "Apabila seorang anak Adam mati p utuslah amalnya kecuali tiga perkara: sedekah jariah , atau ilmu yang memberi manfaat kepada orang lain atau anak soleh yang berdoa untuknya ." Hadis riwayat Imam Muslim.
Peluang Merebut Pahala


Peluang dibuka bagi merebut pahala dengan memberi sumbangan untuk saham akhirat. Ayuh kita berinfaq kepada Madrasah Nurut Taqwa, Cambodia. Cadangan Pembinaan Madrasah dan pembelian tanah ini bakal menjadi kegunaan penduduk kampung dari 615 buah rumah dan jumlah pelajar beragama islam dianggarkan seramai 200 orang. Cadangan Madrasah sebanyak 6 bilik darjah, 3 bilik guru, 1 bilik stor dan 12 tandas untuk banggunan 2 tingkat madrasah yang bakal dibina.
Dengan dana yang disumbangkan anda, dapat membantu pihak madrasah dalam pembangunan madrasah bagi menyediakan fasiliti yang mencukupi dan memberi keselesaan kepada anak-anak tahfiz yang menuntut di madrasah ini. Sumbangan daripada tuan dan puan amat diperlukan.

Selain itu sumbangan yang diterima juga adalah untuk menampung kos pembelian tanah dan juga kos pengurusan awalan banggunan madrasah.Semoga dengan sumbangan yang diberikan oleh tuan puan, Allah akan gantikannya dengan rezeki yang berlipat ganda dan dipermudahkan segala urusan. Hanya Allah swt yang dapat membalas jasa baik tuan dan puan.

Untuk Sebarang Pertanyaan:  UZTAZ MOHD YUSOF | +6019-9839695


3 ulasan:

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.

Carian