FOLLOWER

13 Mac 2011

Musim Cuti Sekolah, semester break dan kerja pejabat ?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1Malaysia.com,


Cuti sekolah dah bermula untuk seminggu lagi.  Sebelum cuti sekolah, cikgu akan bagi kerja sekolah untuk dibuat kat rumah yang akan dipanggil kerja rumah...

eh kalau kerja kat rumah yang sememangnya mak mak dok buat setiap hari tu... nak panggil apa pulak?... kerja yang tak sudah sudah termasuklah kerja pejabat yang kadang-kadang terpaksa bawa balik ke rumah... perlu ker? OT kat rumah pulak ... tapi siapa yang nak bayar?  Bos tak nampak kalau kita bangun pukul 4.00 pagi untuk siapkan kerja pejabat... well semoga hasrat dan kerja yang dibuat pada masa yang tak dituntut elaun OT dapat menggantikan masa masa yang terbuang semasa kerja di pejabat lantas menjadikan gaji yang kita dapat itu solid halal tanpa syubhah...




pasal semester break pulak? tadi terjumpa iklan tentang hari terbuka dari Taylor's College dari Nuffnang.com.  Itu menandakan cuti semester dah tak lama lagi... bermaksud juga... exam pun dah dekat jugak... get prepare guys.. bukan saja student yang sibuk... staf HEA lagi sibuk tambahan lagi staf yang jaga exam...  ada meeting lagi....

..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.