FOLLOWER

23 Mac 2011

Tips untuk menjadi blogger yang berjaya

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1 Malaysia,


I'm back....yang baik in da house....


weh okeh dak tag lain kat atas tuh... ngeh ngeh ngeh... perasan lagi pagi-pagi nih... eh mana orang lain tau jam berapa aye buat entry nih... kalau taip malam kata pagi... kalau taip pagi kata malam.... dan bla bla bla.  Okeh back to the topik kita pagi ini iaitu Tips untuk menjadi blogger yang berjaya, iaitu

1.  Celik IT
ini paling penting kerana hanya yang celik IT saja tau cara-cara nak 'operate' pc atau laptop bukan untuk menjahanamkan yer....

2.  Ada Blog
Sudah tentu ada blog.  Kalau tak der blog kena pi buat satu, atau dua atau tiga... ikut suka lah.  Tapi buat permulaan satu pun cukup dulu... kalau tak tau... belejar ... korang kan cerdik IT.

3.  Ada cerita
Dah ada blog mesti ada cerita, kalau tak der cerita macam mana nak berjaya bila dah buat blog then terbiar kesepian jer blog tuh... kesian tau... kat blog yang sunyi sepi.... buat lah cerita apa apa pun yang penting janganlah cerita macam dalam diari pulak... jemu baca... kalau aye pun tak berapa suka sebab nak baca kisah peribadi orang pulak...

Sekian dahulu tips yang sempat dikongsikan bersama.  Ada idea nak tambah?  sila jangan segan segan berikan pandangan anda di ruangan 'Pandangan.  Pandangan anda amat dihargai. 

Terima kasih.





.skema pulak yerk...
*

6 ulasan:

  1. saya boleh pandang tapi tak begitu celik memberi pandangan.

    BalasPadam
  2. kita semua ada cerita...yg pasti cerita kita biarlah mampu menjadikan org lain dan diri sendiri baik dari sebelumnya...

    BalasPadam
  3. salam kak..nak tnya akak tau x blog mana yg ada story about preparation for engagemnt day?huhuhu..den dah poning pikior psal ni..~

    BalasPadam
  4. to Cikgu,

    nak kata pelik ke ape nie...

    BalasPadam
  5. to cikgu Jinggo,

    memang kita ada cerita, tapi cerita dan jalan cerita kita berbeza...pastinya

    BalasPadam
  6. to cik teratai,

    tak jumpa lagi... btw bertenang selamat bertunang ...

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.