FOLLOWER

20 Februari 2015

Bila hati rasa resah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Bila hati rasa resah

Resah dan gelisah sekeping hati tiada siapa yang mengerti
Rasa rindu yang bertamu jangan sampai timbul jemu



Bila hati mula resah, gundah gulana seluruh jiwa
Mencari celepa buat mengisi rasa hati
Celepa hati tempatnya satu bukan dua
Kembali padaNya berserah diri

posted from Bloggeroid

19 Februari 2015

Alexa Rank blog sempena Tahun Baru Cina

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Alexa Rank blog YangBaik

Ramai juga blogger otai yang resah bila mengenangkan Rank Alexa di blog mereka yang mengalami kejatuhan. Seperti pasaran saham pula. Kalau dah blog yang otai pun boleh mengalami kejatuhan dalam Rank apatah lagi blog picisan yang langsung tiada nama. Bukan sekadar cap ayam tetapi tiada cap. Baru nak membina jenama dan trademark sendiri walapun dah berusia lebih dari 3 tahun

Berikut adalah rekod Alexa Rank blog YangBaik sempena cuti umum Tahun Baru Cina 2015.


Rank: 1,471,506
Links:239

Nampaknya Alexa Rank untuk blog ini semakin naik tinggi serta links juga sudah berubah.

Buat masa ini hanya mampu tunggu dan lihat saja apa yang bakal berlaku seterusnya.


posted from Bloggeroid

18 Februari 2015

Malaysia Best Blog 2015 - Penyertaan ditutup hari ini

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Malaysia best Blog 2015


Contest SEO Malaysia Best Blog 2015 dianjurkan oleh blog Oh! Duit.com


Hari ini, penyertaan bagi Contest SEO Malaysia Best Blog 2015 ditutup. Walaubagaimanapun setiap peserta yang berjaya disenaraikan mempunyai tempoh sehingga 31 Mac 2015 untuk mendapatkan ranking tertinggi melalui carian Malaysia Best Blog 2015.

Entahlah apalah sangat strategi yang saya tahu dalam menaikkan rank dalam SEO Malaysia Best Blog 2015.  Nak naikkan page rank dalam Alexa Rank pun masih lagi terkial-kial.  Sekejap turun sekejap naik.  Yang banyaknya turut memanjang.  Naik sekejap itupun sedikit.

Nak dapatkan tempat dalam pencarian SEO Malaysia Best Blog 2015 pastinya memerlukan daya pemahaman yang tinggi dalam SEO.  

Blog picisan macam saya ni sekadar menumpang trafik dari penganjur contest sajalah.

Untuk makluman entri ini bukan entri penyertaan dalam contest SEO Malaysia Best Blog 2015 tetapi sekadar mengupas kembali perjalanan blog ini dalam penyertaan contest ini.

Semoga contest ini dapat berjalan lancar seperti mana yang diharapkan. Contest SEO Malaysia Best Blog 2015 ini ditaja sepenuhnya oleh empunya OhDuit.com.  

Sekian.

Konferensi Akademik Seri Iskandar 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Seimbas lalu

posted from Bloggeroid

17 Februari 2015

Impian tanpa tindakan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Impian tanpa tindakan


Ibarat sebuah ceritera dongeng.
Seolahnya lukisan di kanvas tanpa warna.

Petikan diatas pastinya sudah biasa anda baca atau dengar. Terutama bagi anda pengumpul mutiara kata.

Semoga kita tidak terus leka dengan apa yang sedang kita kecapi. Kita perlu ada impian untuk kita bertindak. Jika pantas kita bertindak, cepatlah impian itu tercapai. Sebaliknya jika kita lambat maka kita akan ketinggalan dan gagal kecapi nikmat impian yang tercapai.

Bertindak dengan cara yang betul untuk capai impian. Kerana matlamat tidak menghalalkan cara.

posted from Bloggeroid

Jadi teman untuk beramal

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Kerana sabar itu membawa kepada akhlak yang mulia.

Credit picture to fb ikim

posted from Bloggeroid

16 Februari 2015

Tragedi terseliuh kaki

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Tragedi terseliuh kaki

Kaki. Antara anugerah terindah kurniaan Ilahi kepada hambanya. Syukur Alhamdulillah dengan adanya sepasang kaki ini pergerakan menjadi mudah dan lancar. Semoga kaki ini akan terus melangkah ke tempat yang diredai oleh-Nya seperti majlis ilmu. Selain dari itu kaki ini juga digunakan untuk melangkah ke rumah Allah dan ke tempat kerja. Semoga mendapat keberkatan dan rahmat dari-Nya.

Kaki. Awal hari ini di tempat kerja, kaki ini telah melangkah ke dewan besar dengan hasrat untuk melihat dan membantu tugas-tugas yang diperlukan di sana. Tugas penting bagi satu majlis gemilang yang bakal berlangsung keesokan harinya. Namun hati ini pada awalnya berbelah bahagi antara hendak pergi dengan tidak kerana jemputan untuk tugas berkenaan ditujukan kepada orang tertentu sahaja. Bukan kerana hendak berkira tetapi memikirkan keutamaan tugasan di pejabat. Kemudiannya dikuatkan juga tekad untuk melangkah ke dewan besar itu.

Bukan tiada kenderaan tetapi enggan menyusahkan orang lain. Selain dari itu dapat juga memecahkan lemak yang bertapa di segenap sudut kulit ini.

Kaki. Kesedaran mengenai lalai dan cuai itu hadirnya agak lewat. Setelah terjelepuk jatuh terduduk atas lantai baru tersedar. Kerana hendak cepat tiba, mata asyik memerhati pintu di sana tanpa peduli aras lantai yang tidak rata. Kesakitan awal itu dirasakan seketika cuma. Digagahi melangkah kaki meneruskan sisa langkah yang berbaki. Berehat seketika sambil memerhati suasana di dalam dewan. Selesai sudah kerja mereka... hadirku di dewan besar ini agak terlewat. Tidak mengapa, kerana saya bukanlah ajk besar. Sekadar menempel muka menunjukkan hidung yang tidak mancung, terasa juga seperti pipi yang tersorong-sorong. Dibiarkan saja.



Bukan kaki mereka yang terseliuh. Gambar sekadar hiasan

Kaki. Apa juga yang berlaku semuanya ada hikmah yang tersembunyi. Kita tidak akan tahu betapa sakitnya kaki terseliuh melainkan setelah kita merasainya. Kita juga akan terus lalai selagi kita tidak diuji. Semoga ujian kecil ini mampu memberi ingatan dan pengajaran buat diri ini. Semoga kesakitan ini berbaloi dan mendapat ganjaran darinya.


Sepintas lalu berkisar suasana pagi tadi. Gambar candid ini diambil grup wasap. Terima kasih kepada pengirim gambar ini yang memberikan saya kekuatan untuk menulis tentang apa yang berlaku pagi tadi.

Sekian.

posted from Bloggeroid

Mini GA 2015 by LOLLISTA

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Mini GA 2015 by LOLLISTA


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Senarai hadiah:

1 x Korean Baggy Blouse | 1 x Instant butterfly pearl Shawl + Inner | 5 x RM10 (Topup/Cash)

Mini GA 2015 dianjurkan oleh SimanisLollista

dan disponsor oleh

HY Emporium | Azalyne's Online Shop | Maira Collection

Semoga sukses buat semua.  Terima kasih

February Giveaway by Mellya and Friends

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


February Giveaway by Mellya and Friends


Meriah sungguh meriah.  Bukan sahaja bulan Februari, setiap bulan pun meriah dengan segmen dan Giveaway.  Ada giveaway persendirian dan ada juga Giveawy bersama rakan.  Bagus sangat selain dapat mengeratkan silaturrahim dapat juga menambah kenala dari kalangan rakan blogger cilik dan comel-comel.  Meriah kan? Meriah!!!

Kali ini kita meriahkan pula February Giveaway by Mellya and Friends.  

February Giveaway by Mellya and Friends


Instagram:  yangbaik
Twitter:  yangbaik
FB:  yangbaik

Mangsa Tag:  Akif Imtiyaz

Giveaway ini berlangsung mulai 15 Februari hingga 15 March 2015.  

Klik banner di atas untuk melihat apa yang ditawarkan oleh Mellya dan kawan-kawan melalui giveaway bulan Februari ini.

Jom pakat ramai-ramai beri sokongan.

Terima kasih!!!


Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Mac-April 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 31 Januari 2015, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 28 Februari 2015, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. 



  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Mac-April dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Mac 2015.
SENARAI PESERTA
Kredit untuk Kak Mialiana
                                                    



RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ



Masih sempat lagi peserta Contest SEO Malaysia Best Blog 2015 yang satu ini luangkan masa untuk join Red Carpet Giveaway bersama Papaglamz.  Tak sangka pulak saya sempat join giveaway papaglamz. Entah apa pula nak membebel kali ni... walaupun nak bebel tapi idea tak juga keluar.... tersangkut-sangkut entah menerawang kat mana.

Jom lah kita tengok apa yang ada dengan Red Carpet Giveaway oleh Papaglamz...



Red Carpet Giveaway Bersama Papaglamz

Hadiah yang ditawarkan seperti berikut:

  1. Pemenang Top Comentator bakal memenangi  Sustained Released Vitamin C yang berharga RM 92.50 (Nak tahu khasiat vitamin C KLIK DISINI) + RM 10.00 Top up - Pemenang dikira untuk blogger yang memberi komen paling banyak di blog ini sepanjang giveaway berlangsung dari 16 January 2015 hingga 28 February 2015
  2. Pemenang Sagu Hati x 3 (RM 10.00 Top up)
Giveaway berlangsung dari 16 January 2015 hingga 28 February 2015.

Jom klik banner di atas untuk join giveaway dan kita blogwaking ramai-ramai.  Jangan sampai pitam pulak nanti tak boleh nak blogwalking :P







Giveaway 7 HARI by Syira Lokman

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Giveaway 7 HARI by Syira Lokman


Alahai gigihnya saya. Pagi hari Isnin yang biru ini baru nak terkedek-kedek join giveaway.  Hari ini merupakan hari terakhir untuk Giveaway 7 HARI by Syira Lokman.  Memang betullah tak sempat nak join giveaway.  

Giveaway 7 HARI by Syira Lokman


Tanpa sembang lebih banyak lagi... jom kita tengok sekejap antara hadiah yang ditawarkan:

  1. Wang tunai RM50 [Ayuni]
  2. Wang tunai RM10 [Fadzi]
  3. Wang tunai RM10 [Khaty]
  4. Topup RM10 x1 [Inani]
  5. Topup RM10 x1[Azharan]
  6. Topup RM10 x2 [Along]
  7. Topup RM5 x2 [Diee]
  8. 4 helai Sapu tangan vintage x1  [Diee]
  9. Basic H Shaklee RM46 [N.Aqidah Azahar]
  10. Belvya 1 jar (nilai : 85 WM, 95 EM) [Fina]
  11. Review Blog [Nurin]
  12. Tapak Iklan free selama sebulan [Syira]

Pemilihan pemenang : pemilihan 100% secara random oleh Syira sendiri (penganjur) :)

Klik banner di atas untuk maklumat lanjut.

Tamat : 16 Februari 2015


14 Februari 2015

Percuma bukan untuk diabaikan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Percuma bukan untuk diabaikan

Malaysia Best Blog 2015. Bukanlah sesuatu yang percuma untuk mendapat gelaran itu. Nampak seperti sukar untuk dicapai tetapi sebenarnya tidak susah untuk dicapai sekiranya blog itu sudah popular dikalangan pengikutnya. Blog baru atau lama bukan alasan.

Percuma. Blog ini sendiri dihasilkan melalui tapak blog percuma. Tidak juga blog ini diabaikan hanya kerana ianya percuma. Tetapi sukar untuk mengekalkan momentum blogging kerana pemiliknya kurang mahir dalam ilmu blogging dan juga kekangan masa.

Ilmu blogging percuma juga bersepah di merata blog. Banyak tip-tip SEO diperkenalkan. Termasuk juga kaedah meningkatkan Page Rank blog. Banyak yang diberikan secara percuma. Dan pastinya setiap ilmu itu tidak diabaikan begitu saja hanya kerana ia percuma. Ilmu itu harus dikongsi.

Benar juga ada prinsip yang menyatakan kita tidak perlu mencurahkan semua ilmu secara percuma. Kelak ilmu itu tiada nilai. Mungkin juga benar terpulang kepada penerimaan masing-masing.




Sesuatu yang dicurahkan secara percuma dari kita kadang-kadang bagi orang yang hendak menerimanya tidak juga diperolehi secara percuma. Ada beberapa halangan yang perlu ditempuh untuk mendapatkan ilmu yang percuma itu. Antaranya halangan masa dan wang ringgit, perlu dikorbankan begitu juga dengan mental dan fizikal seperti kesihatan yang baik.

Sesekali kita memberi pastinya ada jutaan jasad lain yang menghargainya.

Sekian.

~(@^_^@)~

posted from Bloggeroid

Mutiara kata #16/2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Tuan untuk diri sendiri

Kufi :  Subhanallah


Bahagialah orang yang dapat menjadi tuan untuk dirinya, menjadi kusir untuk nafsunya dan menjadi nakhkoda untuk bahtera hidupnya.

(Ali)


13 Februari 2015

Awan menangis bumi berduka

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Awan menangis bumi berduka
Semuanya sudah dijangka
Masanya dah tiba
Terima dan pasrah atas apa yang terjadi

Patah tumbuh hilang berganti
Biarpun tak sama usah diragui
Luka kan sembuh itu pasti
Kerana kita semua akan merasai

Rentetan peristiwa bergambar minggu ini














Semoga kita yang tinggal terus diberkati dan dirahmati Allah.

Sekian

posted from Bloggeroid

Jumaat yang kudus

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Jumaat yang kudus


Apa juga yang berlaku banyakkan istighfar dan berdoa semoga dimudahkan urusan.
Semoga dikurniakan kekuatan dalam mengharungi ujian kehidupan.





Sekian.

12 Februari 2015

Terima kasih Bloglist Disember 2014

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Rakan Blogger Disember 2014


Seperti biasa, kali ini sudah kali ke-3 entri khas untuk rakan blogger yang bertapak dalam bloglist. Antara lain tujuan utama entri ini dikeluarkan adalah sebagai penghargaan kepada rakan blogger yang pernah saya tempatkan di dalam senarai blog.  Kali ini agak lama juga rakan blogger bulan Disember 2014 bertapak di blog yangbaik.

Kita lihat siapa mereka yang pernah bertapak dalam Bloglist pada bulan Disember 2014.

Senarai Rakan Blogger Disember 2014

Lihat gambar sahaja tidak mencukupi untuk mengenali siapa mereka.  Memandangkan pixel gambar terlalu rendah menyebabkan tulisan menjadi kabur.  Dah jadi kurang jelas untuk mengenali siapa mereka.  Justeru saya letakkan di sini link blog mereka untuk rujukan rakan-rakan blogger, juga untuk memudahkan saya menjejaki mereka kelak. :D

  1. akifimtiyaz3.blogspot.com
  2. mass-naim.blogspot.com
  3. harithiskandar.blogspot.com
  4. www.dianarashid.com
  5. tengkubutang.blogspot.com
  6. www.cekgunorazimah.com
  7. mummysupplementshop.blogspot.com
  8. www.papaglamz.com
  9. blogcikbelbel.blogspot.com
  10. muhammadshahril97.blogspot.com
  11. www.ciksepet.com
  12. http://drshikinzainal.blogspot.com/
  13. http://www.diarijejakahangat.com/
  14. http://iamaproudmama.blogspot.com/
  15. http://eyzamiel.blogspot.com/
  16. http://www.blogieta.com/
  17. http://mekzumbie.blogspot.com/
  18. http://aenoyou.blogspot.com/
  19. http://honeyoyeke.blogspot.com/
  20. http://www.mystorymory.com/
  21. http://hanwoohwan.blogspot.com/
  22. http://www.cikgufarha.com/
  23. http://bungakayangan.blogspot.com/
  24. http://syeedasaniey.blogspot.com/
  25. http://mrsfara.blogspot.com/
  26. http://aisyahambris.blogspot.com/
  27. http://lilylicha.blogspot.com/
  28. http://zarenaheeney.blogspot.com/
  29. http://sweetsmilensweetlife.blogspot.com/
  30. http://iniblogke.blogspot.com/
  31. http://mamanautokou.blogspot.com/
  32. http://ctamanaqim.blogspot.com/
  33. http://kucenkucenbelog.blogspot.com/
  34. http://www.cikcyda.com/
  35. http://iskandardaughter93.blogspot.com/
  36. http://mimi-tralala.blogspot.com/
Senarai di atas ada juga yang terdapat di dalam bloglist utama, bloglist bulan Januari 2015 atau Februari 2015 bergantung kepada pemilik blog ini.  Iku mood rajin nak tukar atau tambah senarai dalam bloglist.  

Lihat juga senarai rakan blogger terdahulu di sini
  1. Oktober 2014
  2. November 2014

Terima kasih semua.


Guna akal atau lidah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Guna akal atau lidah


Corak hiasan - Cinta biru


Lebih sedikit orang menggunakan akalnya, lebih banyak pula ia berkata-kata.

(Ali)


11 Februari 2015

Sentiasa di hati

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Sentiasa di hati

Graf 

posted from Bloggeroid

Kepada pengguna tandas

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Kepada pengguna tandas

Amaran

Perhatian!!!!

(╯﹏╰)
posted from Bloggeroid

Peluang perbaiki diri

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Peluang perbaiki diri


Apa perasaan bila dibandingkan baik dan buruk

Doa di waktu pagi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Doa di waktu pagi

posted from Bloggeroid

10 Februari 2015

Susah sangat nak lompat atau takut

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Susah sangat nak lompat atau takut



Selalu sangat dari dulu bukannya tidak tahu. Bab lompat melompat ni saya selalu tewas. Hatta masa sukan sekolah pun setiap kali tiba acara sukan lompat tinggi atau lompat jauh, saya tidak pernah terpilih walaupun sebagai calon simpanan. Setiap kali hendak melompat rasa seperti terlalu berat. Entahlah berat punggung atau berat kaki. Sampai cikgu sukan pun naik hairan. Maaf lah cikgu anak muridmu ini memang tiada bakat untuk melompat.

Dan sekarang, walapun bukan dalam acara sukan saya tetap tidak berani nak lompat-lompat. Bukan kerana selesa dengan keadaan sekarang tetapi sebab itu sukar untuk digambarkan.

Mungkin bagi sesetengah orang lompat-lompat dari satu jawatan atau jabatan pekerjaan adalah perkara biasa bila tidak selesa denfan sesuatu situasi. Jika itu suatu kemestian baginya dan lompatan itu mampu membawa kebahagiaan yang dicari, teruskan saja. Namun kita harus memikirkan kesan dan akibat dari keputusan yang kira ambil.

Sesuatu keputusan yang diambil biarlah melalui pemikiran yang waras supaya kita tidak terjebak dengan kesan yang tidak baik.

posted from Bloggeroid

9 Februari 2015

Setiaku masih di sini

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Setiaku masih di sini

Tiba-tiba teringat lagu yang pernah dipopularkan oleh Haleeda tidak berapa lama dulu.  Walaupun tidak hafal sepenuhnya tetapi ingat jugalah beberapa bait-bait ayat yang boleh dikaitkan dengan Setiaku masih di sini.

Kaedahnya saya nak bagi tahu sekarang ni sedang sibuk sangat tak sempat ak celoteh panjang lebar.  nak menulis nak mengarang tak sempat tetapi sempat jugalah jengok blog kawan-kawan.  Nak tinggal jejak pun tak sempat juga.


Tumpang tuah Alexa Rank

Cukuplah nak memaklumkan bahawa saya amat terharu dengan sokongan anda semua sehingga memungkinkan Rank Alexa kembali berseri.

Terima kasih semua.

8 Februari 2015

Pertama kali minum Kopi Penawar

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Pertama kali minum Kopi Penawar


Alhamdulillah, rasanya memang sedap.  Namapun kopi percuma.  Kopi pemberian mak mertua ketika datang ke rumah minggu lepas. Tidak pernah terfikir pun nak cuba beli atau minum kopi ini, ketika melihatnya di sebuah kedai makan. Tetapi tidak tergamak pula nak menolak pemberian mak mertua. Pemberiannya tidaklah banyak cukup sekadar untuk rasa barang 3 ke 4 hari. Jadilah, orang memberi kita merasa.

Kata jer tak pernak nak cuba, tapi bila dah dapat minum juga. Sekali dah cuba minum sedap pula rasanya. Nasib baik tidak jadi bahan rebutan.

Air kopi di rumah ini tidak perlu risau berebut dengan anak-anak kerana mereka tidak suka minum kopi... pahit. Begitulah semasa di dalam pantang, selamat kopi untuk 2 bulan. Kecuali air coklat atau milo memang kena kongsi dengan anak-anak. Suami pun kurang minum kopi macam ni, melainkan kopi o.


Kopi Penawar Penyakit Rohani Jasmani


Kopi pra campur (3dalam1) turut mengandungi pati kemuning hitam & habbatus sauda. Telah dirukyahkan oleh al-Fadhil Ustaz Sharhan. Kopi ini selain sebagai minuman harian juga amat berkhasiat sebagai penawar bagi penyakit rohani dan jasmani.

Kopi sebegini biasanya saya minum waktu pagi sebelum ke tempat kerja. Saya tidak akan minum waktu petang atau malam kerana akan mengganggu masa tidur.

Sekarang stok kopi penawar sudah habis. Nak cari di kedai mana boleh saya beli untuk stok di rumah dan elok juga sebagai hadiah ... kot!?

Lihat dulu mana boleh jumpa.

Sekian. ~(@^_^@)~
posted from Bloggeroid

7 Februari 2015

Sudah pandai makan biskut sendiri

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Makan biskut cicah susu

Malam ni nak buat cerita sikit pasal Abid. Anak bongsu yang sudah pandai makan biskut cicah susu suam. Tidak mahu disuap, nak buat sendiri. Biskutnya kena pecahkan siap-siap. Kalau tidak dikepakkan habis bersepai biskut dibuatnya.



Anak-anak bila dah mula pandai nak buat sesuatu dengan sendiri memang patut diberi galakan. Tidak patut disekat. Jika bimbang rosak atau sebagainya kita kena awasi dan perhatikan.

Dia pandai nak buat sendiri bila dia melihat abang atau kakaknya. Contoh yang terbaik setakat ini.

Selamat berusaha.

posted from Bloggeroid

Pilihan cecair pencuci pinggan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Cecair pencuci pinggan


Terdapat banyak jenama pencair pencuci pinggan. Ada dari jenis pekat atau cair, warna kuning atau oren dan hijau yang biasa kita jumpa di pasaran.

Jika nak dikirakan jenama rasanya tidak terhitung dek jari jemari. Ada yang dijenamakan semula dari nama asal. Ada juga yang kita tidak pernah dengar atau lihat di media. Ada juga jenama dari katalog jualan langsung. Dan biasanya cecair pencuci pinggan dari katalog jualan langsung harganya agak mahal sedikit dari harga di pasaran runcit. Mungkin juga kerana setanding dengan kualiti dan keberkesanannya dalam membersihkan pinggan mangkuk dan periuk belanga.

Sajalah nak bangkitkan isu pasal cecair pencuci pinggan sebab hari ni kan cuti, orang tak baca sangat pasal isu-isu ditempat kerja hari ni.

Cecair Pencuci Pinggan Turun Harga


Tengahari tadi dalam tv atau dalam akhbar mungkin juga telah dikhabarkan mengenai penurunan harga barang hasil pertanian antara 10-20%. Mudah-mudahan harga barang pengguna yang lain juga akan diturunkan. Seperti harga cecair pencuci pinggan.

Hari ini, harga pencuci pinggan seperti gambar di atas didiskaunkan sedikit. Sepatutnya boleh diturunkan sedikit lagi untuk memberikan pengguna lebih banyak pilihan dalam perbelanjaan yang lain bagi keperluan isi rumah.

Sebagai pengguna kita berhak memilih yang terbaik sebelum membuat pembelian. Beli barangan yang terbaik dengan harga yang berpatutan. Bila pengguna bersatu penjual juga pasti lebih perihatin dan tidak mudah mengambil kesempatan.

Bersama kita tingkatkan suara dan hak pengguna.

Sekian.
posted from Bloggeroid

6 Februari 2015

12 Days Of kisahamydotcom Giveaway

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Assalammualaikum semua...
First Mini Giveaway kisahamy.com... Jemput kawan2, sudi2 kan sertai giveaway ini...

Syarat-syarat penyertaan:

1. Terbuka kepada semua blogger, tapi dengan syarat mesti la kene jadi follower kisahamy.com
2. Jadi Follower aienainirazali
5. Copy coding dibawah dan tinggalkan link anda di kotak komen sini ye :)




GA Subkontest HASRULHASSAN.COM Best Blog 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


GA Subkontest HASRULHASSAN.COM Best Blog 2015


Nampaknya taiko SEO dah mula bergerak memancing undi dan SEO Malaysia Best Blog 2015.  Kali ini giliran Top SEO Blogger yang baru pulang bercuti dari Bandung.  Dalam diam rupa-rupanya taiko simpan misi untuk tarikh perhatian dalam contest SEO Malaysia Best Blog 2015.

Mana tidaknya taiko HH dan tersenarai dalam Malaysia Best Blog 2015.  Ramai juga blogger yang mencalonkan blog HH sebagai Malaysia Best Blog 2015 termasuk lah saya sendiri ... hehehe.

Saya kalau sembang banyak memang tak berapa nak pandai, kalau mengarang pun tunggang langgang.  Tetapi kalau diberi tempoh dan masa bolehlah elokkan sikit mana-mana frasa kata atau perenggan yang tergantung.  Buat masa ini, biarkan dulu entri ini begini kerana tak sempat nak betulkan mana-mana idea yang lahir secara spontan.  Nak simpan entri sebagai draf nanti terlupa pulak.

Omong banyak enggak bisa. Okey, kita tengok ada apa dengan GA Subkontest HASRULHASSAN.COM Best Blog 2015

HASRULHASSAN.COM Malaysia Best Blog 2015

GA Subkontest HASRULHASSAN.COM Best Blog 2015


Nampak gambar banner di atas.  Itulah antara hadiah yang bakal diberikan.  Apa lagi, jom semarakkan contest SEO terhebat tahun 2015, Malaysia Best Bog 2015.  Lihat senarai calon Malaysia Best Blog 2015.

Nak tahu siapa dan bagaimana taiko SEO memancing undi dan perhatian.  Klik banner di atas dan boleh juga klik SINI

Anda sudah dapatkan maklumat yang diperlukan.  Cepat-cepat join, nanti terlepas peluang.

Selamat maju jaya.



Program Wakaf al-Quran

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Program Wakaf al-Quran



Program Wakaf al-Quran untuk mangsa banjir.  Seperti kita semua sedia maklum peristiwa banjir pada hujung tahun lepas yang berlarutan hingga ke awal tahun ini telah mendatangkan banyak kemusnahan kepada mangsanya.  Banyak rumah yang rosak atau musnah terus.  


Kerosakan dan kehilangan rumah mungkin turut menghilangkan beberapa naskhah al-Quran yang disimpan oleh pemiliknya.

Usaha murni yang diikhtiarkan oleh sahabat kita ini patut dipuji dan diberikan sokongan.



Program Wakaf Quran



Cara untuk untuk serta dalam program ini adalah dengan pembayaran terus ke akaun Maybank atas nama Nor Isma binti Ibrahim, 164481044112.  RM30.00 bagi senaskhah al-Quran.


Lebih kurang 40,000 naskhah al-Quran diperlukan untuk diagihkan ke tempat-tempat yang terlibat dengan banjir di negeri Kelantan.

Semoga niat ikhlas kalian diberkati Allah selalu.aminn.

#wakafAlQuran #jomderma #mangsabanjir #sebarkan #salamjumaat


5 Februari 2015

Jom Aktifkan Mykad

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Jom Aktifkan Mykad anda!


Program Mykad Smart Shopper dibangunkan khas untuk menampung keperluan lebih 30 juta rakyat Malaysia.  Sesiapa sahaja yang memiliki Mykad secara Sah, iaitu rakyat Malaysia boleh menyertai Program ini secara PERCUMA!

Pengaktifan Mykad pastinya sungguh menarik kerana tidak dikenakan sebarang bayaran serta setiap urusan boleh dapat hadiah melalui mata ganjaran yang terkumpul.

Sebagai Rakyat Malaysia kita seharusnya berasa bertuah kerana berpeluang menyertai program seperti ini. Program yang dibangunkan secara istimewa, khusus untuk rakyat Malaysia.

Tahukah anda.. Mykad yang anda punyai sekarang, terdapat banyak kegunaannya?

Mykad anda boleh digunakan semasa berurusan di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Imigresen, Touch N' Go, dan banyak lagi.. Terdapat 50 aplikasi Mykad kesemuanya.. 

Program Mykad Smart Shopper merupakan salah satu daripadanya! 

Jom Aktifkan MyKad



Bagaimana Mykad boleh diaktifkan

Kini anda boleh mengaktifkan MyKad (Kad Pengenalan) anda secara Online untuk menjadikannya sebagai Kad Diskaun dan kad ganjaran, tanpa perlu berjumpa dengan mana-mana ejen berdaftar.


Sekarang ni anda tidak perlu lagi berjumpa dengan ejen untuk mengisi borang secara OFFLINE, seperti yang telah dilakukan oleh hampir 400,000 pemegang MyKad sebelum ini.

Dapatkan maklumat lanjut bagaimana untuk aktifkan Mykad di www.aktifmykad.com


Kelebihan Menyertai Program MyKad Smart Shopper:

  • Pengaktifan MyKad untuk menjadikan Kad Diskaun adalah PERCUMA
  • Tiada sebarang Annual Fee dikenakan (Bermakna PERCUMA seumur hidup)
  • Tidak perlu membawa kad tambahan yang pastinya akan menyesakkan dompet anda. Semua orang membawa mykad ke mana-mana untuk kebanyakkan urusan.
  • Dapat mata ganjaran dan tidak ada tempoh luput.
  • Walaupun anda tidak dikenakan sebarang yuran untuk menyertai program ini dan tiada yuran tahunan dikenakan, tetapi anda berpeluang untuk menebus hadiah daripada pihak syarikat berdasarkan mata ganjaran yang telah anda kumpul ketika berbelanja. Menarik bukan? 
  • Aplikasi Mykad Smart shopper melalui IPAD, Iphone dan Smartphone disokong dengan sistem GPS, dapat memberi panduan, maklumat dan lokasi setiap kedai yang terlibat di dalam program ini. 

Contes SEO: Jom Aktifkan MyKad


Entri ini selain daripada untuk bercerita mengenai kelebihan Mykad ianya juga merupaka sebahagian daripada penyertaan di Contest SEO:  Jom Aktifkan Mykad.  Contest ini berlangsung mulai 2 Disember 2014 dan akan tamat pada 2 Mac 2015.

Semoga dengan adanya entri dan contest SEO sebegini lebih ramai lagi rakyat Malaysia dapat pendedahan dan pengetahuan mengenai kelebih Mykad.  Jom Aktifkan Mykad.

Senarai Hadiah Pertandingan Contest SEO : Jom Aktifkan Mykad


Hadiah terkumpul Contest SEO : Jom Aktifkan Mykad, berjumlah RM1350.00. Berikut merupakan senarai hadiah bagi Contest ini:
  • Tempat Pertama  : Wang Tunai RM500
  • Tempat Kedua     : Wang Tunai RM300
  • Tempat Ke Tiga   : Wang Tunai RM200
  • Hadiah Saguhati (Tempat Ke 4-10) : Wang Tunai RM50 bagi setiap pemenang

Sekiranya ada yang berminat nak mendapatkan Tip-tip tentang SEO, bolehlah belajar dengan Cikgu Titan.  Beliau memang expert bab-bab SEO ni.. Sampai boleh jana income yang lumayan melalui SEO.


Jangan lupa Jom Aktifkan Mykad


Contest ini dianjurkan oleh Blog Coretan Anuar ditaja oleh www.aktifmykad.com


4 Februari 2015

Lagi Menu Sihat Untuk Mesyuarat

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Menu sihat untuk mesyuarat


Alhamdulillah, selesai untuk hari ini


o (∩ ω ∩) o

posted from Bloggeroid

GiveAway L'Oreal Paris by Ayue Idris

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



GiveAway L'Oreal Paris by Ayue Idris




Assalamualaikum~

(Klik banner di atas untuk join)


facebook link : yangbaik
instagram id : yangbaik


Jom ramai-ramai meriahkan GA Ayue Idris!! 




Menu sihat semasa mesyuarat

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Menu sihat semasa mesyuarat


Contoh menu sihat



~(@^_^@)~
posted from Bloggeroid

Semoga dipermudahkan urusan yangbaik

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Semoga dipermudahkan urusan baik




Hari ini ada agenda penting.
Disebabkan semalam cuti umum maka beberapa tugasan berkaitan tidak dapat disiapkan.
Semoga diruang yang sempit ini dipermudahkan segalanya tanpa gangguan.

o (∩ ω ∩) o ~(@^_^@)~

posted from Bloggeroid

2 Februari 2015

Mutiara Kata #15/2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Bersabarlah wahai hati



Pertolongan Allah mungkin tidak datang terlalu cepat. Tidak juga terlalu lambat, tetapi pertolongan Allah selalu datang pada saat yang paling tepat. Maka bersabarlah wahai hati...

Ada ganjaran bagi setiap kesabaran demi Allah.

Wallahu a'lam.

o (∩ ω ∩) o
posted from Bloggeroid

Alexa Rank pada 2 Februari 2015

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera


Alexa Rank pada 2 Februari 2015


Hampir sebulan tidak menulis berkaitan Alexa Rank blog ini. Setiap perubahan pada rank diperhatikan setiap hari. Semenjak daripada entri bertajuk Alexa Rank Pertama 2015, ketika itu hingga ke entri ini dikeluarkan saban hari menunjukkan kejatuhan blog ini dalam Rank Alexa. Tiada peningkatan sebaliknya kejatuhan.

Entah sampai bila akan berterusan begini. Namun kejatuhan rank itu tidak menjatuhkan semangat untuk terus berkarya, walaupun Alexa Rank dilihat sebagai penambah imej kepada sesuatu blog.

Info Alexa Rank


Rank : 1,315,232
Links: 242

Perasan juga links blog ini dalam Rank Alexa telah berubah. Ada kaitan barangkali kejatuhan Rank dengan Links. Kerana kedudukan setiap blog turut dinilai melalui links. Bila sudah berubah lorong, jarang sangat sesuatu blog itu dapat bertahan pada rank yang sama. Melainkan blog yang cukup kuat niche dan pengaruhnya dalam dunia blogging.

Walau apapun blog kita cara kita turut mencerminkan peribadi kita. Berani jer buat kenyataan begitu... kan.

~(@^_^@)~ Selamat berblogging.
posted from Bloggeroid

GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN!


Okey... hidup ini mesti sentiasa gembira.
Motif?  
Sekarang masa untuk karang mengarang semakin kurang, jadi ada peluang untuk join giveaway kita ikut saja.  Bukan senang nak perah idea buat giveaway sendiri.
Lantaklah dengan Alexa Rank ke apa ker... memangnya begitu kita buatlah rajin macam mana sekalipun kalau dah dia nak jatuhkan rank blog kita nak buat macam mana lagi. 
Nak cerita pasal rank yang jatuh menjunam tu kat entri lain lah yer... sekarang kita enjoy!!!


GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...