FOLLOWER

16 November 2015

Giveaway Simple by cik akak & sponser

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Giveaway Simple by cik akak & sponser



Syarat Penyertaan : 
  • Follow Blog
cik akak  kathyrbain | syamimi  | wawa I Farah Arina | Salina Johari  | Ainul Aqma JMbelog  | Lorongcinta | Duniakita  | Arra |
  • Likes fanpage -  JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma 
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra 
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan. 

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway. 

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...


Hadiah Giveaway
  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang 
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


10 November 2015

Cubalah Berahsia

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Cubalah Berahsia

Tiada siapa yang suka rahsianya diketahui umum.  Rahsia itu seperti semua orang tahu adalah hak milik peribadi dan ekslusif.  Namun dalam tidak kita sedari kadang-kadang ada sesuatu yang kita tidak tahu tetapi orang lain mengetahuinya.  Jadi, kita sebagai orang yang terdekat dan rapat dengannya pasti nak bagi tahu apa kelemahan sahabat kita itu.  Gunakan cara yang paling berhemah untuk menjelaskan dan memaklumkan kepada sahabat kita itu agar dia tidak terluka dan kita juga tidak kecewa.

Barangsiapa menasihati saudaranya secara rahasia, maka ia telah menasihatinya dan menghiasinya. Dan barangsiapa yang menasihati saudaranya secara terang-terangan (di hadapan orang banyak), maka ia telah mencemarkan nama baiknya dan mengkhianatinya.  (Imam asy-Syafi'i)

Cari dan beri manfaat kepada semua.

9 November 2015

Terima Kasih Rakan Blogger 9-10

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Terima Kasih Rakan Blogger 9-10


Rakan blogger 9-10 merupakan senarai blog yang telah YB ikut sepanjang bulan September hingga Oktober 2015.  Agak lewat juga YB mengeluarkan entri penghargaan buat rakan blogger 9-10. Seperti biasa juga rakan blogger ini YB ikut bersempena dengan penyertaan dalam segmen, giveaway atau kontest yang dianjurkan.  Ada di antara rakan blogger ini adalah rakan sponsor dan juga penganjur.

Berikut adalah seenarai Bloglist Bulan September hingga Oktober 2015.

  1. Yaya Cendana
  2. saljuhumairah
  3. SuperMOM With SuperKIDS
  4. Izzati Amira
  5. Mama Darwiish
  6. Anies♥You
  7. irrayyan.com
  8. :: Cinta Itu Indah ::
  9. The Other Side of Me
  10. Bella Idura
  11. CIK YAANIE
  12. YanieYusuf
  13. Cinta Hawaa
  14. Kisah Cikgu ieta
  15. ❤ Akif Imtiyaz
  16. Mek Zumbie
  17. mrspuex
  18. Blog Uncle Zuan
  19. Izzati Suhaide
  20. ! Bukan Sekadar Rupa
  21. sebab hakikatnya bukan begitu.
  22. A Moment To Remember
  23. MeraHussain
  24. :: COME FLY WITH ME ::
  25. Zizie Zack
  26. Mdmnissa
  27. ✖ It's Khดlid babe!
  28. Blog Sh.Amarina
  29. Melodi Cinta Kita
  30. dia dyanzakhi
  31. THEYANAONLY
  32. It tastes YUMMY! :D
  33. Dunia Niaga Ieta Enterprise
  34. NORDIN TELUR PINDANG ASLI ENTREPRISE
Sebanyak 34 blog telah diikuti sepanjang bulan September hingga Oktober 2015.  Selamat berblogging kepada semua rakan blogger.




PENCARIAN BLOGLIST MINGGUAN #BATCH1 By WAWAABDULHADI

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


PENCARIAN BLOGLIST MINGGUAN #BATCH1 By WAWAABDULHADI


Tiba-tiba rasa terkemuka pula walaupun blog sudah semakin jarag diupdate.  Nak update pun kedekut dengan masa dan kudrat.   Aduhai macam mana boleh jadi terkemuka ni.  Nak jadi blogger terkemuka pun bukanlah sesuatu yang senang tetapi tidak mustahil.  Apa yang penting menulis dari hati dan dengan niat yang betul.  Menulis untuk peringatan buat diri sendiri dan perkongsian dengan pembaca... semuanya yang baik-baik.

Kenapa tiba-tiba YB menulis mengenai blogger terkemuka? Jangan tak tahu ini entri penyertaan untuk segmen pencarian bloglist, sekarang ni rakan blogger kita Wawa Abdul Hadi sedang menganjurkan segmen pencarian bloglist mingguan.  Wawa sedang mencari blogger terkemuka untuk mengisi kekosongan di blognya.

Jom kita tengok apa lagi yang Wawa sediakan untuk segmen ini.

PENCARIAN BLOGLIST MINGGUAN #BATCH1 By WAWAABDULHADI
PENCARIAN BLOGLIST MINGGUAN #BATCH1 By WAWAABDULHADI

Pencarian ini dijangka tamat pada 14 November 2015.

Untuk mendapatkan keterangan lanjut mengenai segmen ini sila klik banner di atas.

Saya dan join segmen ini, jom kita raikan blogger terkemuka.


6 November 2015

Pemenang Give Away Nurfuzie Dot Com #1

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Pemenang Give Away Nurfuzie Dot Com #1


Alhamdulillah. Berkat dan rezeki berbloging. Kali ini blog YangBaik telah terpilih untuk menerima hadiah istimewa yang disponsor oleh carehappytips. Penerimaan hadiah ini adalah disebabkan YangBaik salah seorang daripada pemenang Giveaway Nurfuzie Dot Com #1. Giveaway ini telah berakhir pada 30 Oktober 2015. Pemilihan pemenang telah diumumkan oleh penganjur pada 2 November 2015 melalui entri INI.


Pemenang GA NurFuzie
Pemenang GA NurFuzie


Antara pemenang yang disponsor oleh Farah.  Farah adalah pengedar produk Shaklee separuh masa yang sah.  Terima kasih kepada farah atas hadiah yang disponsor dan tahniah kepada rakan blogger yang terpilih.


Shaklee Zinc Complex
Shaklee Zinc Complex



Gambaran hadiah yang telah diterima. Hadiah ini telahpun diterima pada 5 November 2015. Sedikit maklumat mengenai Shaklee Zinc Complex, baik untuk penyembuhan luka.  

"Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zinc, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka".  (Care & Happy Tips)

Tahniah dan terima kasih sekali lagi kepada penganjur Giveaway dan rakan sponsor.


segmen kembara misteri burung hantu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


segmen kembara misteri burung hantu


Apa pula kesahnya segmen kali ini.  Misteri juga bila ada burung hantu lagi.  Teringat lah zaman kanak-kanak dulu bila disebut jer burung hantu habis menyorok dalam rumah, nak keluar pun takut. Tak sama macam budak-budak zaman sekarang.  Budak-budak sekarang sudah dapat banyak pendedahan mengenai segala bentuk misteri.  Sudah tidak takut macam kita dulu-dulu.  Pengenalan kali ini agak lain sikit sebab tajuknya menimbulkan misteri.  Nak buat cerita macam mana pun tak tahu.

Nak tahu apa yang misteri sangat mengenai burung hantu.   Jom kita tengok apa yang penganjur sediakan untuk segmen ini.


segmen kembara misteri burung hantu
segmen kembara misteri burung hantu

Seperti biasa, pertama sekali perkara penting adalah klik banner di atas untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai segmen ini.

Segmen ini tamat pada 13 November 2015.  Masih adak kesempatan kepada yang berminat untuk merungkai misteri burung hantu itu.

Jom ramai-ramai kita meraikan segmen kembara misteri burung hantu.



Kek Tiga Tingkat

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Kek Tiga Tingkat


Apa cerita kali ini, tiba-tiba timbuk kisah kek tiga tingkat.  Hampir 4 hari blog tidak dikemaskini. Apa kan daya apabila tengok blog rasa lemau, idea melimpah ruah tetapi tidak dapat dilaksanakan penulisannya.  Bukan lah nak bercerita sangat pasal kek tiga tingkat tetapi nak bagi tajuk untuk entri ini saja sebab dalam cerita ni nanti akan ada gambar kek tiga tingkat.  Penulis ini bukanlan handal sangat dalam pembuatan kek apatah lagi nak menghiasnya.  Buat kek pun kadang-kadang tak jadi, tapi telan juga lah.  Anak-anak pun lebih kurang sama juga, apa yang mak masak, makan jer tak kira dan tak ambil tahu pun kalau kata kek tak menjadi.  


Kek 3 Tingkat
Kek 3 Tingkat

Inilah Kek 3 tingkat yang dimaksudkan.  Awal-awal lagi dah letak gambar kek 3 tingkat, pastinya tiada kejutan.  Tak pandai betul nak buat kejutan sebab nak buat karangan spontan dan tak mahu nak simpan-simpan idea nanti hilang lagi.  Kek tiga tingkat ini adalah cerita untuk minggu lepas.  Lebih kisah 'baling belakang'.  Disebabkan tidak banyak gambar dan kurangnya kemahiran mengolah cerita tu yang jadi lambat keluar cerita ni.

Kisah kek 3 tingkat adalah berkaitan dengan majlis kenduri kahwin anak saudara.  Keluarga kami ni selalu lewat sampat ke sesuatu majlis keluarga.  Maklumlah nak siapkan macam-macam dengan kerenah anak-anak yang bermacam ragam.  Tetapi pada majlis bersempena dengan kek 3 tingkat kali ini, entah macam mana boleh pula siap awal dan sampai lebih awal dari orang lain. Dah kena tunggu.  Ini semua pasal tak baca 'wasap' Rupa-rupanya dah dimaklumkan dalam 'wasap' terdapat perubahan masa perjumpaan.  Dok sibuk sangat bersiap sampai lupa nak tengok wasap.  Masuk kereta pun tak tengok wasap.  Saja nak jadi cerita kan.

Daripada menunggu saja kami beredar dulu ke lokasi lain mencari alas perut sebab ada yang belum sarapan kerana sibuk bersiap dan menyiapkan keperluan.  Bunyi bersiap tu macam lah jauh sangat. Sebenarnya satu daerah jer pun... dan selang satu kampung jer lebih kurang.



Muhammad Abid saja yang sanggup jadi model untuk 'photo booth' bagi pihak keluarga kami.  Anak-anak yang lain masing-masing dok geleng kepala.  Mak 'eksaited' anak pula yang tak rela.  Anak bapa mertua lagi la... bukannya kategori yang suka bergambar.  Nak bergambar punya lah seksa.  Asyik-asyik gambar 'candid'.  Tak menjadi pula tu.


Pengantin
Pengantin

Last sekali, malu-malu jer.  Tangkap gambar pengantin dari kejauhan.  Segan nak ke depan.  Entah bila boleh jadi berani nak ke depan tak tahulah.  Kadang-kadang berani kadang-kadang penakut dan penyegan.

Kek tiga tingkat yang kat atas tu tak sempat nak rasa.  Pengantin dok sibuk bergambar.  Bersilih ganti ahli keluarga, saudara mara dan sahabat handai.  Anak-anak pun tak sibuk sangat nak makan kek 3 tingkat tu.  Agak-agaknya mereka tak perasan, kalau tidakpun segan nak minta sebab kat rumah orang.

Jadi kami pulang dulu tanpa merasa kek 3 tingkat.  Tanpa rasa kecewa tetapi gembira kerana dapat melihat pengantin bersanding.




2 November 2015

PEMENANG GMBM 1ST ANNIVERSARRY GIVEAWAY

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


PEMENANG GMBM 1ST ANNIVERSARRY GIVEAWAY


Rezeki berbloging semuanya adalah rahsia tergantung kepada usaha dan janji dariNya. Alhamdulillah kali ini YangBaik telah terpilih sebagai salah seorang daripada pemenang dalam GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY.  Giveaway yang berlangsung selama 10 hari dari 21 hingga 31 Oktober 2015.

Pemenang GMBM

YangBaik antara blogger yang terpilih sebagai pemenang bagi kategori Pemenang duit tunai.  Senarai penuh pemenang boleh lihat di SINI.  Kategori pemenang lain adalah Kategori Top-Up dan Barangan Pos.  Tahniah kepada rakan blogger yang telah terpilih sebagai pemenang.  Kepada yang tidak terpilih, insya Allah ada ganjaran lain yang lebih baik menunggu anda.

Terima kasih tidak terhingga juga kepada rakan penganjur giveaway.  Semoga usaha seperti ini dapatlah dipanjangkan lagi pada masa akan datang.

Sekian.


Giveaway CINTA by CN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Giveaway CINTA by CN


giveaway, giveaway novel, giveaway cinta

Klik banner untuk join



Assalamualaikum dan salam sejahtera


Sempena Jualan Gudang Karangkraf yang lalu, CN telah memborong beberapa novel CINTA. Jadi sukacitanya disini bahawa CN ingin memberi 3 buah novel CINTA kepada peserta Giveaway CINTA by CN melalui random.org. Pemenang novel adalah 3 orang. Bukan itu sahaja, 10 peserta bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Januari 2016 CN. Hah ! Best tak? 


Syarat-syaratnya Giveaway CINTA by CN : 


1. Follow blog CikguNorazimah

2. Add To Circle  G+CikguNorazimah


4. Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)  

5. Buat entri bertajuk "Giveaway CINTA by CN"  

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.  

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini

8. Giveaway ini akan berlangsung dari 1 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 5 Disember 2015.


Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :





Kredit untuk Kak Mialiana



YES 2015



~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~




Antara Nikmat dan Tanggungjawab

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Antara Nikmat dan Tanggungjawab


Dua perkara yang memutuskanku dari menikmati kesenangan dunia :
(1) mengingat kematian dan
(2) memikirkan keadaanku saat berdiri di hadapan Allah untuk mempertanggungjawabkan amalanku ketika di dunia.  (Ibrahim at-Taimi)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...