FOLLOWER

1 September 2016

Biarlah Iman Berbicara

Biarlah Iman BerbicaraAssalamualaikum dan selamat sejahtera


Biarlah Iman Berbicara adalah ringkasan daripada tajuk penulisan oleh Ustaz Pahrol Mohamad Juoi, Biarlah Iman Yang Terus Berbicara. Petikan entri berkenaan disalin semula oleh YB, mudah-mudahan mendapat tempat di hari kita dan dapat dijadikan sebagai panduan dan pedoman dalam kehidupan seharian.  Wallahu a'lam.


Biarlah Iman Berbicara
Biarlah Iman Berbicara

­čî╣Adakalanya apabila kesedihan memuncak, kita jadi buntu. Jalan ketenangan yang dicari semakin kabur. Di mana dan ke mana hendak dibawa hati? Pada siapa hendak diadukan segala yang menanah di dada. Semua kesayangan dan kepercayaan tidak dapat menolong lagi.

­čî╣Hanya kita.. hanya kita yang tinggal keseorangan, terkontang-kanting untuk merawat luka sendiri. Hati bertanya, mengapa sekuat ini Allah menduga ku? Mengapa seganas ini ombak yang diutus untuk menghempas pantai jiwa ku?

­čî╣Ingatlah, walau sekuat manapun ujian yang melanda, jangan sampai kehilangan pedoman. Kita ini hamba Allah. Dan ujian itu sesungguh ‘utusan’Nya. Ia adalah satu panggilan yang membisik ke dalam hati untuk kita kembali kepadaNya.

❤️Ust Pahrol Mohamad Juoi - BIARLAH IMAN YANG TERUS BERBICARA❤️


Terima kasih baca entri ini, Biarlah Iman Berbicara


3 ulasan:

 1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  BalasPadam
 2. Sedih rasa hati, mengenang perkara lalu.. :(
  Artikel baru.. info terbaru tone excel

  BalasPadam
 3. takpe menangis, tapi jangan lama2. look forward and be amazing

  BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.