FOLLOWER

31 Oktober 2014

Alexa Rank terakhir untuk bulan Oktober

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Alexa Rank terakhir untuk bulan Oktober

Entri berkenaan Alexa kali ini diterbitkan bersempena dengan hari ini, hari terakhir pada bulan Oktober 2014.  Walaupun memanglah pada asalnya setiap minggu pun buat entri berkenaan Alexa Rank di blog sendiri.

Seperti biasa hari ini terlewat juga keluarkan entri berkenaan Alexa Rank di blog YANGBAIK.

Kita lihatlah bagaimana rupanya Alexa Rank untuk hari terakhir ini...


Global Rank:  366,833
Links in:  249
Rank in Malaysia:  3,809
Sumber : DI SINI
Rank minggu lepas :  DI SINI



Bukanlah nak kata puashati.  Tetapi rasanya berbaloi kot dengan usaha yang telah dilakukan sepanjang tempoh seminggu ini.  Entri pun suam-suam kuku manalah Alexa nak dapat bagi rank terbaik ... yer dok...

Terima seadanya.

 ( ^-^ )

Jadi diri sendiri lebih normal

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Jadi diri sendiri




Jadi diri sendiri
tidak kira apa orang lain fikir
Allah telah menjadikan kita sebaik-baik kejadian dengan sebab yang tersendiri
Jadi diri sendiri itu lebih baik dari meniru 

Okey tak ... akak punya terjemahan? :P

Moralnya:
Walaupun kita ada kekurangan kita tidak seharusnya melihat kelebihan pada orang lain itu satu kelebihan kepadanya atau dia lebih dari kita.
Kerana, kita tidak nampak kekurangan yang dia simpan.
Dengan itu, kita juga seharusnya bijak menyimpan kekurangan diri kita tetapi tidaklah pula dengan senang hati menonjolkan kelebihan secara melampau.  Ini sudah lebih...

Sebenarnya siapapun dalam keadaan apapun kita, hanya kita sendiri yang tahu.
Apa yang orang lain kata atau fikir itu kita jadikan sebagai panduan sahaja untuk kita lebih mengenali siapa diri kita.
Tidak perlu rasa rendah diri sangatlah...

okey semua... 

( ^_______^ )



Senarai pemenang Segment Blog Review by Sally Samsaiman

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Senarai pemenang Segment Blog Review by Sally Samsaiman


Agak terlewat sikit saya keluarkan entri penghargaan kepada Sally Samsaiman.  Senarai pemenang untuk segment Blog Review oleh Sally Samsaiman telahpun dikeluarkan beberapa hari yang lepas. Saya tidak sempat mengeluarkan entri penghargaan pada hari berkenaan, jadinya sekarang barulah saya buat entri sebagai penghargaan kepada rakan blogger Sally.


Senarai penuh pemenang ada di SINI

Berikut adalah senarai blog pemenang bagi kategori pilihan Sally yang telah terpilih untuk direview


Sungguh tidak disangka kerana terpilih juga akhirnya.

Terima kasih Sally dan tahniah kepada semua rakan blogger yang berjaya.


p/s:  ada lagi beberapa entri berkaitan yang belum sempat saya keluarkan.  berikan saya ruang dan masa untuk berbuat demikian dalam masa terdekat.





2 perkara yang memutuskan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Dua Perkara Yang Memutuskan




Dua perkara yang memutuskanku dari menikmati kesenangan dunia : 
(1) mengingat kematian dan 
(2) memikirkan keadaanku saat berdiri di hadapan Allah untuk mempertanggungjawabkan amalanku ketika di dunia.

(Ibrahim at-Taimi)


#peringatanbuatdirisendiri

30 Oktober 2014

Abaikan kesilapan orang lain

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Abaikan kesilapan orang lain


Kesilapan demi kesilapan kita terpaksa tempuhi setiap hari.
Kesilapan ketika bercakap dengan kawan-kawan, ahli keluarga mahupun orang yang baru kita jumpa.
Dan... pastinya kesilapan itu bukanlah disengajakan.
Kesilapan itu tidak disedari berlaku kerana kecuaian kita sendiri.
Kita cuai dalam mengingatkan diri sendiri.
Kita sebuk dengan kesilapan orang lain.

Apa kata, kita ambil iktibar dari kesilapan orang lain.
Sudah pasti dan semestinya kesilapan itu tidak disengajakan.
Kita tidak tahu punca sebenar mengenai kesilapan itu.
Kita tidak perlu perbesarkan isu kesilapan yang telah dilakukan orang lain.
Kita ambil iktibar agar kesilapan sama tidak berulang.
Kita jadikan sempadan agar kita tidak melakukan lain-lain kesilapan.

Biarpun kesilapan itu mengajar kita jadi dewasa dan matang, sudah pasti tidak mahu membesar dengan kesilapan. Apakah kita mesti dewasa bersama kesilapan kita sendiri atau kesilapan orang lain?

Abaikan kesilapan orang lain. Pelihara jiwa raga kita.

#peringatanbuatdirisendiri





posted from Bloggeroid

Perhiasan dunia

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Perhiasan dunia




Dunia ini adalah perhiasan dan seindah-indah perhiasan adalah wanita solehah
(HR Muslim)


Sudah kerapkali kita baca atau dengar petikan di atas.  Namun ia dikeluarkan sekali lagi dan akan terus kita dengar dan baca lebih kerap kali lagi... kerana itu kita harus berbanggda kerana kita adalah wanita solehah yang menjadi seindah perhiasan di dunia ini.

Terima kasih.

Pemenang 3000 Followers Giveaway

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Pemenang 3000 Followers Giveaway




Berita gembira untuk hari ini.

Alhamdulillah.  Senarai pemenang untuk 3000 Followers Giveaway yang  dianjurkan oleh Nadratul Syazwana dengan kerjasama beberapa orang rakan blogger telahpun diumumkan.



Pemenang Banner/Fansign design by Alsa Haslinda

Senarai pemenang yang lain boleh rujuk di SINI.


Terima kasih dan tahniah


Terima kasih kepada Nad atas pemilihan ini dan terima kasih juga kepada Alsa Haslinda kerana turut serta sebagai rakan kongsi untuk Giveaway ini.

Tahniah juga kepada semua rakan blogger yang menyertai GA ini terutama sekali kepada yang terpilih.





29 Oktober 2014

Komunikasi mengikut emosi berbagai hala

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,





Corak hidup sekarang atau gaya hidup sekarang barangkali menyebabkan kita sering rasa tertekan. Kita terpaksa berhadapan dengan banyak situasi dalam masa yang singkat dan terpaksa berhadapan dengan emosi orang sekeliling yang tidak menentu. Bagaimana pula dengan emosi kita ketika berhadapan dengan situasi yang huru-hara ini? Semuanya terpulang kepada kekuatan jiwa kita dan juga kekerasan hati. Bukan kerana keras kepala tetapi supaya jiwa kita tidak mudah tersentuh.

Mungkin juga ia berpunca dari kita sendiri yang tidak bijak. Tidak bijak membahagi masa dan membezakan antara masa bersama kerja atau keluarga. Kesukaran membahagikan masa ini boleh jadi juga berpunca dari cara kita dibesarkan, cara kita dididik dan cara kita menerima situasi itu; sama ada secara serius atau hanya ala kadar seperti main-main. Semangat kita juga dipengaruhi oleh cara kita membahagikan masa. Untuk menjadi orang yang bijak dan berjaya sudah tentu menuntut pengorbanan yang jitu lahir dari dalam diri kita sendiri. Kita tidak mungkin mampu berhadapan dengan situasi yang mengelirukan ini seandainya kita tidak serius dalam meningkatkan kekuatan jati diri.

Komunikasi, turut memainkan peranan penting. Barangkali kita pernah mempunyai suara yang tidak keluar. Kenapa? Kerana kita tidak berani bersuara dan takut untuk bersuara.

Dalam keadaan tertentu kita mungkin mempunyai halangan tertentu dalam menyampaikan hasrat. Banyak batasan seperti masa, tempat dan keadaan semasa. Dalam situasi ini sudah tentu kita akan rasa amat tertekan. Di sini, saya merasakan kita memerlukan kekuatan semangat untuk berlawan dengan tekanan dari luar. Berserah dan berdoa kepada Allah agar setiap urusan kita dipermudahkan.

Sudah pasti ada di mana-mana tempat atau situasi yang kita tidak sedar bahawa kita juga pernah membuatkan orang lain berada dalam situasi serupa.

Muhasabah diri dan beristighfar merupakan jalan terbaik untuk menanam kembali kekuatan semangat yang semakin pudar.

~(@^_^@)~

posted from Bloggeroid

Rabu Tanpa Kata | Mat Kilau Pahlawan Melayu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Ingat-ingat lupa





Mat Kilau Pahlawan Melayu



Sumber


Rabu Tanpa Kata | Summer camp Super Muslim 5.0

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Summer camp Super Muslim 5.0



#Manfaat

28 Oktober 2014

Blogger Area Mega Give Away

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Blogger Area Mega Give Away


Blogger Area menganjurkan Blogger Area Mega Give Away buat pertama kalinya dan ditaja oleh 61 orang blogger & online shop yang owesome!




GiveAway ini dijayakan oleh : Tuan BloggerAreaAzlan StriderHusein RiderNisa AhmadE-Zati SofeaCik Itah 

Give Away ini berlangsung selama sebulan bermula pada 1 Oktober sehingga 31 Oktober 2014.


Ucapan ketika keluar dari rumah

Assalamualaikum


Ucapan ketika keluar dari rumah


Doa atau ucapan ini elok dijadikan amalan setiap kali keluar rumah. Terutama untuk perjalanan yang jauh termasuk juga untuk ke tempat kerja.




Jika seseorang keluar rumah, lalu dia mengucapkan:
"Bismillahi Tawakkaltu 'alallah, Laa Hawla wa laa quwwata illahbillah"

Maka dikatakan ketika itu:
"Engkau akan diberi petunjuk, dicukupkan dan dijaga.  syaitan pun akan menyingkir darimu".

Dan syaitan yang lain akan mengatakan:
"Bagaimana mungkin engkau boleh mengganggu seseorang yang telah mendapatkan petunjuk, kecukupan dan penjagaan".

(HR Abu Daud dan Tarmidzi)


Semoga bermanfaat buat semua.
posted from Bloggeroid

27 Oktober 2014

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak


jiwarosak.com menganjurkan Giveaway Cuti Sekolah sempena cuti sekolah yang bakal tiba tidak lama lagi.  Semoga cuti sekolah akan datang anda tidak akan biarkan blog anda terus bersawang disamping memenangi hadiah CASH untuk digunakan waktu cuti nanti.  

Bagi mak-mak pula, paling best sekali dapat duit cash boleh guna untuk beli peralatan sekolah anak-anak.  Siapa tak nak duit cash... rugi lor.  Eh... tak dapat duit cash dapat hadiah yang lain pun sudah memadai... paling best sekali dapat berkenalan dengan lebih ramai rakan blogger... walaupun tak pernah bersua muka.  Kalau jumpapun pura-pura tak kenal ... :P

Meh kita tengok apa yang telah disediakan oleh penganjur...


Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul

Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI


#support rakan blogger 

1st Segmen Blogwalking by Budak Kilabret

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



KLIK BANNER UNTUK JOIN!!

Tamat 16.11.2014

Join cepat sebelum terlambat ;)

#support rakan blogger! :-D

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Aman dari bahaya ?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera





Jangan pula Anda merasa aman dari bahaya dosa-dosa yang Anda lakukan, karena sesungguhnya Anda tidak mengetahui apakah Allah mengampuni dosa-dosa Anda tersebut atau tidak.

(Hasan Al Bashri)

26 Oktober 2014

Tulisan sebagai saham

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Tulisan sebagai saham untuk akhirat.



Semoga bermanfaat untuk semua.

Maafkan segala silap dan salah. Andai ada penulisan saya sebelum ini ada mengguris hati dan perasaan mana-mana pihak, mohon maklumkan. Saya akan delete tulisan itu.

( ^_^ )/~~拜拜

posted from Bloggeroid

25 Oktober 2014

Ringankan beban urusan orang

Assalamualaikum dan selamat sejahtera





Barang siapa meringankan beban orang lain di dalam urusan, maka Allah akan meringankan bebannya dunia dan akhirat.

Seperti biasa juga yang dimaksudkan dengan urusan orang lain adalah semestinya berkaitan dengan kebaikan.

posted from Bloggeroid

Senarai Segmen dan Giveaway

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Senarai Segmen dan Giveaway yang sedang berlangsung di blog yangbaik.


Dapatkan aura dan semangat untuk berblogging.  Jom kita tengok senarai yang ada...
  1. GA 2014 Cik Kumbang | 28.10.14
  2. Segmen Bloglist AdeLine | 30.10.14
  3. GA Mini Tengkubutang bersama EmbunBeautyHouse | 30.10.14
  4. GA by Gobokita | 1.11.14
  5. GA 1st Siti Sab | 3.11.2014
  6. GA by MG | 11.11.14
  7. GA DJH 2014 | 11.11.14
  8. GA by Erza | 15.12.14
  9. Segmen BuatWanita | 30.12.14
  10. GA BIRTHDAY WE ALLS | 30.9.15

Kiranya ada 8 lagi giveaway dan 2 segmen yang sedang berlangsung.  

Hari ini cuti so, tak banyak idea nak menulis kan... So, korang ambillah kesempatan ini untuk menyertai mana-mana event yang sedang berlangsung tu eh...

Klik saja mana-mana link yang ada di atas tu.

Terima kasih semua.


1 Muharram 1436

Assalamualaikum dan Salam Maal Hijrah





Semoga kita berupaya dan berjaya berhijrah ke kehidupan yang lebih baik.





Hari pertama bagi bulan Muharram 1436, Sabtu bersamaan 25 Oktober 2014.

~(@^_^@)~ o (∩ ω ∩) o

posted from Bloggeroid

24 Oktober 2014

Alexa Rank Blog Yangbaik minggu ini

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Minggu ini agak terlewat pulak keluarkan entri rank alexa untuk blog yangbaik.  Bukan terlupa atau tak ingat tapi... alasan skema seperti biasa... tak sempat.  Hari ini Alhamdulillah baru sempat.

Ada peningkatan nampaknya.  Kerana kesungguhan update entri walaupun kadang-kadang terbabas juga.

Lihatlah Alexa Rank untuk blog yangbaik bagi minggu ini...



Global Rank:  363,555
Links in:  249
Rank in Malaysia:  3,868
Sumber : DI SINI
Rank minggu lepas :  DI SINI



Terdapat perubahan ketara. Ada juga yang tidak berubah seperti daily pageviews.  Bounce rate pula sikit saja yang berubah.

Part time blogger macam ni... memang tak sempat nak kejar.  Tetapi usaha tetap ada walaupun agak perlahan.

Terima kasih semua atas perhatian dan teguran.


Salam Maal Hijrah 1436

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Selamat Menyambut Tahun Baru Hijrah 1436.



Dari Umar bin Khatab r.a:  Rasululullah SAW bersabda, "Tiap-tiap amal harus disertai dengan niat. Balasan bagi setiap amal manusia ialah pahala bagi apa yang diniatkannya.  Maka barangsiapa (niat) hijrahnya kerana Allah dan Rasul-Nya, baginya pahala hijrah kerana Allah dan Rasul-Nya".


Doa Awal Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun

Semoga pada tahun baru hijrah ini kita semua terpelihara daripada fitnah syaitan.  Semoga kita dapat menambah amal ibadat dan pahala yang berlipat ganda dan dapat meningkatkan ketakwaan kepadaNya.


25 Oktober 2014 | 1 Muharam 1436


Segmen Pencarian Bloglist November Truly Love

Assalamualaikum dan selamat sejahtera







Tujuan segmen ini diadakan adalah untuk mencari 15 blog yang akan menjadi penyeri di sidebar blog ini..



Syarat-syarat penyertaan:
  1. Follow blog Truly Love;
  2. Add To Circle Google Plus +Maria Firdz ;
  3. Buat entry bertajuk Segmen Pencarian Bloglist November Truly Love
  4. Copy coding yang disediakan dan pastekan di ruangan HTML entry dan Publish!
  5. Tinggalkan URL entry penyertaan di ruangan komen entry ini.
  6. Penyertaan terbuka untuk semua blogger.
  7. 15 Blog akan dipilih menggunakan Random.org. dan akan dimasukkan dalam senarai bloglist di Sidebar Blog Truly Love.
  8. Lain-lain penyertaan yang tidak terpilih akan dimasukkan ke dalam Maria Firdz Bloglist.
  9. Tarikh Penyertaan : 21 Oktober 2014 hingga 31 Oktober 2014 (11.59PM)
Jom, sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini.. 

Jangan sampai tertipu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Jangan sampai tertipu


Sekali lagi ungkapan ini diterbitkan untuk mengingatkan diri sendiri agar sentiasa muhasabah diri.
Kerana dalam lingkungan kehidupan ini, kita tidak bisa lari dari perasaan diri sendiri.
Adakala perasaan itu merosakkan jiwa lantas memakan hati.


sampai masa itu kita tidak dapat lari
sekiranya masih dipanjangkan usia.  gambar hiasan



keindahan kehidupan ini semoga berkekalan.  gambar hiasan



gangguan dalam hidup kita hendaklah diatasi dengan sebaik-baiknya.



Berikut adalah pesanan dari Hasan Al Bashri:

"Janganlah Anda tertipu dengan banyaknya amal ibadah yang telah Anda lakukan, karena sesungguhnya Anda tidak mengetahui apakah Allah menerima amalan Anda atau tidak."(Hasan Al Bashri)

Semoga bermanfaat buat semua

Segmen Blog Review 48 Jam #1

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html
Segmen Blog Review 48 Jam #1


Hai semua!Jemput join segmen simple ini.Syarat mudah je. :)

Syarat Penyertaan Giveaway.

1.Follow blog Wani.
2.Buat entri bertajuk 'Segmen Blog Review 48 Jam #1'.
3.Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

Copy Coding Entri Yang Disediakan:

4.Tinggalkan URL entri anda dalam ruangan komen entri ini.
5.Segmen ini berlangsung dari 23/10/2014 (9:00 a.m) hingga 25/10/2014 (9:00 p.m).

Berapa bilangan pemenang?Wani akan review blog semua peserta jadi kesemua peserta menang! =D Jadi,apa tunggu lagi,jomlah join! :D


Klik banner untuk join.







23 Oktober 2014

Ada perkara berkaitan dengan kita

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Ada perkara kita terpaksa suka



Dalam tidak sedar sama ada suka atau tidak kita terpaksa tempuhi.
Kita terpaksa belajar.
Kita terpaksa terima.
Kerana itu lah takdirNya.
Kita terpaksa terima hakikat itu, walaupun perit kerana kita sebenarnya tahu dan dapat merasakan satu ketika kelak ia akan terjadi...


~(@^_^@)~╭(╯^╰)╮
posted from Bloggeroid

Kalimah yang ajaib

Assalamualaikum


Berikut adalah petikan yang dimaksudkan sebagai kalimah ajaib yang mampu melepaskan pembacanya dari kesusahan



Sabda Rasulullah SAW maksudnya:
"Sesungguhnya aku ketahui satu kalimah yang apabila dibaca oleh mereka-mereka yang ditimpa bata atau kesusahan, Allah akan lepaskan si pembacanya dari kesusahan.  Kalima tersebut ialah tasbih saudaraku Nabi Yunus a.s."


Semoga bermanfaat.
posted from Bloggeroid

Segmen | Aimifiqa Garden Bloglist

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen | Aimifiqa Garden Bloglist


Kembali bersiaran semula bersama Segmen.  Mari ramai-ramai kita meriahkan dunia blog kita dengan segmen.  Melalui penyertaan sebegini secara tidak langsung menunjukkan kita sentiasa berhubungan dengan rakan blogger yang lain.

Betul tak?

Betul lah.  Bila join segmen atau giveaway bermakna blog kita sentiasa 'hidup' walaupun kadang-kadang nampak seperti hidup segan mati tak mahu.  Korang bila dah rasa idea nak menulis tu dah kedaung... ambillah kesempatan untuk join segmen... biar blogger lain terutama blogger baru tahu akan kewujudan blog kita. :P

Kome yang buat entri sendiri tanpa join segmen tu jangan pula kecil hati dengan kenyataan blogger picisan yang perasan glamour nie... huhuhu




Segmen kali ni... rasanya lain dari yang lain.  Atau memang dah ada segmen macam ni tetapi saya yang baru tahu... kot.

Untuk segmen ini, antara syarat yang cik Aimifiqa kenakan adalah kita boleh pilih mana satu group atau kumpulan serangga yang kita hendak disenaraikan.

Antara kumpulan serangga berkenaan adalah Butterfly, Flower (yang pasti ini bukan serangga.. ingat), redbug, caterpie dan bee.  Bagusnya...



Kalau boleh semua kategori saya nak... bajet mak-mak yang tamak ... hahaha

Pilih punya pilih... nak main oooo-som tak der orang pulak nak main... so... pejam celik mata sendiri, pusing dadu yang tiada nombor...belek punya belek...

Saya pilih.....


Kenapa?

Tak nak jawab sebab... tiada soalan dari penganjur...hehehe

Hmm... tiada pulak tarikh tutup segmen ni... 

Korang yang nak turut serta dalam pemilihan icon terhebat untuk segmen ini... sila klik banner di atas... bukan gambar redbug tu..

Selamat memilih kepada semua.

Terima kasih.


Siapa yang banyak cakap

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


gambar hiasan


  • Barangsiapa yang banyak bicara, maka banyak pula salahnya. 
  • Barangsiapa yang banyak salahnya, maka sedikitlah rasa malunya. 
  • Barangsiapa yang sedikit malunya, maka sedikit pula sikap wara’nya. 
  • Dan barangsiapa sedikit sikap wara’nya, maka matilah hatinya
(Umar Al Khatab)

22 Oktober 2014

Kalah dengan orang jahil

Assalamualaikum




Kalah dengan seorang yang jahil kerana dia tidak tahu apa -apa dan dia juga tidak tahu apa yang dia nak tahu. Orang yang jahil juga tidak tahu apa yang dia tidak tahu.

Na'uzubillah.

Mudah-mudahan kita dijauhkan dari kejahilan.

posted from Bloggeroid

Rabu tanpa kata | Gambar Abid hari ini

Assalamualaikum




posted from Bloggeroid

Sahabat itu seperti bintang

Assalamualaikum


Sahabat itu seperti bintang


Biarpun jauh dilangit kita selalu ingatkan dia. Bila dia muncul menerangi kegelapan malam. Mampu menunjuk jalan di kelam malam.

posted from Bloggeroid

21 Oktober 2014

Segment Blog Review by Sally Samsaiman

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Segment Blog Review by Sally Samsaiman


Sekarang memang musim join segmen ke?

Ha ah... bila ada rakan blogger anjurkan segmen.  Mana sempat kita join sebagai sokongan dengan rakan blogger.

Tidak ketinggalan sokongan kepada Sally.  Walaupun tak kenal dan tak pernah bersua tetapi blognya sudah lama bertapak dalam bloglist @yangbaik.




Klik banner di atas untuk turut serta.

Segmen ini akan tamat pada 26 Oktober 2014.

Jom kita meriahkan segmen dan berikan sokongan kepada Sally Samsaiman.

Terima kasih semua.


(*-*)



9 Awesome Blogs Of The Month

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


9 Awesome Blogs Of The Month

Hebat kan!

Dapat masuk dalam senarai 9 blog hebat di blog SueAKGoGeous

Itu baru pengenalan kepada tajuk entri ni... belum lagi diputuskan blog mana yang termasuk dalam 9 blog hebat. :P

Okey... memang idea tiada sangat nak mengarang banyak nie... So buat ayat pun tergantung dan sepatah-sepatah.

Jom support SueAKGoGeous.



Segmen ini berlangsung selama 9 hari bermula 21/10/2014 sehingga 29/10/2014.

9 blog bertuah akan dipilih oleh random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 30/10/2014 hari Khamis.

Klik banner di atas untuk turut serta dalam perebutan tempat ke senarai 9 blog terhebat...

Terima kasih.

~(^-^)~



Mini Giveaway by Syira Lokman

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Mini Giveaway by Syira Lokman


Hasrat hati hari ini diteruskan lagi dengan menyertai Mini Giveaway by Syira Lokman.  Kena join juga lah sebab penganjurnya dah datang calling-calling malam tadi.  Eh... bukannya tak nak join, bila rasa tak sempat macam tak dapat nak join tetapi disebabkan panggilan itu... kena sempatkan juga untuk buat entri ni.

Nak cerita panjang lebar memang tak sempat sebab ada 'benda' lain yang nak dikejar. So, layanlah dulu apa yang ada kat sini.


Istimewa untuk anda peserta Mini Giveaway by Syira Lokman.  Hadiah yang disertakan nampak macam hebat-hebat semuanya.  Jom kita tengok

Bloglist Oktober hingga Disember x10 [Syira]
Novel Dia Sahabatku dan Mini Notebook x1 [Hazimah]
Shawl manik juntai x1 [Shalimar]
Slimfast 1 kotak x1[Mira]
Lace handsock x1 [Zuhaira]
Handsock x2 [Liya]
Sophie Magic Pink Cream [Aenoyou]
Blog review x3 [Wani]
Topup RM5 x1 [Miera]
Topup RM10 x2 [Hafizah]
Topup RM5 x3 [Farah]
Topup RM10 x3 [Nia]
Topup RM5 x 2 [Farihan]

Hadiah misteri x2 [Ruqaiyah]

1 TOP REFERRAL
Herbal Blend Multi-Purpose cream shaklee RM27.50 - [Norazua]
Blouse x1 [Maya]

Jom ramai2 memeriahkan Mini Giveaway by Syira Lokman.  Klik Banner di atas untuk turut serta.  
Bak kata penganjur bersama merapatkan ukhwah ^_^

Mula :18 Oktober 2014
Tamat : 23 Oktober 2014 jam 6:00 am

(@-@)
.-



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...