FOLLOWER

14 Januari 2012

Saya Mahu Wang Kertas Malaysia Siri Baharu dari Eyriqazz.Com





Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1Malaysia,


Di atas adalah wang kertas Malaysia Siri Baharu yang baru saja dilancarkan oleh Bank Negara, bernilai RM300.00.  Gambar ini dicedok dari blog Eyriqazz.com

Syarat pertama: SIAP


Memang bukan senang nak senang dan bukan susah nak susah.  Maaflah kenyataan tadi tiada kaitan langsung dengan give away Eyriqazz.com, tetapi terbabas sekejap sebab tersentap sebentar tadi kerana telah 'dilanggar lari' oleh anak-anak yang meragam nak tidur tapi dok main mata pulak... Mana tidak tersentapnya, dah ditidurkan anak-anak, Yangbaik pun mula lah berlegar di alamanda alam maya lalu terlintas nak join give away ini... dan tiba-tiba pula si bolat tu meragam dah nak kena ulik semula... hilang idea jap... okey sambung semula.

Syarat kedua: SIAP

Buat masa ini entry terbaik di blog Yangbaik adalah "Jom Tengok Rumah di Puncak Iskandar".  Entri INI saya rasakan entri terbaik saya kerana ia ditulis dengan idea sendiri tanpa paksaan oleh mana-mana pihak.  Selain dari itu penulisannya bersahaja dan ramai juga yang singgah baca walaupun sekadar 'pembaca senyap' (tiada komen).  Tidak ketinggalan juga tujuan entry ini dikeluarkan merupakan satu memori yang indah kerana ia dibuat secara spontan.

Syarat ketiga:  oleh kerana TIDAK WAJIB, maka Yangbaik tidak buat... hehehe

Syarat keempat:
sila anggap telah dibuat setelah entry ini siap. 
: )

Syarat kelima:  oleh kerana entry ini dibuat sebelum 31 Januari 2012, maka ia juga telah SIAP.

Sekian, adanya.

Sungguh!  Yangbaik ketandusan idea kerana asyik berkejaran dengan anak-anak yang nak tidur tapi tak berapa lena. 

Tinggi sungguh Banjaran Titiwangsa
Tinggi lagi Gunung Kinabalu
Tinggi sungguh harapan hamba
Semoga tercapai hasrat di kalbu

Sungguh cantik rantai mutiara
Mutiara Sabah jadi taruhan
Sungguh cantik wang Malaysia
Wang kertas baharu menjadi impian

*.*

*

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...