FOLLOWER

30 April 2015

Alexa Trafik Rank Blog YangBaik April 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Alexa Trafik Rank Blog YangBaik April 2015


Selalu sangat terbabas masa untuk bercerita mengenai trafik Alexa.  Bukan apa segan sangat nak bercerita mengenai rank Alexa di blog YangBaik, maklumlah trafik tidak berapa stabil... dah hampir menyamai mood pemilik blog YangBaik.

Mood yang tidak menentu berpunca dari banyak alasan.  Kadang-kadang rasa macam rajin, maka banyak keluar entri baru.  Bila tidak berapa nak rajin, tengok blog pun sekali lalu.  Maka itulah yang menyebabkan trafik Alexa pun tidak menentu juga.

Alexa Traffic Ranks April 2015




Perhatikan saja gelagat traffic Alexa sepanjang bulan April.

Global Rank:  1,601,743 (angka ini menyusut sebanyak 419,399 dari 3 bulan lepas)
Rank di Malaysia:  12,759 (jauh sangat perbezaan dengan rank beberapa bulan lepas)
Sumber

Agak tidak berapa memuaskan juga trafik Alexa rank untuk bulan April 2015 berbanding trafik yang lepas di SINI.

Apa nak buat lagi.... cara yang terbaik kena rajin update blog dengan lebih banyak entri yang dapat menarik dan dapat menarik lebih trafik dari rakan blogger.

Sekian adanya.  Terima kasih.




13 ulasan:

  1. Assalammualaikum... YB,

    Insaallah .. boleh Yang Baik boleh naik lagi ranking alexa nie...mselim3 biasa aje...

    mselim3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih mselim3... sama-sama kita belajar yer.

      Padam
  2. Wah.. tahniah...
    semoga bulan depan dn seterusnya bertambah up lagi.. (=

    BalasPadam
    Balasan
    1. begitulah hendaknya
      terima kasih awak... :D

      Padam
  3. Assalamualaikum. wahh semakin bagus ni kak. hehehe kalau blog sheila taktahu la berapa.. dulu macam pernah buat alexa ranking ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekejap naik sekejap turun nie.... nak kena konsisten buat entri ni shiela baru boleh nampak perubahan :D

      Padam
  4. nak konsisten update dan nk buat entri yang menarik bukan sesuatu yang mudah :-). Selalu juga miss update. Bila nak mula semula bukan mudah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. okey lah Rika, kena kuatkan semangat kan...

      Padam
  5. nak konsisten update dan nk buat entri yang menarik bukan sesuatu yang mudah :-). Selalu juga miss update. Bila nak mula semula bukan mudah.

    BalasPadam
  6. kayuh plan....saya dulu macam tu jugak...ada masa dia naik ada masa dia turun...Hurm.. yg kita konsisten menupdate entri kan...

    jgn lupa singgah dan like picture sy - http://www.bakul2011.com/2015/04/peringkat-ketiga-review-like-fan-page.html

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.