FOLLOWER

29 Julai 2013

Al Kisah Jumaat, Sabtu dan Ahad

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Rindu sangat dengan blog ni dan juga pengunjung blog ini.

Sudah 3 hari... entry yang dikeluarkan adalah auto publish... maaf yer kawang-kawan.  Memang itu entry mesti buat setiap hari dan sekiranya ada tambahan idea dan cerita akan dikemaskini dan update dari semasa ke semasa.  Macamlah banyak sangat idea nak menulis....

#yangbaik bukanlah dengan sengaja membiarkan blog ini kesepian dan kekeringan entry... ada satu pun jadi lah kan.

Setiap hari bila cuti memang berebut laptop dengan anak-anak.  Jadi untuk mengambil jalan tengah, meh mogok 'on' laptop dan mogok juga 'on' internet.  Tengok tv lagi baik.

Sementelahan cuti yang panjang seperti biasa juga projek masak memasak adalah aktiviti mesti (kalau wajib tak buat berdosa kan?) bagi suami isteri ini.

Dan... tidak boleh lari juga dari 'jemputan berbuka puasa' di rumah mertua dan saudara mara... tiada alasan!

Seperti biasa juga apabila menghadiri jemputan berbuka puasa... mahu atau tidak mesti bawa buah tangan.  Sebab itulah tak sempat nak berlaptop dan berblogging...

Pagi-pagi kemas rumah serba ringkas sambil mereka resepi dan menu untuk dimasak.  Seterusnya keluar ke pasar jalan-jalan cari bahan masakan.  Bukan itu sahaja, kena buat juga bayar pampasan kepada pengikut yang setia tanpa diminta menghulurkan bantuan.  Bantuan la sangat...

Begitulah peristiwa hari Jumaat dan Sabtu...

Hari Jumaat pagi ... ada satu  aktiviti rahsia yang dah lama tak buat ... jeng jeng... biarlah rahsia ^-^

Dan... kalau nak bercakap mengenai membeli pakaian raya memang tak larat nak taip... ada baju raya yang dibeli untuk adik terpaksa bagi kepada kakak .... dan bertambah lagi bajet... lari lagi bajet raya tahun ni...

Belum lagi selesai... sambung lagi aktiviti membeli keperluan raya... mengikut mood semasa


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.