Pengikut Setia

21 Julai 2022

MOHON DOA KETIKA DITIMPA KESULITAN

Bismillahirrahmanirrahim.  Assalamualaikum dan selamat sejahteraMOHON DOA KETIKA DITIMPA KESULITAN


Telah agak lama tidak muncul dalam posting di blog ini.  Tidaklah kerasan ditimpa kesulitan yang amat sangat, tetapi lebih kepada sulitnya mengawal emosi dalam membahagikan masa antara kerjaya, keluarga, blog dan lain-lain sosial media yang ada.  Tambahan sekarang mood merajuk semakin menjadi-jadi dan mudah mula melayan perasaan.

Hari ini dikuatkan semangat dan malas dah nak layan mood merajuk dan "malas".  Simpati dengan nasib blog ini.... seringkali ditinggalkan.  Berkali-kali juga melihat blog tanpa sebarang noktah, hanya sekadar merenung dengan kesedihan... aduhh melayan perasaan pulak nih.


Doa ketika ditimpa kesulitan
Doa ketika ditimpa kesulitanDoa ini sudah sering kali dibaca di mana-mana blog, instagram, facebook atau status whatsapp kawan-kawan.  Hari ini, doa ini adalah sebahagian daripada petikan ceramah semasa Program Counselor's Corner Siri 3/2022 : Cabaran Bekerja Cara Lama Di Fasa Endemik yang disiarkan secara langsung melalui google meet pagi tadi.  Banyak ilmu dan pendedahan baru dan tak kurang juga sebagai refreshment pemikiran.  Bila dah lama tak diingatkan pemikiran kita akan jadi tepu dan lali.  

Semoga sama-sama dapat manfaat.

Terima kasih kerana sudi singgah.

2 ulasan:

  1. Amin..amin YRA. Mengurus emosi nampak remeh tapi ia sangat penting. Semoga dipermudahkan

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.

Carian