FOLLOWER

23 Ogos 2017

Giveaway Blog Bycikrenex

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Giveaway Blog Bycikrenex


Kehebatan dunia blog adalah bila kita rajin menjelajah di dalam alam maya.  Maka kita akan ketemukan banyak blog yang masih baru diwujudkan dan juga blog lama tetapi tidak pernah kita sampai.  Kiranya Giveaway Blog Bycikrenex menemukan SZ dengan rakan blogger baru.

Giveaway Blog Bycikrenex dianjurkan oleh penganjurnya sebagai pengenalan dan untuk menambah rakan blogger yang juga bakal pelanggannya... hebatkan dua dalam satu. 😉

Jom kita ada apa dengan Giveaway Blog Bycikrenex

Giveaway Blog Bycikrenex
Giveaway Blog Bycikrenex

Klik banner di atas untuk info

Tarikh tutup penyertaan : 24 September 2017

Terima kasih atas perhatian awak semua.  Jom kita meriahkan Giveaway Blog Bycikrenex.

szi😍

Wordless Wednesday | Words

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Wordless Wednesday | Words

Words

Words


Thanks.
szi💫

15 Ogos 2017

Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com 



Giveaway yang tidak kurang meriahnya juga, dianjurkan oleh rakan blogger aerill hassan.  Jom kita tengok yang telah disediakan oleh saudara aerill hassan untuk giveaway ini.



Assalamualaikum dan salam sejahtera


Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 10 Ogos 2017 sehingga 11.59 malam 30 Ogos 2017. Menawarkan pelbagai hadiah yang lumayan dan menarik untuk dimenangi oleh para peserta.
Semua blogger dijemput untuk menyertai giveaway ini.

Syarat - syarat :-
  • Follow Blog Sponsor 

  • Like Fanpage 




  • Add To Circle Sponsor 
  • Follow Instagram Sponsor  

  • Follow Twitter Sponsor 
  • Buat entri bertajuk Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri. 
  • Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI

17 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 
 1 September 2017


Sekian , terima kasih

Terima kasih atas sokongan anda semua.  Jom meriahkan Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com.

szi 😍

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY



Dah lama tak join giveaway, walaupun beberapa hari dah terasa sangat lama ... poyo sangat aya akak nih.  Oleh kerana terasa sangat lama makanya hari ini akak ambil kesempatan untuk mengikut serta rakan-rakan blogger yang lain melibatkan blog dalam TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY.  Akak dan TengkuButang bukanlah asing sangat walaupun tidak pernah bersua muka tetapi pernah juga ikuti kisah hidupnya melalui blog.  Tak sangka walaupun agak lama akan menyepikan diri dalam blogging, blog TengkuButang ini masih lagi seperti dulu.

Okey... tak paya celoteh panjang lebar.  Entri ini adalah untuk menceritakan mengenai penyertaan blog SZ dalam TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY.

Jom kita tengok apa yang ada dengan TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY.

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY


Syarat penyertaan


Lengkapkan 3 Syarat dibawah :

1.) Buat entri bertajuk "TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY" . 

2.) TEMPEK BANNER atas ni ke entri korang, jangan lupa letak backlink ke entri GA teman ni yea.. dan Publish entri. jangan lupa Tinggalkan URL entri korang ke dalam ruangan komen (bukan entri ini, tetapi entri penganjur)

3.) FOLLOW / LIKE / ADD /  KOMEN semua link dibawah ni ye! terima kasih semua.. 

a) Follow Blog
❤ Tengkubutang
❤ Fara Hanim
❤ Syamimi Saad
❤ Raden Galoh
❤ Nurul Syahirah
❤ Nor Afdilah Lias

b) Follow Instagram
❤ rika_jue 
❤ ohh_fara
❤ cikza_com
❤ afdilah17


c) Add / Follow Facebook 


d) LIKE FB Page
❤ Cik Sepet


e) Follow Twitter


f) Komen mana-mana entri di blog ini :
 https://www.pendidik2u.my/


DAN AKHIR SEKALI ...............................

---> LIKE dan Komen di gambar ---> SINI


Nampaknya jaringan kerjasama erat dan perkongsian pintar sesama rakan blogger.  Baguskan.  Dalam satu entri saja kita dapat ramai rakan blogger.  Ada rakan baru dan ada juga rakan lama yang sudah lama tidak ditemui..

Apa lagi, jom kita meriahkan giveaway yang sangat meriah dengan rakan-rakan blogger dan smart partnership.

Terima kasih atas perhatian anda semua untuk entri ini TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY

szi 😍

Bicara pagi | Hadiah Terbaik

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Bicara pagi | Hadiah Terbaik


In shaa Allah kita mulakan bicara dengan perkara yang baik-baik semoga kebaikan sentiasa mengelilingi kita.  Dengan adanya kebaikan setiap urusan menjadi mudah dan selamat serta berakhir dengan baik dan selamat.



One of the best gifts
we can give ourselves 
is time alone with Allah.



Mencari kebaikan akan mendapat kebaikan.  Bicara pagi |  Hadiah Terbaik.

Terima kasih.
szi 💝


14 Ogos 2017

Ketenangan pada Zikir, Solat dan Quran

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Ketenangan pada Zikir, Solat dan Quran




Siapa yang tidak menemui ketenangan
pada Zikir, Solat dan membaca al-Quran
dia tidak akan menemuinya
pada apa jua perkara lain.
(Imam Hasan Al-Basri)


#Mencari ketenangan dengan cara mudah itu tidak susah.

Terima kasih.
szi 💖


Syukur Selamat Pagi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Syukur Selamat Pagi



Setiap pagi kita mengecap nikmat tanda kasih sayang Allah terhadap hambaNya.
Maka janganlah kita meninggalkan ibadah yang diwajibkan ke  atas kita sebagai tanda syukur kita di atas segala kurniaanNya.


#Mood nak cepat... ada meeting pula pagi nieh


Terima kasih.
szi😍

11 Ogos 2017

Salam Jumaat | Al Kahfi membawa cahaya

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Salam Jumaat | Al Kahfi membawa cahaya


Alhamdulillah, berjumpa lagi dengan hari Jumaat penuh barokah.  Semoga Jumaat ini membawa rahmat dan keberkatan dariNya hingga Jumaat yang berikutnya.


Al Kahfi Membawa Cahaya
Al Kahfi Membawa Cahaya

Sabda Nabi s.a.w:
Barangsiapa yang membaca al-Kahfi pada hari Jumaat, dia akan disinari cahaya di antara dua Jumaat.  (HR Baihaqi)


Selamat beramal.  Terima kasih Salam Jumaat | Al Kahfi membawa cahaya

szi 💚

10 Ogos 2017

Kalau kita berubah jadi baik

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Kalau kita berubah jadi baik


Banyak yang tersirat dari yang tersurat
Pemahaman berbeza yang membataskan segalanya



kalau kita berubah untuk jadi baik kerana ALLAH, 
Allah akan hantar orang-orang yang baik untuk bersama-sama kita.


Maka, berusahalah untuk menjadi baik semoga kehidupan kita sentiasa dikeliling kebaikan.

szi 💖

Program Bayi Pintar EQ Kasih by Dr Hidayah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Program Bayi Pintar EQ Kasih by Dr Hidayah


Bagaimana nak dapatkan bayi pintar?
Kenalkan al-quran kepada anak.
Betul, kenalkan alQuran kepada anak.
Inilah hadiah PERTAMA yang kita perlu berikan sepenuhnya.
Bila anak dah biasa dengar ibu baca Al Quran, tak mustahil anak pun suka membaca Al Quran.
Bila ayah suka berdoa sepanjang ibu mengandung, anak akan terdidik menjadi baik seperti yang didoakan.

Bagaimana nak laksanakannya?


Program Bayi Pintar EQ Kasih by Dr Hidayah

Program Bayi Pintar EQ Kasih by Dr Hidayah


Tarikh:
19 - 20 Ogos 2017

Tempat:
Petaminda, Bangi

Apa yang dipelajari?
#Cara meransang minda bayi
#terapi minda
#deep breathing exercise
#carta tumbesaran bayi
#menu ibu sihat

Semoga program ini memberi manfaat kepada semua peserta.  

szi 💖

Segmen Blogwalking Merdeka by Love is Simple

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Blogwalking Merdeka by Love is Simple


Bulan Ogos bulan kemerdekaan negara.  Maka kita ambil kesempatan di bulan ini untuk meraikan rakan-rakan blogger yang menganjurkan segmen berkaitan bulan kemerdekaan.

Jom kita raikan Segmen Blogwalking Merdeka by Love is Simple.

Segmen Blogwalking Merdeka by Love is Simple
Segmen Blogwalking Merdeka by Love is Simple

Tempoh segmen :  7 hingga 31 Ogos 2017.

Syarat penyertaan sangat mudah.  Klik banner di atas untuk dapatkan penerangan lanjut.


Terima kasih atas sokongan anda semua.  Jom kita meriahkan Segmen Blogwalking Merdeka by Love is Simple.


szi💖

Syukur masih diberi kesempatan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Syukur masih diberi kesempatan




Alhamdulillah
Syukur kepada Allah
Kita masih bernyawa
dan masih diberi kesempatan
untuk meneruskan kehidupan

Semoga kehidupan kita hari ini leboh baik dari semalam.


Syukur masih diberi kesempatan
szi💝


Esok kau gembira

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Esok kau gembira


Kesedihan itu tidak lama
Kegembiraan itu juga jarang sekali lama
Namun tiada alasan untuk kita terus hidup
Semoga hidup kita ini sentiasa dikelilingi kegembiraan




Kalau hari ini kau sedih, sabar
Kalau hari ini kau terluka, tenanglah
Hari ini kau menangis.  Tak mengapa
Mungkin esok kau akan gembira


Terima kasih, Esok kau gembira

szi 😊

9 Ogos 2017

REVLON Giftbags Up For Grabs!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



REVLON Giftbags Up For Grabs!


Beberapa hari lepas dapat email ini dari team Nuffnang.  
Terkejut juga sebab dah lama tak aktif blogging.  
Ingatkan Nuffnang sudah lupakan SZ.  
Belum lagi rupanya... terima kasih Nuffnang.

Diringkaskan cerita email ini yang diterima ini menceritakan mengenai
giveway yang dibuat oleh REVLON.  Siapa tak kenal REVLON? 
Tak kisahlah tak kenalpun tetapi akak pernah guna barangan REVLON
Giveaway Revlon ini menyediakan 15 set hadiah 
mengandungi item-item terpilih dari REVLON.
Hadiahnya memang menarik dan sungguh menarik perhatian SZ.
Revlon ColorSilk.  Sumber

Di atas adalah antara gambaran hadiah yang ditawarkan oleh REVLON

Korang ingat boleh macam tu REVLON nak bagi hadiah?  
Kenalah buat kerja sikit.

Bab kerja ni bukan akan tak boleh buat
Tetapi ada kekangan besar yang menyebabkan akak tak dapat laksanakannya.

Nak tau apa kerjanya? Tak perlu kot.
Cukuplah akak kata akak tak dapat buat task tu.
Jangan pulak akak kena denda sebab akak takder terikat secara langsung dengan 
agenda ini... huhuhu

Jadi untuk menjaga hati Nuffnang yang telah baik hati menawarkan email ini,
maka akak pun buatlah entri ini sebagai penghargaan atas ingatannya.

Tak dapat banyak sikit pun jadilah tempiasnya.

So akak pun terlepaslah peluang keemasan untuk menang 
hadiah-hadiah yang ditawarkan oleh REVLON.

Terima kasih Nuffnang dan REVLON.  Lain kali akak cuba lagi ehh.


Tidak mengapa terlepas peluang REVLON Giftbags Up For Grabs! 
mana tau ada projek besar lagi lepas ni... kan?


szi 😉

GERHANA BULAN SEPARA 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



GERHANA BULAN SEPARA 2017


Hari ini, hari ke-15 ZULKAEDAH 1438H, Fenomena Gerhana Bulan Separa 2017 berlaku pada 8 Ogos 2017 bermula jam 01:22 am hingga 03:18 am (pagi tadi)


Gerhana Bulan Separa 2017
Gerhana Bulan Separa 2017

Sumber :  @quotephotovideo

Subhanallah ... Gerhana Bulan Separa 2017 .

szi 😌

Tahukah anda Zakat KWSP wajib ditunaikan?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Tahukah anda Zakat KWSP wajib ditunaikan?


Tidak ramai yang tahu bahawa zakat simpanan KWSP wajib ditunaikan.
Sama ada sengaja tidak ambil tahu atau memang tidak tahu.
Tetapi kita wajib ambil tahu berkenaan perkara yang wajib kita tahu terutamanya isu berkaitan Rukun Islam dan Rukun Iman.


Zakat KWSP
Zakat KWSP

Jenis-jenis Pengeluaran Akaun KWSP


  1. Skim Pengeluaran 50 tahun
  2. Skim Pengeluaran 55 tahun
  3. Skim Pengeluaran 60 tahun
  4. Skim Pengeluaran Kesihatan
  5. Skim Pengeluaran Hilang Upaya
  6. Skim Pengeluaran Pendidikan/PTPTN
  7. Skim Pengeluaran Perumahan

Detail mengenai Zakat ini boleh diperolehi di SINI  iaitu di Portal Zakat Selangor.

Jom tunaikan tanggungjawab Rukun Islam Ketiga, tunaikan zakat anda selelepas pengeluaran KWSP.



szi 😊

Pagi yang indah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Pagi yang indah


Sesuatu yang indah harus dikongsikan bersama.  Semoga keindahan itu tersebar keseluruh buana dan membawa keindahan kepada penghuninya.


Pagi yang Indah

Syukur Alhamdulillah
di atas nikmat 
pagi yang indah 
dan nikmat dapat bernafas lagi 
di bumi Allah ini.


Terima kasih Pagi yang indah.

szi😊

8 Ogos 2017

Top Komentator Bulan Julai 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Top Komentator Bulan Julai 2017


Wujudnya blog bukanlah dengan sendirinya.  Begitu juga dengan kelansungan idea dan semangat yang hendak dilakarkan di blog juga bukan dengan sendirinya.  Lazimnya semangat menulis turut dipengaruhi oleh kunjungan dan komen-komen dari rakan blogger.  Semakin banyak komen semakin bertambah semangat hendak menulis.

Berikut adalah senarai rakan blogger yang telah meninggalkan jejak bertulis di blog SZ.  Rasa bangga juga biarpun pada bulan Julai tidak banyak karya peribadi yang terpapar di dada blog ini tetapi ada juga rakan-rakan blog yang meninggalkan komen.


Top Komentator Julai 2017

Top Komentator Julai 2017


Ada di antara rakan-rakan yang meninggalkan komen ini adalah rakan baru dan lama yang tidak jemu-jemu memberikan semangat kepada SZ untuk terus menulis.

Di kesempatan yang terhad ini rakaman terima kasih tidak terhingga kepada semua yang meninggalkan komen atau sekadar pembaca senyap blog SZ.


Terima kasih Top Komentator Bulan Julai 2017💞

szi😃


Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com bermula dari saat ini sehingga 11.59 malam 14 Ogos 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 5 pemenang bertuah dicari dan akan menerima RM10 setiap seorang.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 14 Ogos 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 21 Ogos 2017.

** sila klik pada banner untuk join segmen ini.....


Terima kasih.  Jom ramai-ramai meriahkan Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com

szi 😍

7 Ogos 2017

Selamat bekerja

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Selamat bekerja


Selamat bekerja, mencari rezeki, 
beraktiviti dan menempuh satu lagi hari yang baru dalam kehidupan kita didunia ini...
@quotephotovideo


Terima kasih, semoga selamat kehidupan kita dunia dan akhirat.

szi😌

3 Ogos 2017

Bersangka Baik

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Bersangka Baik


Bersangka Baik

Bersangka Baik


Kita tidak mampu mengubah hati orang lain untuk berbaik sangka terhadap kita
Tetapi kita mampu mendidik hati kita untuk bersangka baik terhadap orang lain.


Terima kasih kerana bersangka baik.

szi 😊

Satu perasaan yang sukar nak diungkapkan dengan kata-kata

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Satu perasaan yang sukar nak diungkapkan dengan kata-kata


Apa itu yang sukar diungkapkan?




Itulah Cinta 💖💖💖

Satu perasaan yang sukar nak diungkapkan dengan kata-kata.

Kadang kala rasa bahagia. Kadang kala rasa sunyi, walaupun hakikatnya cinta itu ada.

Kadang kala ianya hadir mewarnai hari-hari, cinta sahabat, cinta kedua orang tua, cinta keluarga.

Kadang kala cinta itu sepi seolah-olah hilang bersama angin.

Tapi yang aku pasti, di kala aku kesunyian memang cinta daripadaNya sentiasa ada.

DIA tahu aku sedih. DIA tahu aku gembira. Segala-galanya DIA tahu, kerana DIA Maha Mengetahui.

Cinta ALLAH Sentiasa Ada Buat HambaNya...


Terima kasih sudi singgah baca entri ini Satu perasaan yang sukar nak diungkapkan dengan kata-kata

szi 💝

Tidak Cepat Marah dan Tidak Tergesa-gesa

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Tidak Cepat Marah dan Tidak Tergesa-gesa


Apabila kemarahan tidak dikawal ia mampu menguasai diri dan bisa juga merosakkan jiwa pelakunya.  Semoga kata-kata ini dapat dijadikan sebagai sandaran kepada kita dalam mengawal ammarah.



Tidak Cepat Marah

Dalam dirimu terdapat dua sifat yang Allah suka yaitu al-hilm (tidak cepat marah) dan al-anaah (tidak tergesa-gesa).  (HR Muslim)


Jalani hari ini dengan penuh syukur, ikhlas dan senantiasa mengharap redha Allah Subhanahu Wa Ta'alla.

Sumber @quotephotovideo 🍄🍄🍄


Terima kasih sudi membaca entri ini Tidak Cepat Marah dan Tidak Tergesa-gesa

szi 😌

2 Ogos 2017

Merdeka Giveaway By penselduabee.blogspot.com


Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Merdeka Giveaway By penselduabee.blogspot.com


Bersempena dengan bulan kemerdekaan negara Malaysia yang tercinta ini, makanya akak telah terpanggil untuk menyertai Merdeka Giveaway By penselduabee.blogspot.com.  Penyertaan ini juga sebagai penghargaan dan tanda terima kasih atas jemputan oleh penganjur.

Syarat untuk menyertai GA ini sangatlah MUDAH iaitu:

  1. Follow blog penselduabee & blog tarot the fool
  2. Add to Circle G+RadhiaRazali 
  3. Click iklan Nuffnang & Lazada di blog penselduabee
  4. Like FB page penselduabee
  5. Follow Instagram Radhia87 
  6. Follow twitter RadhiaHaafiza 
  7. Komen mana-mana dua entri di blog penselduabee. Kalau lebih, lagi bagus. Top komentatorkan juga akan dapat hadiah.
  8. Buat entry bertajuk "Merdeka Giveaway By penselduabee.blogspot.com", paste banner di atas di dalam ruangan entri (backlink sekali).
  9. Publish entry tersebut
  10. Tinggalkan URL entry korang ke dalam ruangan/kotak komen post giveaway.
  11. Share/ping entry "Merdeka Giveaway By penselduabee.blogspot.com"  di facebook.
  12. Jika menang, alamat pengeposan hadiah harus di dalam Malaysia sahaja.



Tak complicated kan syarat-syaratnya. 

Tak ambil masa lama pun untuk follow semua syarat.hehe..


Giveaway ini akan berlangsung dari 1 August- 31 August 2017


Senarai Hadiah


Ada tiga hadiah yang ditawarkan untuk tiga pemenang bertuah & semua hadiah adalah BRAND NEW. Top referral dan Top komentator juga akan menerima hadiah daripada saya iaitu wang tunai sebanyak RM10. Top referral  dan Top komentator juga boleh memenangi  hadiah yang ditawarkan jika nama ada naik semasa pemilihan dilakukan untuk tiga pemenang yang menggunakan random.org.  5 lagi pemenang akan dimasukkan ke dalam bloglist penselduabee.

1.  Top Referal
1 x RM10




2.  Top komentator

1 x RM10

3.  3 pemenang
1)  1 x 2017 New Korean Tide Multi-Purpose Backpack 



2)  1 x Stainless Steel Insulated Double Wall Travel Coffee Mug



3)  1 x  notebook, keychain & fridge magnet (akan upload bila dah ada gambar)
akak berharap sangat dapat notebook sebagai koleksi peribadi supaya dah tak perlu berebut dengan anak-anak... In shaa Allah.


4.  5 pemenang - Bloglist


Jom kawan-kawan kita meriahkan giveaway merdeka penselduabee.  Hadiah yang ditawarkan agak lumayan.  Tetapi tidak berjaya pun tidak apa, sekurang-kurangnya kita dapat mengeratkan silaturrahim dan salin berkenalan di alam maya.


Terima kasih atas perhatian awak semua ke entri ini  Merdeka Giveaway By penselduabee.blogspot.com

szi.😍



Segmen Top Bloglist Haslina:August 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Top Bloglist Haslina:August 2017


Teruja sebenarnya bila dapat berkenalan dengan ramai rakan blogger. Terutamanya bila blog akak ni sekadar di pinggiran... kadang-kadang maju kadang-kadang statik.  Bila dah dapat peluang serta segmen anjuran blogger yang baru dikenali ... lagi teruja dapat berkenalan dengan lebih ramai rakan blogger.

Kali ini akak join segmen bloglist yang dianjurkan oleh Sabahan blogger, Haslina.  Jom kita selami apa yang ada dengan segmen bloglist ini... 💖

Segmen Top Bloglist Haslina:August 2017

Segmen Top Bloglist Haslina:August 2017


Klik banner di atas untuk turut serta.

Cepat tau segmen ini tamat pada 6.08.2017.


Terima kasih atas sokongan anda untuk entri Segmen Top Bloglist Haslina:August 2017

szi 😍
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...