Pengikut Setia

01 Januari 2021

Selamat Tahun Baru 2021

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


SELAMAT TAHUN BARU 2021


Pejam celik begitu cepat masa berlalu. Begitu juga dengan usia kita.  Terlalu pantas masa berlalu sehingga bahang 2020 masih lagi belum berakhir.

Walaupun zahirnya tahun berganti dan usia menambahkan angka namun hakikatnya kita sebenarnya semakin menghampiri kepada kematian.

Tiada siapa pun yg akan kekal.  Justeru itu, peringatan ini buat diri ini yang sering leka dengan urusan dunia... jangan sesekali membiarkan diri kita dibuai oleh angan-angan untuk mendapatkan kepuasan hidup dunia semata-mata.

Sesungguhnya angan-angan ingin mencapai kenikmatan dunia secara berlebihan hanyalah khayalan kosong yang menyebabkan kita lupa kepada kehidupan yang abadi di akhirat kelak.

Bahawa saat umur kita menjelang senja kemampuan kita turut terbatas apatah lagi nikmat sihat juga mulai berkurangan dan berbagai penyakit mula datang menjengah.Selamat Tahun Baru 2021TAHUN BERGANTI TAHUN TAPI UMUR SEMAKIN BERKURANGAN


Maka tanyakanlah kpd diri kita,  Setiap kali penggantian tahun, kehidupan kita bertambah baik atau sebaliknya? Semakin dekat kah kita dgn Pencipta atau semakin jauh?

BAHAWA SEBAGAIMANA TAHUN BERTAMBAH ANGKANYA BEGITU JUGALAH DENGAN USIA KITA.  KEMATIAN PASTI AKAN TIBA....DAN KITA TIDAK MAMPU UNTUK MENGELAKKANNYA


RENUNG2KANLAH

INGATLAH ALLAH BANYAK-BANYAK

SEMOGA BERMANFAAT 🥰

2 ulasan:

  1. selamat tahun baru tuan rumah... kakmim 1st time ke sini.. salam kenal

    BalasPadam
  2. Selamat tahun baru sis.
    Walaupun 'age is just a number' namun sebagai orang Islam, kematian itu makin dekat di setiap waktu berlalu 😊

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.

Carian