FOLLOWER

12 Mac 2011

Sakit kepala apa ubatnya

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1Malaysia,



sakit kepala!!!!!
sakit kepala ada macam-macam sakit
ada yang sakit kepala bahagian atas saja... doktor kata itu tanda stressssss
ada yang sakit seluruh kepala sampai kebelakang... itu bahaya... kerana tak cukup tidur dan tak cukup rehat juga tanda-tanda darah tinggi akan tiba...
ada yang sakit kepala sebelah saja... kata kawan-kawan itu tanda migrain....atau kerana resdung atau kerana selsema yang kuat....

apa ubat sakit kepala????

suatu masa dulu (belum berkurun lagi) hubby aye sakit kepala yang teramat sangat... kesian tengoknya... sampai habis sebotol minyak cap kapak dituangnya atas kepala tapi tak juga hilang sakitnya...
lalu dengan sedikit ilmu yang diperolehi dari pembacaan... aye ambilkan ais hancurkan masukkan dalam beg plastik ikat kuat2 kemudian balut dengan tuala 'good morning' dan tuam atas kepala kat kawasan dahi... baru nampak lega....

lagi senang kalau makan panadol takpun apa-apa aje ubat tahan sakit yang ada kat farmasi... tetapi kita taklah boleh bergantung sangat dengan ubat-ubatan nie... nanti hilang pula daya tahan sakit.

eh... cerita sakit kepala ni... puncanya mungkin juga sebab lama sangat mengadap laptop tu... tak hingat dunia...


5 ulasan:

  1. Tutup laptop 2 jam kejap..

    BalasPadam
  2. to cikgu RI,

    ala... nanti melekit dengan gamnya ... datang sakit lain pulak...

    BalasPadam
  3. to gimi,

    ha ah... berenti makan dan sewaktu dengannya...

    BalasPadam
  4. Betul gak tu kalu terlalu lama ngadap laptop memang sakit kepala. Kerja kat opis 6-8 jam ngadap pc wat report wat research buat mama selalu sakit kepala. Tambah blogging lagi, FB dll haiiiyyoooo sakit kepala. So relax, buka minda, buka hati, lupakan stress2 kat opis, tutup laptop, itu ais batu atas kepala kadang2 memang melegakan. Jgn stress selalu. Gi je honeymoon bercoti2...

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.