11 September 2014

Kebocoran idea bukan persoalannya

Assalamualaikum dan selamat sejahtera
Melayan kerenah anak-anak memang mengasyikkan walaupun dalam keadaan penat. Ada saja kerenah anak-anak... bersyukur atas nikmat dariNya kerana diberi peluang untuk melihat dan memerhati kerenah mereka.

Dalam hal ini kebocoran idea bukanlah persoalan utama untuk menghasilkan entri. Kerana setiap dari kita mempunyai cara dan kaedah yang berbeza untuk menghasilkan entri yang terbaik dalam hidupnya.

Kebocoran idea mungkin tidak sama dengan kebocoran soalan kerana ia melibatkan isu yang berbeza walapun kata kuncinya adalah sama. Idea itu hak individu dan mungkin juga boleh diciplak oleh orang lain kerana di keliling kita dipenuhi dengan gelombang yang mungkin bertembung dengan jasad orang lain. Lantas tidak hairanlah kadang-kadang kita akan bertemu dengan karya dan penulisan yang sama.

Kebocoran soalan pula melibatkan banyak pihak dan ia turut mencerminkan integriti individu tertentu. Memandangkan integriti adalah soal hati.

Bukanlah tujuan entri ini diterbitkan untuk mengulas lanjut isu berkaitan kebocoran soalan upsr atau mana-mana peperiksaan tetapi lebih kepada update blog. Beberapa hari kebelakangan ini tidak banyak entri dapat dikeluarkan kerana kebocoran masa dan peluang untuk menulis.

Kepada rakan blogger yang telah tag saya dalam beberapa entri... jangan kecewa kerana tag anda telah saya perhatikan dan akan susul bila tiba masa yang sesuai.

Terima kasih kepada semua atas perhatian. Samalah kita menjaga integriti diri semoga tidak mendatangkan kesusahan di kemudian hari.

~(@^_^@)~~(@^_^@)~

posted from Bloggeroid

Tiada ulasan:

Catat Komen

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.

babab.net