FOLLOWER

30 September 2013

Giveaway Butik Comel Collection

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


KLIK
BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
1) Baucar RM200
2) Baucar RM150
3) Baucar RM100
Saguhati: 2 pemenang x Baucar RM50

Hadiah ditaja oleh Butik
Comel Collection

PEMILIHAN PEMENANG:
-menggunakan
random.org

SEMUA PESERTA BERPELUANG UNTUK MENANG
JOM JOIN RERAMAI!

Sempurnakan iman

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



corak ke-33... entah! Gambar hiasan


Tidak sempurna iman bagi yang tidak dapat dipercaya.
(HR Imam Suyuthi)


Tentang cinta dan tetangga lagi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Corak ke-50 bertajuk kesinambungan kufi.  Corak hiasan


Apabila kalian senang Allah ta'ala dan Rasul-Nya mencintai kalian, maka tunaikanlah amanah kalian, dan benarlah jika berbicara, dan bertetanggalah dengan baik kepada tetangga kalian.
(HR Imam Suyuthi)



29 September 2013

Ilmu baru | Jahitan manik

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Ilmu perlu ditambah dan dicari. Tidak kiralah ilmu dunia atau ilmu akhirat.  Tetapi yang paling penting adalah ilmu akhirat kerana di sana tempat perhentian kita.

Tidak berhasrat untuk bercerita panjang lebar mengenai kedua-dua ilmu sama ada ilmu dunia atau ilmu akhirat.

Yang hendak diceritakan di sini adalah pada hari ini sekali lagi aye telah dapat ilmu baru yang berkaitan dengan hobi dan minat yang dikaitkan secara lazimnya dengan kaum wanita.



Ilmu yang dimaksudkan adalah ilmu jahitan manik.  Secara rasmi ilmu ini telah diperolehi secara berguru.

Selepas ini apa yang perlu dilakukan adalah mencari kedai yang menjual manik dengan harga yang berpatutan.  Telah ada maklumat mengenai kedai manik yang murah dan mahal... seharusnya diselidik dulu.   Kerja-kerja penyelidikan tidak dapatlah dilaksanakan dengan segera tetapi akan dilaksanakan secepat mungkin bagi memastikan ilmu yang dipelajari tidak terhenti.

Boleh jadi juga ilmu ini akan menjadi sumber pendapatan sampingan seorang blogger. :D

Sekian adanya...terima kash.



Hadiah untuk yang disayangi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


hantaran juga sebahagian dari hadiah.  Gambar hiasan


Berilah hadiah satu dengan lainnya, niscaya kalian akan saling mencintai.
(HR Bukhari)



28 September 2013

Beg Strawberry

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Pada hari Sabtu sekarang ni... kebanyakan pasaraya besar tidak menyediakan beg plastik kepada pembeli sebagai langkah atau tindakan kearah 'green earth'.  Ye lah kan beg plastik tu lambat lupus dan pembakarannya pula menyumbang kepada pencemaran alam sekitar.

Apa lagi... untuk tujuan membeli belah pada hari Sabtu (terutama hujung bulan setelah dapat gaji) bersedialah dengan beg sendiri untuk lebih mudah membawa barang yang dibeli.


Dan... antara beg yang paling sesuai dibawa ke pasaraya adalah beg strawberry.  Ianya comel dan mudah dibawa terutama oleh Inas Insyirah... Sila abaikan latarbelakang kerana ianya dalam proses kemaskini dan akan diubahsuai segera.

Strawberry ini bukan untuk dimakan tetapi untuk mengisi barangan yang ringan dan mudah dibawa.  Paling rendah yang boleh diisi adalah barang yang bernilai tidak lebih RM20.00 tertakluk kepada saiz dan berat.... 

Ohh... kempen apakah ini?

Inilah kempen guna semula beg yang ada dirumah untuk membeli belah pada hari Sabtu dan pada hari-hari yang lain juga sebagai sumbangan kepada mesra alam.

Sekian adanya.  Selamat membeli belah dan berjimat cermat itu amalan mulia, elakkan pembaziran yang akan merugikan keluarga dan diri sendiri.

Terima kasih.


Cara mudah menutup aib

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



gambar hiasan


Siapa yang menutupi aib seorang muslim maka Allah akan menutup aibnya di dunia dan akhirat.
(HR Muslim)



27 September 2013

Biskut dan kopi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Petang-petang begini... kerja pun tak berapa nak selesai jugak walaupun dah jenoh dok berteleku depan komputer... sampai mata pun naik juling...rehat sekejap.


Biskut dan kopi memang sahabat sejati

So... dalam mata dok terbedik bedik tengok komputer yang tak faham faham nak buat kerja sendiri...rehat sekejap ... sambil menikmati kerangupan biskut dicicah kopi... Syukur Alhamdulillah.

Bukan tak nak balik lagi... tapi nak siapkan dulu mana yang patut.

Selesai minum kopi dah habis sekampit sepaket biskut... basuh cawan dan tangan.

Apa lagi... tak reti reti nak update kat blog.... hahahahha

dah sambung buat kerja ...

:P


Jadual Ujian Pengesanan 2

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Zaman sekolah dari dulu sampai sekarang... setiap apa yang kita pelajari perlu disusul dengan ujian.  Bukan sekadar untuk menguji minda tetapi juga untuk menguji tahap kefahaman atas apa yang telah dipelajari.

Bukan sahaja sekolah menengah atau pelajar di Universiti yang akan berhadapan dengan ujian tetapi pelajar pra sekolah seperti PASTI juga akan turut merasa.  Yang berbeza hanya cara pelaksanaannya.

Berikut adalah jadual Ujian Pengesanan 2 bagi Irdina Huda.  Tak ingat pula bila Ujian Pengesanan 1. Memang dah ada tetapi tak sempat atau tak ingat nak cerita kat blog... huhuhu.  Kisah ujian sekolah anak-anak pun boleh jadi bahan dalam blog ... apatah lagi kisah-kisah lain yang kadang-kadang tiada kaitan.


Ujian Pengesanan 2

Ujian pengesanan 2 ini akan diadakan mulai 1 Oktober hingga 4 Oktober 2013.  Mudah-mudahan sepanjang tempoh tersebut Irdina Huda sentiasa sihat supaya dapat menduduki ujian dengan baik.


Irdina Huda

Selamat maju jaya buat anak umi... Irdina Huda.



Sesat bukan pilihan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


gambar hiasan


Tidaklah sesat suatu kaum setelah mereka mendapatkan hidayah, melainkan karena terlalu banyak berdebat.
(HR Ahmad dan Tirmidzi)

CPUV ke lima September 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Sesekali terasa seperti hendak berhenti dari menayangkan cerita-cerita sebegini kerana dikhuatiri akan menimbulkan riak dan boleh menyebabkan orang lain iri hati.  Ada ke yang iri hati?  Tak perlulah... kerana rezeki masing-masing telah ditentukan.

Aye sendiri pun tidak pasti bagaiman Nuffnang boleh memberi kepercayaan kepada blog picisan ini untuk meletakkan iklan CPUV.  Memang sukar dipercayai dalam bulan September walaupun sudah hampir ke penghujungnya iklan CPUV masih menjelma.


CPUV ke-5 September 2013, KL SOGO TRENDSETTER ONLINE

Tak sempat nak captuer gambar iklan. Bukan tak pernah jumpa tapi tak perasan pula iklan tu dah masuk dalam CPUV.



Iklan itu adalah mengenai fesyen wanita untuk musim luruh... dari beg tangan, kasut dan pakaian wanita hasil rekaan Gabriella Robinson.  Walaupun begitu fesyen itu agak tidak berapa berkenan di mata dan di hati... Kan ke bagus ditayangkan juga fesyen untuk wanita muslimah...sedap mata memandang...

Komplen banyak-banyak nanti Nuffnang tarik balik CPUV.  Eh.. tak kan Nuffnang nak marah kot... iu sekadar pandangan dan berkongsi idea.  Mana lah tau esok lusa masuk pula iklan CPUV mengenai fesyen muslimah kan...

Apa-apapun terima kasih jugalah kepada Nuffnang di atas kesudian menempekkan iklan CPUV. Bertambah lagi ...

Sekian adanya.

^-^


26 September 2013

Hujan tak jadi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Pemandangan laut Lumut berhampiran TLDM.  Gambar hiasan.

Sudah lebih 3 hari hujan tidak turun di kawasan kejiranan kami di Seri Iskandar.  Mungkin juga nampak macam nak hujan tapi tak hujan.  Atau mungkin juga di sesetengah tempat hujan turun sedikit sekadar membasahkan dedaunan nan kering.

Petang tadi... langit kelihat gelap sangat seolahnya hujan akan turun pada bila-bila masa... Mula lah teringat habis lah... angin kuat mau bocor juga takpun tempias hujan masuk melalui tingkap belakang...

Tetapi itulah hanyalah telahan manusia kerdil ini yang ilmu pengetahuannya amat terbatas dan terhad sama sekali.  Hujan yang disangka akan turun dengan lebatnya rupanya tidak turun...

Hujan tak jadi atau tak jadi hujan?

Yang sebenarnya tak ingatpun... Bila dah sampai rumah ternampak akak jiran sebelah siram pokok bunga.... laa tak hujan rupanya tadi...

Nasib jugalah kat rumah tiada tempayan.  Kalau ada tempayan berisi air maunya dibuang air tadi untuk diganti dengan air yang baru.

Makanya malam ini berpanas lagi la..

Walau apapun syukur Alhamdulillah masih lagi bernafas dan mampu meneruskan hidup walaupun hujan tak jadi.

Sekian adanya.  Terima kasih.


Bukan Tiada Kerja

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Pen Sheaffer pemberian sahabat-sahabat lama


Bukan tiada kerja
Ada kerja yang harus dan mesti disiapkan segera sebelum 'date line'
Di penghujung masa kerja yang hampir tamat untuk hari ini
Tiba-tiba datang satu kerja baru... katanya bukan nak cepat
Tetapi kelihatannya seperti nak cepat
Okey saya faham...
Saya perlu siapkan dulu kerja sekarang
Format baru untuk kegunaan semua

Kerja baru ini saya mulakan esok saja yer
Se awal pagi esok saya mulakan dan siapkan segera

Sementara itu...
Izinkan saya lakarkan sesuatu di dada kanvas blog ini

Kerana...
Saya sayang pen Sheaffer saya
Terima kasih sahabat atas pemberian bermakna ini
Sudah hampir sebulan saya kehilangannya
Terjumpa semula 2 hari lepas
Maka terurailah kerinduan
Perghhh....


Okey saya mulakan kerja semula...

*-*


Apabila Abid demam

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Abid dan keluarga!


Sekarang memang musim penyakit ke?

Entah tak tahu lah.  Abid tu asyik demam, kejap kejap selsema dan sekarang tambah pula dengan batuk-batuk.

Tak bawa ke klinik?

Dah bawa malam tadi.  Doktor kata demam biasa jer.  Doktor bagi ubat batuk, selsema dan demam.

Kesian Abid.  Banyaknya nak makan ubat.  Sekarang ni dah pandai... menjerit-jerit tak nak makan ubat... Jangan bimbang... umi usahakan juga supaya Abid dapat makan ubat :D

Okey... boleh tak cakap macam ni kat anak?

Kalau tak nak makan ubat ... jangan demam!

Parah betul la...


Mana satu menjadi pilihan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Taman Bonda - gambar hiasan


Aku jamin rumah di dasar surga bagi yang menghindari berdebat sekalipun ia benar,

dan aku jamin rumah di tengah surga bagi yang menghindari dusta walaupun dalam bercanda,

dan aku jamin rumah di puncak surga bagi yang baik akhlaqnya.

(HR Abu Daud)



25 September 2013

Segmen 1st Mama

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Blogger ini sekali lagi dengan rela hati memberi sokongan kepada Rakan Blogger.




Kepada kalian semua Rakan Blogger yang budiman ayuhlah berikan sokongan kepada Mama... klik pada gambar di atas.

Selamat bersegmen kepada semua.

Sekian.


Hari Rabu Tanpa Kata

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Baguskan ada istilah 'Hari Rabu Tanpa Kata'.  Boleh bagi peluang kepada blogger yang malas nak tulis atau tiada idea sangat-sangat tetapi nak juga buat entry... buatlah entry yang ringkas tanpa banyak kata atau langsung tiada kata-kata hanya gambar sahaja.

Beginilah hasilnya bila setiap hari Rabu. :D

Mainan untuk Abid?
Apa saja asalkan duduk diam
Boleh umi bersiap dengan aman :P



Inas nak tidur
Kakak dodoikan yer
Nak kakak dodoi ke nak kakak pok?
Cepat-cepat pejam mata :P



Boleh la kan... kisah ringkas di hari Rabu.


Terima kasih.


Sesuatu untuk dikongsikan


Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Perhatian semua... ini adalah blog seorang blogger Melayu yang bermastautin di Malaysia.  Blogger ini memang tidak fasih berbahasa Inggeris... tetapi jalan ke arah itu sedang dipertingkatkan. :D

Ha... kan ... macam jawapan temuduga gitu... kalau tak fasih dan tidak tahu cakap jer terus terang jangan pula nak selindung buat alasan macam-macam.

Kembali kepada jalan tajuk cerita... berikut adalah gambar-gambar biasa yang kalian pernah lihat di mana-mana.  Dipertontonkan sekali lagi untuk imbasan dan ingatan ... semoga bermanfaat.


Always pray to have eyes that see the best, 
a heart that forgives the worst, 
a mind that forgets the bad, 
and a soul that never loses faith in Allah.



Never laugh at or judge 
someone because 
you never know, 
someday you might find
 yourself in the same situation.  
Na'u zubillah. 
Semoga kita dijauhkan dari 
segala malapetaka dan bencana.


A lot of problems
 in the world would 
disappear if we talk 
to each other instead 
of about each other.  
Tidak semua orang 
sanggup mendengar 
masalah kita.  


Begitulah sedikit sebanyak rencah kehidupan.  Kan aye dah tulis kat atas tadi... kalau ada sesiapa yang tersinggung dengan terjemahan aye ... mohon maaf.

Sekian adanya... terima kasih.

*p/s:  entah mengapa namapa entry kali ni macam serabut pulak...


CPUV ke empat September 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Dalam dunia blogging ni macam-macam boleh jadi.  Sekejap timbul sekejap tenggelam. Saat yang paling indah apabila ada feedback dari rakan blogger mengenai sesuatu isu atau artikel yang dikeluarkan.

Namun bagi blogger yang bersemangat kental, hasil penulisan dalam blog tidak semestinya mendapat feedback secara lansung seperti komen yang ditinggalkan oleh pembaca.

Sebaliknya terdapat ramai rakan blogger di luar sana yang suka membaca dan tidak meninggalkan feedback... tidak mengapa kerana itu bukanlah isu besar walaupun dalam sesetengah perkara jejak yang ditinggalkan oleh pembaca akan meningkatkan PR blog.

Makcik ni... suka potong stim kan... tulis tajuk lain tapi intro entah ke mana.... macam tiada kaitan langsung.

Korang jangan bimbang... intro tu sedikit sebanyak memberi kesan kepada hasil penulisan berikutnya...


CPUV ke empat bagi bulan September 2013, SENHENG/SEN Q - Plant A Trip


Sungguh menarik CPUV kali ini kerana diberikan oleh Nuffnang berturut-turut pada hari yang sama.  Sejurus selepas CPUV ke tiga September 2013 dikeluarkan.

Alkisahnya... ada terlihat kelibat iklan SENHENG di blog ni... tapi tak lama tak sempat nak capture. Nanti ada peluang bila bila masa iklan SENHENG tu keluar kat blog ini aye capture...

Baru jumpa... terus capture...




Terima kasih sekali lagi kepada Nuffnang dan SENHENG dan juga kepada kalian semua yang tidak jemu-jemu menjejakkan kaki ke blog ini.

Sekian adanya.


24 September 2013

MKM MINI SPECIAL GIVEAWAY

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Dengan sukahati sekali aye sertai MKM Mini Special Giveaway.  Nak tahu apa yang special... sila baca seterusnya.




Syarat Penyertaan Giveaway



1. Follow blog Add/Follow FB Izzat Syahir dan Like Fanpage Mujahadah Kalam Muslim

2. Like Fanpage 4Life Transfer Factor Pantai Timur Besut & Batu Pahat

3. Buat entri bertajuk MKM MINI SPECIAL GIVEAWAY

4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.

6. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.

7. Giveaway ini akan berlangsung dari 5/9/2013 sehingga 10/10/2013



Hadiah Giveaway 
1. TOP REFERRAL: HADIAH MISTERI
2. 12 FELT BOOKMARK
3. 2 MAJALAH JOM
4. 1 BUAH BUKU KANAK-KANAK
5. 10 HADIAH MISTERI
6. 5 BUTTON

30 HADIAH UNTUK DIMENANGI

Sekian adanya. Selamat kepada semua


CPUV ketiga September 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Kelihatannya Nuffnang semakin bermurah hati dengan blog yangbaik.

Hari ini 24 September 2013, Nuffnang telah menyediakan tapak iklan bagi CPUV untuk Nescafe pula.

Nescafe Cans - People Power...

Nak tulis apa lagi... nak letakgambar apa lagi?

Sudah semestinya itu yang menjadi persoalan bagi mana-mana blogger picisan yang seringkali kekeringan idea nak menulis walaupun bahan sudah ada depan mata... huhuhu

Al kisah nak buat cerita kat sini... maka kenalah study sikit... ringkas saja.



Agaknya inilah yang dimaksudkan sebagai 'kuasa di ditangan anda'.  Jangan buat silap telahan pula. Maksudnya kalau nak dengar sangat Saheizy Sam menyanyi lagu ciptaan anda... silalah klik pada gambar di atas.

Last but not least... terima kasih Nuffnang, Nescafe dan kalin semua yang sentiasa memberi sokongan kepada blog ini...

Sekian adanya, terima kasih.


Siapalah kita

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


gambar hiasan

Bukanlah seseorang dikatakan mukmin jika ia suka mencela, melaknat dan berkata-kata keji.
(HR Tirmidzi)


Berani cakap tapi tak berani nak bersumpah... aye memang tiada idea langsung nak tulis apa berkenaan hadis di atas.

Sesiapa yang baca tu pandai-pandailah buat tafsiran sendiri yer.

Cuma satu kesimpulan yang dapat dibuat... sentiasalah bercakap yang baik-baik dan elakkan menyumpah orang lain... bimbang sumpahan itu akan terpalit kembali.

Sekian adanya.  Terima kasih.

23 September 2013

CPUV Kedua September 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Ford MCA Launch - CPUV kedua September 2013

Agak terlewat sangat aye keluarkan entri untuk hari ini.  Lewat lagi !!!

Maka dengan kesempatan yang ada... peluang jangan disia-siakan.  !!!

Untuk kali kedua pada bulan September 2013, Nuffnang telah bermurah hati untuk menyediakan tapak pengiklanan kepada Ford.  CPUV ini dikeluarkan pada 21 September 2013, hari Sabtu tetapi pada hari ini baru dipublishkan.... lewat lah sangat!!



Kepada sesiapa yang berminat dengan kereta Ford silalah klik iklan di atas... bila mana ianya timbul di blog ini. :D

Terima kasih kepada Nuffnang dan Ford Fiesta.

Orang berbudi kita berbahasa
Orang memberi kita merasa


Sekian.



22 September 2013

Jangan mudah tertipu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Bunga Tulip nan indah.  Gambar hiasan


Janganlah Anda tertipu dengan banyaknya amal ibadah yang telah Anda lakukan, karena sesungguhnya Anda tidak mengetahui apakah Allah menerima amalan Anda atau tidak
(Hasan Al Bashri)



21 September 2013

Selalu hadir

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Tiada suatu ucapanpun yang diucapkannya melainkan ada di dekatnya malaikat pengawas yang selalu hadir.

(QS. Al Ahzab: 70)

20 September 2013

Jiran Tetangga

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


No comment?

Jangan pula tak nak tinggalkan komen kat blog ni.  Yang sebenarnya aye sendiri tak berapa nak ada idea nak tulis apa mengenai semangat kejiranan.  

Yang penting sekali kita hendaklah sentiasa berbuat baik dengan jiran tetangga.  Jangan sampai jiran terasa hati atau marah dengan sikap dan tindakan kita.  

So... luangkan masa untuk berkenalan dengan jiran tetangga 

:D


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Demi Allah, tidaklah seseorang beriman. Demi Allah, tidaklah seseorang beriman. Demi Allah, tidaklah seseorang beriman. Yaitu seseorang yang mana tetangganya tidak merasa aman dengan segala keburukannya.
(HR Bukhari)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sekian.
Rumahku Syurgaku


19 September 2013

CPUV Pertama September 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



CPUV (Cost-per-unique-visit) Campaigns

Pertama sekali ribuan terima kasih kepada semua atas sokongan tidak berbelah bagi kepada blog ini.  Al sebab dengan sokongan kalian semua maka blog ini masih lagi aktif melakarkan kisah-kisah kehidupan dan rasa hati.

Kedua dan tidak kurang penting juga jutaan terima kasih kepada Nuffnang kerana menyumbang iklan CPUV yang pertama untuk bulan September 2013 iaitu Olay JAS Bundle.  Agak lama juga encik Nuffnang nak letak iklan CPUV untuk bulan September ini... dah masuk hari ke 18 baru ada... Terima kasih!



Ketiga bukanlah yang terakhir terima kasih kepada pengiklan terutamanya Olay Malaysia atas kepercayaan kepada blog yangbaik untuk meletakkan iklan produk kecantikan terbaru keluaran Olay.

Bertambah semangat lagi nak buat entry.

Sekian adanya.

Kepentingan hidup berjiran

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Gambar lima (5) biji batu ini adalah untuk hiasan


Barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhir, maka janganlah dia menyakiti tetangganya.
(HR Bukhari)



18 September 2013

Satu pagi di Taman Tasik UTP

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Oleh kerana hari ini hari Rabu, maka aye YangBaik berhasrat untuk tidak berkata (menulis) banyak sebaliknya dipamerkan di sini gambar-gambar sekitar sesi riadah di Taman Tasik Universiti Teknologi Petronas.

Biasan!



Jalan mana harus di pilih?



Langkah yang terhenti seharusnya dimulakan segera.



Indahnya suasana pagi



Imej misteri


Kanak-kanak dan taman permainan tidak dapat dipisahkan



Mengapa cepat sangat nak balik?  Saya nak main lagi laaaa



Bunga Raya bunga kebangsaan Malaysia bersama dua dara pingitan.


Sekian adanya celoteh ringkas.  Semoga gambar-gambar di atas mampu memberi makna kepada kehidupan.

Terima kasih.



Pilihan yang terbaik adalah berkata benar

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Bukan bunga lalang ini adalah putik bunga pinang puteri.  
Gambar hiasan


Seharusnyalah kalian berkata benar, karena perkataan yang benar akan mengantarkan pelakunya kepada amal kebaikan. Dan sesungguhnya amal kebaikan akan mengantarkan pelakunya kepada surga.
(HR Muslim)



17 September 2013

Betul-betul tak perasan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Hari ini hari Selasa...

Gambar di atas dirakam pada senja... Isnin, 16 September.

Mesti tengok gambar di atas betul-betul dan perhatikan apa yang nak diceritakan... Ewahhhh... macam nak buat soalan kuiz pulak.

Inas Insyirah memang tak perasan ada pepatung kat bawah ketiaknya.  Kusyuk sangat tengok cerita kartun animasi.... dah tak ingat pula nama kartun tu.

Kalau aye ingat nanti aye update kat entry ni ehhh...

Bila dipanggil buat tak tau... merajuk sebab dalam kereta tadi tak dapat duduk dengan umi.

Elok saja dia beralih... tak tau lah... punya menjeritnya...kusss semangat

Bukan saja nak usik dia... cuma nak reaksi... nasib juga tak lama dia menjerit...

Jangan dibuat lagi lepas nie... nampak jer apa-apa serangga, cepat-cepat buang...

:D