FOLLOWER

9 Januari 2012

Lakaran pertama bernilai tinggi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Inilah rupa lakaran pertama oleh si cilik bucuk.... Dah pandai pegang pensil, kertas dan pemadam juga.  Asal pertama dulu dapat kertas jer terus koyak.  Ummi ingat mungkin juga masa mengandungkan dia dulu ummi suka shred kertas. So mungkin terbawa-bawa dek si cilik kot.  Tak per lah, pelan-pelan ajar jangan koyak buku pulak. 

Lakaran pertama ni nampak macam biasa jer tiada makna. Tu kata ummi sebab ummi bukanlah tergolong dalam golongan artistik... tak seni langsung. Masa sekolah dulu, kelas seni selalu jer kantoi.  Minat ada tapi bakat takder... sedeyh.... Tapi nampaknya bakat seni tu mencurah-curah pulak kat anak-anak, agaknya memang ada darah seni kot.  Oit... harus ingat seni itu cabangnya banyak bukan setakat atas pentas sahaja, ada seni lukis, seni memasak, seni business, seni politik dan macam2 seni lagi...


erk.. ada tangan lain rupanya yang mengajar... sedang elok sangat la tu...
like father like daughter... muka ayahnya memang tak nampak sebab tak nak glamer katanya, biarlah nampak tangan dulu... bila dah sedia nanti baru tunjuk muka.  Ayah kata tak moh glamer... hei... macamlah blog Yangbaik ni popular sangat... ala blog picisan jer la ayahnye, tiada yang kenal pun...


cak...
dah dapat dah
lepas lukis cantik-cantik
koyak pulak...

jangan konfius dengan mukanya, sebab memang begitu susah nak senyum... 
pernah juga kedengaran ada orang kata 'tak der perasaan'
Helo... ini anak aye tau... memang susah nak senyum, tambahan pada orang yang tak dikenali...


  

1 ulasan:

  1. cute baby...lakaran pertama memang amat bermakna bagi kita yg menatap dn mentafsirnya...good try baby.

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...