FOLLOWER

17 September 2015

TUDUNG AIDIJUMA GIVEAWAY by ANIES

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


TUDUNG AIDIJUMA GIVEAWAY by ANIES


Hai, apa khabar semua.  Agak lewat pula YangBaik berentri di blog hari ini, sudahlah semalam langsung tak ada entri.  Ada ke yang tertunggu-tunggu apa entri dari YangBaik?  Huhhh ... perasan jer kan.  Blog picisan macam ni tak adalah yang tertunggu-tunggu kan.  Ada ke tidak macam tak wujud jer.  Oppss.... kepada rakan blogger yang singgah semalam dan hari ini sertai hari-hari yang akan datang... terima kasih diucapkan.

Hari ini YangBaik join giveaway yang dianjurkan rakan blogger Anies.  Tudung Aidijuma Giveaway diberi nama.  Best ke pakai tudung Aidijuma?  Hanya yang menjadi pelanggan dan pengguna setia Aidijuma saja yang tahu.  Jadi sesiapa yang belum tahu dan belum cuba, nak beli tak tahu kat mana, meh join giveaway ini.  Mana tahu ada rezeki dan tuah, menang pula tudung lejen Aidijuma.


Untuk dapatkan keterangan lanjut mengenai Tudung aidijuma Giveaway by Anies, sila klik banner di atas.  Jangan segan-segan yer.  

Hadiah:  Aidijuma Green Label Design


Di atas adalah antara hadiah yang bakal diterima oleh rakan blogger yang bertuah.  Untung badan dekkk... Mana nak dapat tudung percuma.  Tapi kan... korang jangan marah-marah pula bila tidak dapat tudung percuma di atas tu.  Kita join giveaway bukan sekadar nak menang tetapi untuk menambah kenalan serta merapakan ukhuwah sesama kita.

Pengalaman menarik mengenai tudung


Banyak pengalaman YangBaik mengenai pemakaian tudung.  Antaranya sejarah pemakaian tudung yang bermula dari sekolah menengah ketika Form 2.  Walaupun sebenarnya sejak sekolah rendah dah berminat dengan tudung tetapi mungkin juga disebabkan ketika itu pemakaian tudung di sekolah tidak 'wajib' maka semangat nak bertudung tu tak berapa kuat.  Walaupun setiap kali kelas Agama Islam ada dikaitkan dengan perempuan yang tidak bertudung.  Naif sungguh ketika itu.

Ketika sekolah tudung yang biasa dipakai selain dari tudung sekolah adalah tudung bawal.  Seperti yang dipopularkan sekarang oleh Aidijuma.  Masih ada lagi sehelai tudung yang menjadi kenangan dipakai setiap kali pelajaran PJ (Pendidikan Jasmani).  Kalau nak pakai sekarang memang tidaklah sebab tudung ketika itu sekadar tutup kepala dan tidak sampai menutup leher apatah lagi tutup sehingga ke paras dada.  

Sedikit demi sedikit, perubahan bertudung berlaku seiring dengan kedewasaan akal fikiran.  

Koleksi tudung pada ketika itu sekitar awal tahun 90an tidak banyak pilihan.  Juga tidak banyak jenama.  Yang ada hanyalah jenama sendiri.  Beli kain polos dan jahit sendiri, sangat berbaloi-baloi.

Tidak seperti sekarang terdapat lambakan fesyen tudung dari yang berjenama, kontroversi serta jenama biasa-biasa.  Apa pun terpulang kepada hati dan naluri kita untuk membuat pilihan yang terbaik asalkan memakai tudung itu mematuhi syara' dan kehendak dalam Islam.

Demikianlah serba sedikit pengalaman YangBaik mengenai tudung.  

Nak tahu apa lagi pengalaman rakan blogger mengenai tudung kenalah join giveaway ini.

Apa lagi... klik banner di atas segera.

Giveaway ini tamat pada 24/9/2015.



4 ulasan:

  1. Bertuah kalau dapat tudung Aidijuma nih! Kalau lagi lama lagi berharga!
    Semoga berjaya ya...

    BalasPadam
  2. wah untung2 sis boleh dapat satu iye tak? gud lak ye sis :)

    BalasPadam
  3. GOOD JOB n terima kasih kerana sudi support n join GA sy... insya allah...ada rezeki pasti tak ke mana2...

    terima kasih sekali lagi.

    salam ukhuwah,
    anies

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.