Pengikut

14 November 2017

Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet

Assalamualaikum dan selamat sejahteraProf Hariz Internet Marketing by PolicyStreet


Ridhauddin Hariz  ialah salah satu Internet Marketing Malaysia yang dikenali sebagai Prof Hariz dikalangan rakan-rakannya. Beliau  berasal dari Permatang Pauh Pulau Pinang. 

Prof Hariz merupakan pemegang Diploma Sistem Komputer dari Kolej ADTEC Melaka dan semenjak itulah beliau menceburkan diri dalam bidang komputer dan Internet. Prof Hariz seterusnya melangkah ke alam pekerjaan di dalam bidang online marketing dan pemasaran secara atas talian. Bermula daripada tahun 2014, Prof Hariz menubuhkan syarikat sendiri iaitu PH ProjectBase Resources dan dari situ beliau berkecimpung dengan kaedah pemasaran secara atas talian menggunakan media sosial, strategi pemasaran menggunakan email, Google Analytics, Search Engine Optimization atau SEO, rekabentuk laman web dan juga pemasaran melalui konsep funnel marketing. Sejak dari itu, beliau telah membantu ramai peniaga serta syarikat-syarikat dalam menambahbaik strategi pemasaran diatas talian.Prof Hariz Internet Marketing Malaysia


Pengalaman beliau yang mendalam dalam SEO membuatkan Prof Hariz dilamar oleh syarikat Exabytes Group Sendirian Berhad pada dua tahun lalu dan dipertanggungjawab untuk  menjana idea-idea baru serta menerokai strategi-strategi pemasaran yang inovatif menggunakan teknologi internet yang terkini, seperti penghasilan laman web, blog, komuniti media sosial dan juga kaedah-kaedah komunikasi yang lain. 

Selepas berhempas pulas bersama Exabytes, tahun ini pada tahun 2017 beliau sekali lagi dimurahkan rezeki beliau untuk menjawat jawatan yang lebih tinggi di syarikat As White Global Sdn Bhd sebagai Penasihat SEO. Prof Hariz kali ini memegang jawatan dan tanggngjawab yang besar hinggalah melibatkan diri dengan klien-klien dari Australia, US , UK , Singapore dan Germany. Sebagai Penasihat SEO yang terkemuka di Malaysia, beliau dipertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan SEO kepada klien-klien tidak kira di Malaysia mahupun di luar negara.

Prof Hariz, Online Marketing Specialist atau pakar dalam SEO dan pemasaran atas talian adalah gelaran yang diberikan oleh rakan-rakan serta kenalan kerana pencapaian beliau telah mencapai ke tahap yang sangat membanggakan.  Kini beliau dikenali sebagai Prof Hariz ataupun Tuan Hariz.

Untuk yang tidak mengenali lagi siapa Prof Hariz, berikut adalah pencapaian beliau sepanjang beliau berada di dalam bidang Internet Marketing.Pencapaian Prof Hariz

 • Menganjurkan program diet bersama Utusan Malaysia 
 • Mendapat pengiktirafan sebagai Top 3 Affiliate Malaysia oleh Infokerjaya 
 • Menganjurkan seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog di Karangkraf pada Disember 2014 
 • Menganjurkan pelbagai bengkel-bengkel dan seminar-seminar, antaranya:
  • Bengkel/Seminar, Mac 2015
  • Bengkel Affiliate Ninja, April 2015
  • Bengkel Email Marketing, Jun 2015
  • Private group coaching bersama Shaklee Malaysia, Disember 2015


 • Bekerjasama dengan Irfan Khairi pada Februari 2016
 • Menganjurkan Private Coaching Group 365
 • Ditemuramah oleh Astro Awani pada Disember 2016


Perkhidmatan Yang Ditawarkan Oleh Prof Hariz Sebagai Internet Markting Malaysia

Prof Hariz  menawarkan servis SEO yang mana membantu para usahawan dalam dunia perniagaan terutama membuat servis SEO untuk perniagaan secara atas talian. Bukan itu sahaja, Prof Hariz menawarkan servis review di blog beliau www.profhariz.com kepada usahawan yang ingin memperkenalkan produk mereka kepada orang ramai. Artikel review itu adalah artikel yang mempunyai unsur-unsur SEO yang mana dapat meningkatkan jualan anda kepada double dan triplle daripada biasa.
 • Marketing di Google
 • Personal coaching Zero Marketing to Hero
 • Funnel Marketing
 • Review
Bagi siapa yang baru sahaja memulakan perniagaan atau sudah lama berkecimpung di dalam dunia perniagaan tetapi tidak tahu untuk membuat marketing, anda oleh menghubungi Prof Hariz sebaga penasihat anda melalui info dibawah.

Info Mengenai Prof Hariz
Whatsapp : 6012-5336713Prof Hariz Internet Marketing Malaysia by PolicyStreet

Kini beliau berkerja di salah sebuah syarikat Insurans, PolicyStreet. Prof Hariz dilantik dan dipertanggungjawabkan untuk menjadi Pengurus Internet Marketing disyarikat itu. 


PolicyStreet

PolicyStreet adalah insurans yang mudah, senang dan mampu bayar. PolicyStreet lebih menumpukan kepada mereka yang memerlukan insurans seperti syarikat, universiti, usahawan, kelab kesihatan, dan macam-macam lagi kumpulan.

PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan pelbagai jenis insurans mengikut keperluan seperti berikut :
 • Insurans Perubatan, Diabetes, Kanser, Kehidupan yang mampu, Tulang belakang, Bantuan jalan raya jangka pendek, Peralatan muzik dan Pemberhentian kerja


Apa yang lebih membanggakan adalah, PolicyStreet menawarkan servis insurans untuk produk-produk yang lebih kecil antaranya ialah :
 • Keracunan makanan, Kerosakan rambut, Sewaan, Berbasikal, Keracunan alkohol, Menonton, Mendaki, Penyewa, Perlawanan bolasepak, Cinta, Peralatan musik, Perkahwinan dan Majlis pengebumian

Sesiapa yang inginkan insurans, boleh hubungi PolicyStreet, syarikat insurans yang mengambil berat tentang keperluan anda. Bersama-samalah mencipta masa depan bersama PolicyStreet.

Info Mengenai PolicyStreet


Contest Cash RM1100 by PH x Emas Putih di Sponser Oleh Prof Hariz dan Emas Putih. Untuk join contest ini sila rujuk disini .


Terima kasih atas perhatian anda ke atas entri ini, Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet.

6 ulasan:

 1. so inspiring kan. singgah sini dr segmen yg sama

  BalasPadam
 2. hye..LN dari GA yang sama..good luck dear
  http://leylanurjatiey.blogspot.my/2017/11/prof-hariz-internet-marketing-by.html

  BalasPadam
 3. Gudluck dari GA yang sama.

  http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/11/prof-hariz-internet-marketing-by.html

  BalasPadam
 4. Hi,

  Pretty nice written ideas here to direct business individuals who have keen on hunting ideas from people like us to run campaign towards massive growth and higher reach in product reviews, quality tracking, business analytics etc. We would be glad if you are interested to share your useful thoughts to debate whats new in current scenario to push ideas that lead more in business perspective. To hear from specialist leader kindly connect here linsad.com.my

  BalasPadam
 5. Best Corporate Video Production Company in Bangalore and top Explainer Video Company, 3d, 2d Animation Video Makers in Chennai
  Many many thanks for sharing such valuable tips. we really appreciate your nice explanation.

  BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.

Powered By Blogger