FOLLOWER

18 Disember 2011

Cinta Rojak Cucur

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Cinta Rojak Cucur.  Gambarnya tidak dapat dilekatkan di sini kerana rojak cucur dah habis dimakan oleh Alif. Alif suka makan rojak cucur yang sebenarnya biasa kita panggil pasembor atau juga gado-gado.  Alif suka makan cucur dan bersama kuah kacang bermakna alif juga suka makan nasi impit bersama kuah kacang.  Selingan jer.


Petang tadi tiada apa aktiviti nak buat di rumah, so keluarlah Yangbaik sekeluarga ke pekan Bandar U.  Pada awalnya sekadar untuk mencuci mata kerana kasihkan Inas seminggu tidak keluar rumah. Dipingit saja.

Sampai ke Bandar U ingat nak singgah makan di 'warong Resepi Rahsia' tetapi tidak kesampaian kerana belum terbuka lagi pintu hati nak singgah makan disitu sementelahan warong itu sentiasa penuh.

Alif dari tadi asyik ajak ke Seri Manjung mencari rojak cucur, manakala emaknya pula berhasratkan laksa.  Maka melilaulah ayahnya di Bandar Sidec pula mencari warong yang menjual makanan kesukaan permata hatinya (hehehe).  Loh!... dah jumpa gerainya sebaris dengan Bakso Solo... rezeki memang baik makanan kesukaan pun dibeli dan terus pulang rumah, makan dan berkelah kat depan TV.

Jalan cerita memang celaru sikit, sebab penulisnya sedang diganggu oleh kerlipan mata yang asyik mengecil mencari bantal untuk dialas.

Sekian.


1 ulasan:

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.